Stoiximan Super League

Ο παλιός καλός Ελ Αραμπί και ο… νέος ωραίος Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ!

Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει δις στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο πρώτο του φιλικό με αντίπαλο τη Σλοβάτσκο (2-1).

Η εποχή «Ντιέγκο Μαρτίνεθ» έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά! Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο τους φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Σλοβάτσκο, είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και καλά διαστήματα στο δεύτερο επικρατώντας με 2-1.

Τα πρώτα γκολ της νέας σεζόν από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έδειξε ξανά το παλιό καλό του πρόσωπο, ενώ συνολικά οι Πειραιώτες έβγαλαν στο χορτάρι αρκετά νέα στοιχεία: Πρέσινγκ ψηλά ανά διαστήματα, καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, συνεργασίες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και δημιουργία.

Παράλληλα, οι Φορτούνης, Ροντινέι ήταν εξαιρετικοί και οι κορυφαίοι για όσο αγωνίστηκαν, ενώ ο Ελ Αραμπί άρεσε επίσης και ο ιδιαίτερα δραστήριος Βρουσάι. Πήραν χρόνο συμμετοχής και οι Πέπε, Μπουτούτσι που είχαν λιγοστό με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ ο νεαρός Λιάτσος έβγαλε καλά στοιχεία στο διάστημα που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος.



Στο μυαλό του κόουτς
Την πρώτη του, ανεπίσημη, ενδεκάδα επέλεξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό για το φιλικό με τη Σλοβάτσκο. Ο Ισπανός τεχνικός στην παρθενική του ενδεκάδα επέλεξε παίκτες που ως επί το πλείστον δεν ήταν διεθνείς, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

Ο Τζολάκης στην εστία και οι Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Αμυντικό χαφ ο Μπουχαλάκης και οι Καρβάλιο, Φορτούνης μπροστά του, με τους Μπιέλ, Βρουσάι στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργούσε συνεχώς φάσεις κόντρα στην Σλοβάτσκο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 11ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης απέφυγε δύο αντιπάλους και άνοιξε στον Βρουσάι, εκείνος γύρισε παράλληλα την μπάλα αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός και ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη φάση!

Τρία λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Ροντινέι να γυρίζει στον Ελ Αραμπί που πλάσαρε στην κίνηση αλλά κόντραρε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ στο 29ο λεπτό. Ο Μπιέλ έσπασε ωραία στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό από κοντά να κάνει το 1-0.



Οι Τσέχοι είχαν μια καλή στιγμή στο 41’ με κοντινή κεφαλιά του Μιχάλικ, αλλά ο Τζολάκης έκανε μια τεράστια επέμβαση και κράτησε καθαρή την εστία του. Γενικότερα η Σλοβάτσκο έπαιζε στις αντεπιθέσεις και δεν απειλούσε ιδιαίτερα, εκτός λιγοστών στιγμών. Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά και συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, με τον Φορτούνη να κάνει μια ωραία κάθετη, ο Ελ Αραμπί πέρασε δυο αντιπάλους του και από δύσκολη γωνία έγραψε το 2-0, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη διάθεση στο πρώτο τέταρτο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε να περνάει από νωρίς ορισμένα από τα «θέλω» του. Κάτω η μπάλα, δεν σηκώνεται συχνά από τον αγωνιστικό χώρο. Γρήγορη κυκλοφορία από τους Πειραιώτες, με τα μπακ να ανεβαίνουν ψηλά και να συμμετέχουν στην οργάνωση του παιχνιδιού.



Η Σλοβάτσκο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με γκολ και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό. Ο Κιμ έκανε μια απίθανη κούρσα, γύρισε και ο Γιουρόσκα από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη που μπήκε αλλαγή, για το 2-1.

Ωστόσο, οι δυο προπονητές έκανε εκατέρωθεν αλλαγές με τον ρυθμό στο παιχνίδι να έχει πέσει αισθητά, ενώ σε αυτό... δεν βοηθούσε και η ζέστη φυσικά, καθώς και η κούραση από την προετοιμασία.



Ο Ολυμπιακός ανά διαστήματα έδειχνε μερικά από τα στοιχεία που ζητάει συχνά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Για παράδειγμα είδαμε αρκετές φορές το υψηλό πρέσινγκ που θέλει ο Ισπανός τεχνικός. Είναι προφανώς νωρίς ακόμα, αλλά κάποια από τα «θέλω» του φάνηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον νεαρό Λιάτσο να δείχνει καλά δείγματα στο διάστημα πυο αγωνίστηκε, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Μπουτούτσι, Πέπε, Ζινκερνάγκελ που δεν έχουμε δει ιδιαίτερα με τα ερυθρόλευκα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, το 2-1 παρέμεινε υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος στο πρώτο του φιλικό έδειξε πολύ καλή εικόνα.



Έτσι παρακολουθήσατε Live από το sportfm.gr την φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (46? Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (46? Ραμόν), Ντόη, Μπα (65? Μπαγκαλιάνης), Ροντινέι (46? Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46? Ρέτσος), Καρβάλιο (65? Λιάτσος), Φορτούνης (65? Πέπε), Μπιελ (46? Μασούρας), Βρουσάι (65? Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (65? Ζινκερνάγκελ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x