Κώστας Νικολακόπουλος

Μεταξύ μας, πόσοι δεν είπαμε πριν τα πέναλτι του Τζολάκη, «βάλε ρε Μεντιλίμπαρ τον Πασχαλάκη»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε λέξεις για τον μεγάλο ήρωα του Ολυμπιακού χθες βράδυ, τον Κωνσταντή Τζολάκη.

• Σε ολόκληρη αυτή την σπουδαία φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ο Ολυμπιακός μία φορά χρειάστηκε να έχει ήρωα τον γκολκίπερ του, στην πιο κρίσιμη όμως, χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

• Η ειρωνεία είναι ότι νομίζω σχεδόν όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα τις σκέψεις μας! Διότι, πόσοι από εμάς λίγο πριν το σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη και της παράτασης δεν είπαμε-σκεφθήκαμε, «βάλε ρε Μεντιλίμπαρ τον Πασχαλάκη, που είναι πιο έμπειρος. Ο Τζολάκης δεν το έχει στα πέναλτι». Κάνω λάθος;

• Όσο πλησίαζε το παιχνίδι να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, σκεφτόμασταν ότι με γκολκίπερ τον Τζολάκη ο Ολυμπιακός είχε χάσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λούντογκορετς. Αλλά και ότι στα λίγα παιχνίδια που είχε παίξει φέτος έτρωγε συνεχώς γκολ από πέναλτι, πέφτοντας στην άλλη γωνία. Άτυχος πραγματικά, γιατί πάνω που πήγαινε να καθιερωθεί όλο κι έκανε ένα πέναλτι ο Ρέτσος (μία με τη Μακάμπι, μία με τη Φενέρμπαχτσε) η, ο Μπιανκόν (με την Κηφισιά).

• Η δε αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ουσιαστικά ξεκίνημα της καριέρας του είχε φάει πολλά γκολ με πέναλτι ο Τζολάκης, ειδικά σε εκείνο το παιχνίδι με τη Λούντογκορετς, καθώς δεν είχε πιάσει κανένα στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά είχε φάει κι ένα πέναλτι στο 90λεπτο. Συν άλλα δύο στο Κύπελλο σε ήττες σε εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ (από τον Λιβάι στο 0-3 κι από τον Πέλκα στο 2-3). Συν άλλα πέντε στην Κ19 του Ολυμπιακού κι άλλα πέντε στην Εθνική Κ21.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου για τον Τζολάκη και την πρόκριση

• Αλλά κάθε καλός γκολκίπερ δικαιούται να έχει τη μεγάλη του βραδιά. Και κάθε καλός προπονητής αξίζει να ανταμείβεται στηρίζοντας τον γκολκίπερ του, όπως έκανε χθες ο Μεντιλίμπαρ. Ο Τζολάκης έπιασε τρία στα πέντε πέναλτι, και μάλιστα όλα στην ίδια γωνία, κάτι πραγματικά συγκλονιστικό, και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Όπως είχε δώσει την πρόκριση στο Κύπελλο στον Ολυμπιακό πέρυσι στο Χαριλάου, πιάνοντας στα τελευταία λεπτά πέναλτι του Γκρέι, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής συμπτωματικά και τότε του Ντόη, όπως συνέβη και χθες στην Τουρκία!

• Το πιο σημαντικό απ΄ όλα, όμως, είναι ότι η όλη εικόνα του Τζολάκη σε αυτά τα έξι παιχνίδια στα οποία παίζει συνεχώς, είναι που δικαιώνει τον Βάσκο προπονητή, ο οποίος επέλεξε να του δώσει την ευκαιρία και να τον στηρίξει, μετά από εκείνα τα δύο κολλητά ματς στα οποία ο Πασχαλάκης δέχθηκε εφτά γκολ στο Καραϊσκάκη από τη Μακάμπι (1-4) και τον Παναθηναϊκό (1-3).

• Λες και έχει μία θετική ενέργεια ο Τζολάκης, βοήθησε τον Ολυμπιακό σε αυτά τα έξι παιχνίδια να βγάλει έναν καλό εαυτό, να πάρει τις ιστορικές προκρίσεις με τη Μακάμπι (6-1) και τη Φενέρμπαχτσε (3-2, 0-1) και να κερδίσει τον Άρη (3-0) και τη Λαμία (5-1), έχοντας ως παθητικό κατά βάση μόνο εκείνη την ήττα 0-1 στο 91΄στη Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ, που εκείνη την βραδιά είχε πέσει από την Ακρόπολη και όχι απλά είχε σωθεί, αλλά είχε βρει και γεμάτο πορτοφόλι.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου για τον Τζολάκη και την πρόκριση

• Παρεμπιπτόντως, μεγάλη δικαίωση και για τον Παναγιώτη Αγριογιάννη, τον έμπειρο προπονητή γκολκίπερ του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα παίρνει τρίτη στη σειρά ευρωπαϊκή πρόκριση στα πέναλτι με ήρωα τον γκολκίπερ της, καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο πέρυσι επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας και του Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Βατσλίκ τότε να τα πιάνει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x