Κώστας Νικολακόπουλος

Ρωτάμε αν αυτός ερχόταν;

Με αφορμή τη μετακίνηση του Έβερ Μπανέγκα στη Σεβίλλη, ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr… καλοκαιρινές μεταγραφικές ιστορίες!

*** Λογικό είναι πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού διαβάζοντας την είδηση ότι η Σεβίλλη πήρε από τη Βαλένθια τον Μπανέγκα με 2,5-3 εκ. Ευρώ (χώρια το συμβόλαιο του παίκτη, που λογικά θα είναι γύρω στο 1,5 εκ. Ευρώ), να αναρωτιούνται, «γιατί δεν πήραμε εμείς τον παικταρά;». Με το σκεπτικό, «ούτε τα λεφτά ήταν εξωφρενικά, ούτε η Σεβίλλη είναι καμία Ρεάλ η, Μπαρτσελόνα, ούτε καν Ατλέτικο, για να πεις ότι πήγε σε κάποιο θηρίο του ισπανικού ποδοσφαίρου».

*** Ωραία είναι όλα αυτά που σκεφτόμαστε εμείς. Με τη διαφορά ότι καμιά φορά λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Ρωτάμε αν ερχόταν στην Ελλάδα ο Μπανέγκα κι ο κάθε Μπανέγκα; Έρχεται να παίξει στο πρωτάθλημά μας ένας 26χρονος εν ενεργεία διεθνής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, που επί έξι σερί χρόνια έπαιζε στο ισπανικό πρωτάθλημα (Βαλένθια, Ατλέτικο);

*** Μπορώ να σας πω κάτι που ξέρω από πρώτο χέρι. Όταν είχε πρωτογραφτεί, στα ψιλά του ελληνικού Τύπου, το όνομα του Μπανέγκα ως φήμη για τον Ολυμπιακό, Μάης ήταν, ένας μάνατζερ με πολύ καλή πρόσβαση στην αγορά της Ισπανίας, έβαλε λυτούς και δεμένους για να έρθει σε επαφή με τον Μπανέγκα. Ξέροντας ότι η Βαλένθια τον δίνει, μετά άλλωστε κι από το δανεισμό του έξι μήνες σε ομάδα της πατρίδας του, τη Νιούελς Όλντ Μπόϊς.

*** Σας πληροφορώ ότι ο Μπανέγκα όταν ρωτήθηκε αν θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό-αυτό όφειλε να κάνει ο ατζέντης πριν τον προτείνει στους πρωταθλητές Ελλάδας-ήταν εντελώς αρνητικός…Δεν είχε καμία διάθεση να συζητήσει μεταγραφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι ήξερε ότι με τον Ολυμπιακό θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ κλπ, κλπ.

*** Εσείς πιστεύετε ότι ήταν ο μοναδικός παίκτης, τέτοιας περίπου ηλικίας και τέτοιων περίπου προδιαγραφών, που δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα (κι) αυτό το καλοκαίρι; και δεν γράφω αυτό το κομμάτι για να πω ότι ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με τον Μπανέγκα κι ο Αργεντίνος αρνήθηκε να έρθει. Δεν το ξέρω αυτό το πράγμα. Το τι ξέρω, το έγραψα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τις περισσότερες φορές στις μεταραφές τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουμε εμείς.

*** Μακάρι να τον δούμε κάποια στιγμή τον Μπανέγκα και τον κάθε Μπανέγκα στο πρωτάθλημά μας. Αλλά ας καταλάβουμε, με αφορμή τα όσα ακούγονται και λέγονται περί των μεταγραφών, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο παίκτες τέτοιας αξίας και τέτοιας ηλικίας να δελεαστούν να έρθουν σ΄εμάς.

*** Ακόμη και να τους τα σκάσεις χοντρά, όπως κάνουν οι Τούρκοι, θα το σκεφθούν δέκα φορές. Κι αν έρθουν. Θα πρέπει να τους δώσεις λεφτά πολλές φορές πάνω από την πραγματική αξία τους, όπως κάνουν οι Ρώσοι, για να τους πείσεις. Κι αν τους πείσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x