Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού και τον πονοκέφαλο του Κάρλος Καρβαλιάλ.

· Έως αύριο το βράδυ είναι υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός να καταθέσει στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των παικτών του για τη συνέχεις των ευρωπαϊκών του (βλέπε Κόνφερενς Λιγκ) υποχρεώσεων, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια του με τη Φέρεντσβαρος στις 15 και 22 του μήνα.

· Έτσι δυναμικά όπως εξελίσσονται αυτή την στιγμή τα πράγματα στο ρόστερ του Ολυμπιακού αναπόφευκτα θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές σε σχέση με τη λίστα του συλλόγου στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, που απαρτίζονταν τότε από 27 παίκτες (24+τρεις γκολκίπερ). Διότι από αυτούς τους 27, ήδη αποτελούν από τον Ολυμπιακό, με τον ένα ή, με τον άλλο τρόπο, παρελθόν οι οκτώ. Αναφερόμαστε στους Σολμπάκεν, Σκάρπα, Φρέιρε, Ανδρούτσο, Βρουσάι, Πορόζο, στον Μπιέλ που θα υπογράψει σήμερα στην Άουγκσμπουργκ και στον Μαντί Καμαρά, που με απόφαση του συλλόγου θα προπονείται πλέον με τη Β ομάδα.

· Οπότε έχουμε 27-8=19 παίκτες, στους οποίους θα προστεθούν τρεις νεοαποκτηθέντες, αφού μάξιμουμ τρεις αλλαγές μπορεί να γίνουν στην ευρωπαϊκή λίστα για το β΄μισό της σεζόν. Άρα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην Ευρώπη με 22 παίκτες (19+3 γκολκίπερ), εφόσον ασφαλώς δεν φύγουν κι άλλοι. Όσο φεύγουν άλλοι παίκτες, τόσο θα μειώνεται κι άλλο η λίστα. Π.χ. φεύγει ο Ιμπόρα, μένουν 21. Φεύγει ο Γιόβετιτς μένουν 20. Φεύγει ο Καρβάλιο μένουν 19. Γι αυτό, άλλωστε, και δύσκολα θα υπάρξουν πιά άλλες αποχωρήσεις-είναι κι αυτός ένας λόγος, οπότε εικάζεται ότι το πολύ να φύγει ακόμη ένας παίκτης.

Πώς διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού!

· Γενικά, πάντως, αυτό το νούμερο, οι 21-22 παίκτες, είναι ένας νορμάλ αριθμός για ευρωπαϊκή λίστα στο β΄μισό της σεζόν, με την προϋπόθεση να υπάρχει ισορροπία στις τρεις γραμμές. Εξ ου και θα χρειαστεί ο Καρβαλιάλ να βάλει τα δυνατά του και να καταρτίσει το πιο «σωστό» ρόστερ, έτσι ώστε η ομάδα να εμφανιστεί όσο το δυνατό πιο δυνατή.

· Να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έκανε οκτώ μεταγραφές, άρα μαθηματικά οι πέντε θα μείνουν εκτός λίστας! Όπως θα μείνουν εκτός λίστας και οι Μπιανκόν και Μπρίνιτς, που ήταν εκτός λίστας και στο Γιουρόπα Λιγκ. Άρα, συνολικά θα είναι εφτά οι εκτός λίστας, μεγάλος αριθμός, που υποχρεώνει τον προπονητή και όλους τους ανθρώπους του συλλόγου να διαχειριστούν όσο το δυνατό πιο επιδέξια την κατάσταση και να κρατήσουν τους εκτός λίστας «ζεστούς» για τις μάχες του πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια ότι κάθε παίκτης θέλει να παίζει στην Ευρώπη, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι κανένας δεν υπογράφει συμβόλαιο ότι θα είναι οπωσδήποτε στη λίστα.

· Τώρα, ποιοι θα είναι οι τρεις «τυχεροί» από τα οκτώ νέα πρόσωπα; Λογικά δεν έχουν τύχη ο πιο μικρός, ο Άμπι και ο Καμπράλ, που ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα έρθει στον Πειραιά, καθότι παίζει στο Κόπα Άφρικα. Άρα, μένουν έξω. Και θεωρητικά θα μπουν στη λίστα ο Κάρμο η, ο Βέζο για την άμυνα, ο Όρτα η, ο Τσικίνιο για τη μεσαία γραμμή και ο Ζέλσον η, ο Ναβάρο για την επίθεση. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι τρεις εκλεκτοί θα είναι οι Κάρμο, Όρτα και Ζέλσον, καθώς π.χ. γυρίζει (πιθανότατα σήμερα κιόλας) ο Ελ Κααμπί από το Κόπα Άφρικα κι έτσι ο ίσως ο Ναβάρο χάσει την ευκαιρία του, αφού για τη θέση του φορ υπάρχει κι ο Ελ Αραμπί, καθώς κι ο Γιόβετιτς, αν δεν αποχωρήσει.

Πώς διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού!

· Αστερίσκος: οι Κάρμο, Άμπι, Βέζο, (όπως φυσικά κι ο Καμπράλ), δηλαδή οι μισές μεταγραφές, ακόμη δεν έχουν παίξει λεπτό στον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο πρώτοι βρίσκονται στο Ρέντη μόλις ένα δεκαήμερο, οι δύο άλλοι δύο αποκτήθηκαν χθες.

· Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα ήταν καλύτερο ο Ολυμπιακός να είχε μία λίστα με περισσότερους από 21-22 παίκτες, για περιπτώσεις τραυματισμών, καρτών κλπ, που πάντοτε είναι μέσα στο πρόγραμμα, από την άλλη όμως ρεαλιστικά αν το δούμε πόσο νόημα θα είχε να υπήρχαν στη λίστα παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή, όπως ο Πορόζο (τρεις μήνες χωρίς λεπτό συμμετοχής) και οι υπόλοιποι. Δηλαδή, να μην τους υπολογίζει στο πρωτάθλημα και ξαφνικά να τους υπολόγιζε για την Ευρώπη αν τους χρειάζονταν σε ένα παιχνίδι;…Δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται…Στην πραγματικότητα μόνο ο Μαντί θα μπορούσε να είναι στη λίστα, εάν δεν υπήρχαν οι γνωστές από το πρωί εξελίξεις.

· Παρεμπιπτόντως, στη λίστα μπορούν να προστεθούν και όσα παιδιά από τον Ολυμπιακό Β θελήσει να δηλώσει ο σύλλογος.

Κι εδώ ένα βίντεο από την αποχώρηση του Βέζο από τη Λεβάντε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x