Κώστας Νικολακόπουλος

Περίεργο ντέρμπι, αλλά εγώ θα προτιμούσα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την άποψή του για το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

· Σίγουρα αυτό το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δεν έχει την αίγλη άλλων τέτοιων ντέρμπι, λόγω της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς των δύο ομάδων, αλλά και της ρεβάνς των ερυθρόλευκων στο Όλντ Τράφορντ. Άλλωστε, αν ρωτούσες και τις δύο ομάδες τι θα ήθελαν, τη νίκη σε αυτό το ματς η, την πρόκρισή τους στον τελικό του κυπέλλου, θα απαντούσαν το δεύτερο.

· Όμως, πάντοτε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερο. Με τον Ολυμπιακό μάλιστα να έχει χτίσει σούπερ παράδοση μέσα στην Τούμπα σε μία περίοδο 15ετίας! Μιλάμε για οκτώ διπλά κι έξι ισοπαλίες σε ένα σύνολο 15 αγώνων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Πραγματικά εντυπωσιακή παράδοση, που πάντως τα τελευταία χρόνια δεν έχει τέτοια διάσταση: με δύο διπλά, ένα άσο και τρεις ισοπαλίες, το πράγμα έχει κάπως ισορροπήσει.

· Τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ είναι ένα 2-1 στο πρωτάθλημα του 2011, ακριβώς τέτοια εποχή και με τον Ολυμπιακό και τότε να έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα και να έχει τεράστιο βαθμολογικό αβαντάζ! Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο τότε με ένα πέναλτι στο 71’. Ήταν κι η μοναδική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα σε επίπεδο πρωταθλήματος και στην κανονική διάρκεια της σεζόν, εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια! Ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο έχει κερδίσει σε αυτό το διάστημα εντός έδρας τον Ολυμπιακό, όπως και στα πλέϊ οφς, αλλά στο πρωτάθλημα μόλις μία φορά από το 1998.

· Ένα περίεργο πράγμα που έχουν αυτά τα ντέρμπι είναι ότι σπάνια κερδίζει η ομάδα που προηγείται! Κάτι πραγματικά πάρα πολύ σπάνιο στην ιστορία όλων των ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Δεν είναι μόνο εκείνο το 2-1 το 2011. Πέρσι προηγήθηκε ο Ολυμπιακός κι ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ. Το 2010 προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ και κέρδισε ο Ολυμπιακός! Το 2008 προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ κι ισοφάρισε ο Ολυμπιακός. Το 2007 προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ και κέρδισε ο Ολυμπιακός! Το ίδιο και το 2006, ενώ το 2005 προηγήθηκε ο Ολυμπιακός και ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ! Όπως και το 2003! Και το 2002!

· Θέλετε την γνώμη μου; Θα προτιμούσα να σκοράρει πρώτος ο Ολυμπιακός. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ, εγώ τα βλέπω πάρα πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Ίσως να έχω επηρεαστεί κι από το ότι ο ΠΑΟΚ φέτος στην Τούμπα, όποτε άνοιξε το σκορ, πάντοτε κέρδισε…

· Βέβαια, μου έχει κάνει εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ σε αρκετά, μάλλον πολλά, παιχνίδια φέτος έφαγε πρώτος γκολ στην Τούμπα και τα γύρισε. Αλλά με όσο πιο δύσκολο αντίπαλο έπαιζε, τόσο και δυσκολεύονταν. Έτσι από τη Μέταλιστ και από τη Σάλκε, όπως κι από την Μπενφίκα έχασε. Και με την ΑΖ Άλκμααρ έφερε ισοπαλία. Τον δε Παναθηναϊκό τον κέρδισε επειδή έχασε το πέναλτι ο Μπεργκ στο τέλος…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x