Κώστας Νικολακόπουλος

Τρεις αλλαγές μαζί με Άρη, τρεις αλλαγές μαζί και με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr επισημάνσεις για τον Ολυμπιακό μετά και το 3-1 επί του ΠΑΟΚ.

Μία παρατήρηση που μπορεί εύκολα κάποιος να κάνει από τα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, που έδωσε μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών στο Καραϊσκάκη, με τις δύο σημαντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

• Την Κυριακή ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-1 τον Άρη και κάνει τρεις αλλαγές μαζί (και τις τρεις τελευταίες τις οποίες είχε δικαίωμα να κάνει) στο 73ο λεπτό. Με τον Μίτσελ να παίζει πλέον με Μπιέλ, Μασούρα, Γκάρι στην επίθεση και με Σαμασέκου, Κασάμι, Εμβιλά στα χαφ. Όπως ξέρουμε, στο 81’ ο Άρης ισοφάρισε σε 2-2.

• Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός ήταν 1-1 με τον ΠΑΟΚ και κάνει ξανά τρεις αλλαγές μαζί (και τις τρεις τελευταίες τις οποίες είχε δικαίωμα να κάνει) στο 76ο λεπτό. Με τον Ανιγκό να παίζει πλέον με Βρουσάι, Ελ Αράμπι, Μασούρα στην επίθεση και με Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες στα χαφ. Όπως ξέρουμε, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1, με γκολ στο 78’ και στο 87’.

Ολυμπιακός: Τρεις αλλαγές με Άρη, τρεις αλλαγές με ΠΑΟΚ

• Δεν θέλω ντε και καλά να αναδείξω ότι ο Μίτσελ έκανε τις κακές αλλαγές κι ο Ανιγκό τις καλές. Διότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντοτε κι ο παράγοντας της συγκυρίας. Από την άλλη, όσο και να θέλεις να μην είσαι επικριτικός, στην πρώτη περίπτωση ο Ολυμπιακός έπαιξε με 10άρι αρχικά τον Εμβιλά και μετά τον Κασάμι, αλλά και με σέντερ φορ τον Μασούρα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση έπαιξε με μία κανονική ενδεκάδα. Με σέντερ φορ τον Αράμπι και με 10άρι τον Χάμες. Και, κάπως έτσι, το ποδόσφαιρο στο ένα ματς σου πήρε τη νίκη και στο άλλο σου την έδωσε…

Με τις αλλαγές του Ολυμπιακού όλες να έχουν βοηθήσει. Με τον Μασούρα περισσότερο απ΄ όλους, με τον Αράμπι να συνεχίζει ως καλός διάδοχος του Μπακαμπού στην ενδεκάδα και να ταλαιπωρεί την άμυνα του ΠΑΟΚ, τον Βρουσάι να προσφέρει περισσότερα ανασταλτικά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, τον Χάμες να έχει σωστές πάσες, να σεντράρει, να σουτάρει, να μπαίνει στη φάση του 2-1 και τον Σισέ μετά από ένα διάστημα προσαρμογής καθότι είχε να παίξει μήνες να βρίσκει τα πατήματα του και να καθαρίζει όλες τις φάσεις επί της δικαιοδοσίας του, που λέμε, περνώντας και κάποιες πάσες μπροστά.

Απλά ο Χάμες φαίνεται να μην είναι ακόμη στο 100%, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί ένα ολόκληρο δίμηνο. Φάνηκε σε κάποιες στιγμές, π.χ. όταν έκανε ένα καλό κλέψιμο αλλά λάθος πάσα, όταν ντρίμπλαρε ωραία αλλά γρήγορα κόπηκε η, όταν καθυστέρησε την ανάπτυξη μίας απειλητικής αντεπίθεσης. Κι αυτός, όμως, έστω κι επηρεασμένος έβαλε το λιθαράκι του για τη νίκη.

Ολυμπιακός: Τρεις αλλαγές με Άρη, τρεις αλλαγές με ΠΑΟΚ

• Και δεν ήταν καθόλου απλή νίκη. Ο ΠΑΟΚ στα τέσσερα χρόνια που έχει στον πάγκο του τον Λουτσέσκου ποτέ δεν είχε υποστεί μία τόσο βαριά ήττα (1-3) στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας! Ηταν η πρώτη φορά που δέχεται τέτοια ήττα, ξαναλέω σε μία ολόκληρη τετραετία (μία διετία 2018-2019 και δεύτερη διετία 2022-20023).

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να σκοράρει δύο γκολ σε δύο πραγματικά καλές επιθέσεις. Η μία ήταν πιο γρήγορη, κι εκτυλίχθηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα (Χουάνγκ, Φορτούνης, Ρέαμπτσιουκ, Μπακαμπού και γκολ) και η άλλη ήταν με περισσότερες πάσες, έχοντας κύριο μοχλό τους Χουάνγκ και Ρόντινεϊ. Οι πάσες ήταν Χουάνγκ-Ρόντινεϊ-Βρουσάι-Ρόντινεϊ-Χουάνγκ-Ρόντινεϊ-Χουάνγκ-Αράμπι-Χάμες. Και το λάθος του Κουλιεράκη με το γκολ του Μασούρα.

Ολυμπιακός: Τρεις αλλαγές με Άρη, τρεις αλλαγές με ΠΑΟΚ

• Η ουσία είναι ότι όπως και σε όλα τα προηγούμενα ντέρμπι των πλέι οφς, είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα από της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήταν 1-2 και τώρα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1. Όπως ήταν ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-0 και τώρα ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0. Κι όπως ήταν και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 και τώρα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1! Να θυμίσω το ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, άρα αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό, στη Λεωφόρο την Κυριακή θα έχουμε οπωσδήποτε νικητή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x