Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς οι ξένοι διαιτητές σέβονται τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, αλλά όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος διατυπώνει μέσα από το sport-fm.gr ένα καίριο ερώτημα που αφορά τον Ολυμπιακό και τους ξένους διαιτητές που τον σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα…

• Διαιτητάρα αυτός ο Γερμανός ο Τσβάϊερ, όπως τον είδαμε την Πέμπτη στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ. Ούτε VAR δεν χρειάστηκε, ούτε τίποτα. Σοβαρός, αποφασιστικός, αλάνθαστος. Και στις κάρτες του εντάξει και στα φάουλ γύρω από την περιοχή και σε όλα. Το ίδιο κι οι επόπτες-για όποιον δεν το κατάλαβε, ο επόπτης υπέδειξε οφσάϊντ (όπως και ήταν) τον Μασούρα, στη χαμένη ευκαιρία του με κεφαλιά στο 4’, ως εκ τούτου δεν υπάρχει φάση.

• Με αφορμή αυτή τη διαιτησία, και βάζοντας κάτω και τις άλλες διαιτησίες του Ολυμπιακού φέτος στα 12 παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατέληξα σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα. Γιατί ο Ολυμπιακός με εξαίρεση το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και την τραβηγμένη αποβολή του Μπενζιά, είχε πολύ καλές διαιτησίες. Τίμιες. Ρέφερι που τους καταλάβαινες ότι έρχονταν να παίξουν 50-50. Και ακόμη κι όταν έκαναν λάθος, φαίνονταν ότι ήταν ανθρώπινο. Η δε διαιτησία του Γάλλου Μπαστιέν στο Βελιγράδι, που ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, είχε τον λόγο της-δυστυχώς ο Ολυμπιακός έπεσε σε «χρωστούμενα». Κι εν πάσει περιπτώσει, μία κακή διαιτησία στις 13, μαζί με την προχθεσινή, είναι αποδεκτή!

• Ποιο είναι το συμπέρασμα: οι ξένοι διαιτητές σέβονται τον Ολυμπιακό όταν παίζει στην Ευρώπη. Αντίθετα, δεν συμβαίνει το ίδιο, με τους ξένους διαιτητές που έρχονται να σφυρίξουν τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Εδώ είδαμε τον Πορτογάλο Χόρχε Σόουσα να περνάει τον Ολυμπιακό χειρουργείο μέσα στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ.

Είδαμε τον Ισπανό Σάντσεζ Μαρτίνεζ να δίνει το ένα από τα δύο πέναλτι που έγιναν πάνω στον Ποντένσε με τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη ξανά.

Είδαμε τον Γερμανό Στέγκεμαν να σφυρίζει με μεγάλη ευκολία δύο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Κι είδαμε ακόμη και τον Σλοβένο Γιούγκ, που έκανε καλή διαιτησία, να μην δίνει στον Ολυμπιακό ούτε…ψίχουλο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο μοναδικός διαιτητής που δεν έκανε φέτος λάθος εις βάρος του Ολυμπιακού ήταν ο Φιλανδός Γκεστράνιους με τον Παναθηναίκό στο Καραϊσκάκη! Αλλά σε ένα ματς στο οποίο είχε προηγηθεί η σφαγή του Ολυμπαικού στο Βόλο, που είχε προκαλέσει μέχρι και δηλώσεις από τον επιτετραμμένο της ΟΥΕΦΑ, τον Χούμπελς…

Τα ίδια ακριβώς και στο περσινό πρωτάθλημα…

• Εύλογο λοιπόν το ερώτημα: Πώς οι ξένοι διαιτητές σέβονται τον Ολυμπιακό όταν τον παίζουν στην Ευρώπη, αλλά δεν τον σέβονται όταν τον παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα; Τι συμβαίνει εδώ; Τους μιλάει κάποιος και τους λέει τίποτα; Τους «καθοδηγεί»; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό το απίστευτο φαινόμενο;

• Έτσι όπως έχουμε δει να σφυρίζουν οι ξένοι τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Γερμανό Στίλερ, επίσης διαιτητή υψηλού επιπέδου όπως ο Τσβάϊερ, αύριο στην Τούμπα; Το παρελθόν δεν μας λέει ευχάριστα πράγματα. Όπως ο άλλος Γερμανός, ο Τσβάϊερ, σεβάστηκε την Πέμπτη τον Ολυμπιακό κόντρα σε ολόκληρη Άρσεναλ, έτσι τώρα ο άλλος Γερμανός, ο Στίλερ, θα σεβαστεί τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ η, θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια με τα άλλα φετινά ντέρμπι;…

• Έναν ΠΑΟΚ στον οποίο οι ξένοι διαιτητές φέτος έχουν δώσει πέναλτι και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με την ΑΕΚ στην Τούμπα και με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για το Κύπελλο!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x