Κώστας Νικολακόπουλος

Πότε κερδίζει ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ και τι αποτελέσματα φέρνουν τον Οκτώβρη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα ιστορικά δεδομένα του αποψινού ντέρμπι, αφού πρώτα στέκεται σε τρία καθαρά αγωνιστικά θέματα.

• Με τον ΠΑΟΚ που είχε ψηλά και γερά κορμιά (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Πρίγιοβιτς, αλλά και Μαουρίτσιο, Κάνιας) ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να επενδύσει πολύ στις στατικές φάσεις παρατάσσοντας για πρώτη φορά τόσο ψηλή ενδεκάδα, και με Βούκοβιτς και με Μεριά και με Χασάν και με Μπουχαλάκη και με Λάζαρο και με Καμαρά! Όντως, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε ποτέ από κόρνερ και φάουλ, ενώ οι παίκτες του από στημένα πήραν έξι κεφαλιές σε φάσεις για γκολ, χωρίς όμως να καταλήξει καμία στα δίχτυα του Πασχαλάκη!

• Απόψε ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μία ΑΕΚ, που θεωρητικά πάντα δεν είναι τόσο δυνατή στον αέρα όσο ο ΠΑΟΚ. Τι θα κάνει ο Μαρτίνς; Θα προσπαθήσει να την κτυπήσει από αέρος κι αυτήν; Μπορεί, αλλά εδώ μιλάμε για εκτός έδρας ντέρμπι, όπου λογικά θα κερδίσει λιγότερες στημένες φάσεις. Και γενικά νομίζω ότι δεν θα διστάσει να «χαμηλώσει» λίγο την ενδεκάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός, ποντάροντας στο στρωτό παιχνίδι κάποιων άλλων επιλογών (π.χ. Γκιγέρμε).

• Πρόκειται για το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς στον πάγκο και σίγουρα ολόκληρη η «ερυθρόλευκη» οικογένεια θέλει να σταματήσει αυτή η ιστορικά πρωτόγνωρα αρνητική, έως και ταπεινωτική, παράδοση που δημιουργεί τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ, με τις σερί νίκες της στο ΟΑΚΑ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και με την περσινή της επιτυχία να πάρει το διπλό στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 93 κι ένω έχανε 0-1 ως το 88΄!!!

• Με την ΑΕΚ να έχει απουσίες στο επιθετικό της κομμάτι και με εναλλακτικές επιλογές τον Γιαννιώτα (πρώην ερυθρόλευκο), τον Γιακουμάκη (παρεμπιπτόντως σκόρερ του γκολ στο 93’) και τον Μπογέ, που έχει να παίξει τρεις μήνες, δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει στις λύσεις που μπορεί να βρει από τον πάγκο, κάτι πολύ σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια. Μόνο που αυτά φαίνονται κι αποδεικνύονται μόνο μέσα στο γήπεδο…

• Άραγε, θα κάνει εκπλήξεις ο Μαρτίνς; Π.χ. θα επιμείνει, όπως λένε οι εκτιμήσεις, με τον Γιαννιώτη η, θα βάλει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τον Σα; Για τον Πορτογάλο δεν έχουμε ασφαλές δείγμα, μόνο δύο ματς, αλλά δείχνει αρκετά σίγουρος, καλός κάτω από τα δοκάρια, βγαίνει να μαζέψει μπάλες, διώχνει καλά με τα πόδια και δίνει μακριά και σωστά την μπάλα και με τα χέρια. Στο Μιλάνο τα δύο γκολ ήταν εκτέλεση και μόνο στο τρίτο λες μήπως μπορούσε να πέσει και να διώξει την μπάλα στη σέντρα.

• Ο Γιαννιώτης ξέρει καλύτερα την άμυνα του και με την ΑΕΚ έχει ένα ωραίο δεδομένο: την έχει αντιμετωπίσει έξι φορές με Πανιώνιο κι Ατρόμητο κι έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (!) και δη σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τον Πανιώνιο στα πλέϊ οφς. Μάλιστα, στο ΟΑΚΑ σε τρία παιχνίδια στην καριέρα του δεν έχει φάει γκολ από την ΑΕΚ! Αντίθετα, στα εντός έδρας παιχνίδια σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι είχε κάνει λάθη που είχαν κοστίσει γκολ υπέρ της ΑΕΚ.

• Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, πάντως, σε όλες αυτές τις τελευταίες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ είναι ότι δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Όταν το έκανε δύο φορές, κέρδισε και τις δύο, με 1-0, με γκολ στα τελευταία λεπτά, τη μία φορά του Χάρα στο Κύπελλο (πρόκριση) και την άλλη του Ρομάο πάλι στο Κύπελλο (αποκλεισμός).

• Θα μου πείτε, άλλο Κύπελλο κι άλλο πρωτάθλημα. Χμ, και στο πρωτάθλημα τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ήταν όταν κράτησε το μηδέν, το εντυπωσιακό 4-0 πριν εφτά χρόνια. Κι αν το θέλετε κι αλλιώς, ακόμη και μέσα στο Καραϊσκάκη, όλες οι νίκες του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ είναι όταν κράτησε το μηδέν (!): 6-0 το 2011, 2-0 το 2012, 3-0 το 2013, 3-0 το 2015, 3-0 το 2016!!!

• Κοινώς από το 2010-11, επί μία οκταετία, όταν η ΑΕΚ σκοράρει κερδίζει πάντα τον Ολυμπιακό! Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, σε ένα σύνολο 19 αγώνων, το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (43’ Λεονάρντο-23΄Μιραλάς) ακριβώς πριν εφτά χρόνια, στις 15 Οκτώβρη του 2011, ενώ υπάρχει και το 0-0 πέρσι στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο.

• Γενικά ο Οκτώβρης είναι ιδανικός μήνας για τον Ολυμπιακό να παίζει με την ΑΕΚ, τουλάχιστον εδώ και 37 χρόνια!!! Εντός έδρας την κερδίζει πάντα (3-0 το 2016, 4-0 το 2015, 2-0 το 2008, 1-0 το 1983) κι εκτός έδρας έχει το 1-1 το 2011, το 3-1 το 2005, το 1-0 το 2003, το 1-1 το 1995, το 0-0 το 1989, το 1-1 το 1971.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x