Κώστας Νικολακόπουλος

«Σιγά που θα κάνει τέτοια σεζόν πάλι ο Λάζαρος»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο μέσα από το sport-fm.gr το ξεκίνημα του Λάζαρου στον Ολυμπιακό.

• Πώς το έλεγαν οι ειδήμονες όταν ο Ολυμπιακός πήρε τον Χριστοδουλόπουλο; «Έλα μωρέ, πρώτη φορά την καριέρα του έβαλε τόσα γκολ σε μία σεζόν, τώρα με την ΑΕΚ, δεν μπορεί να κάνει και δεύτερη τέτοια σεζόν, στα 31 του».

•Ασφαλώς και κανείς δεν ξέρει τι θα έχει κάνει ως το τέλος της σεζόν. Αλλά αυτό που υπάρχει τούτη την στιγμή είναι ότι ο Λάζαρος έχει ξεκινήσει με τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό! Προς το παρόν, δηλαδή, έχει βγάλει εντελώς σκάρτες τις προβλέψεις κι εκτιμήσεις όλων των… ειδικών.

•Η δε πλάκα είναι ότι ακόμη ο Λάζαρος δεν έχει σκοράρει με το δεξί πόδι! Δύο γκολ έχει βάλει με κεφαλιές και δύο με το αριστερό σουτ! Θα μπορούσε κάποιος να πει, «που να αρχίσει να βάζει γκολ και με το καλό του πόδι, το δεξί»! Όμως, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου φέρει, όπως έγραψε κι ένας Ισπανός δημοσιογράφος σήμερα για τον Γκερέρο: τέσσερα γκολ σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν με τη Λεγανές, τρία γκολ στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό…

•Αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση, στο εκτελεστικό κομμάτι, για τον Λάζαρο είναι ότι αφενός μεν κάνει πολύ καλές κινήσεις, όπως αυτή χθες στο 1-0, όπου χώθηκε σαν σέντερ φορ και πήρε την κεφαλιά στην πλάτη του Γκερέρο, κάνοντας μάλιστα μία υποδειγματικά ζυγισμένη και όσο χρειάζονταν δυνατή κεφαλιά σαν…γνήσιος φορ, αφετέρου δε βρίσκεται στη σωστή θέση, έτοιμος να εκμεταλλευθεί την κάθε ευκαιρία. λες και μυρίζεται το γκολ, όπως στις φάσεις των δεύτερων γκολ του, και στο πρώτο και στο δεύτερο ματς, στις οποίες αξιοποίησε στο μεν 4-0 την κόντρα του Ελβετού αμυντικού στο σουτ του Φορτούνη, στο δε 3-1 την κεφαλιά-πάσα του Μιράντα.

•Μόνο που είναι άδικο να στεκόμαστε μόνο στα γκολ που βάζει ο Λάζαρος. Άδικο για την όλη του προσφορά, που είναι πολύπλευρη. Γιατί ο Λάζαρος π.χ. χθες κέρδισε πέντε προσωπικά φάουλ! Πήρε πολλές κεφαλιές, γύρισε και βοήθησε αμυντικά, κόβοντας και κλέβοντας, συνδυάστηκε άψογα με τον Ομάρ από δεξιά (με τον Τσιμίκα ακόμη δεν έχει την ίδια χημεία από αριστερά), είχε άλλες δύο τελικές εκτός από τα γκολ και συμμετείχε σε αρκετές καλές επιθέσεις.

•Βγάζει δε μία τόσο μεγάλη όρεξη και διάθεση, μάλλον κ…α έπρεπε να γράψω, που σε κάποια στιγμή πήγε και πήρε την μπάλα μέσα από τα πόδια του (μάλλον έκπληκτου) Καμαρά, για να πάρει ο ίδιος πάνω του την επίθεση! Λίγο πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε κάποιες πάσες και μπάλες που χάνει.

•Ας προσέξουμε δε κάτι σημαντικό: όλοι είδαν ότι γύρω στο 20’ ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές σε Λάζαρο και Ποντένσε, περνώντας τον πρώτο αριστερά και τον δεύτερο δεξιά-κανείς όμως δεν εξήγησε γιατί το έκανε…

•Πολύ απλά, γιατί ο Ποντένσε όσο καλός είναι δημιουργικά, τόσο μέτριος είναι στο ανασταλτικό κομμάτι. Και στο πρώτο 20λεπτο ο Τσιμίκας έπαιζε μόνος του και του έβγαιναν δύο παίκτες από την πλευρά του, αφού ο Πορτογάλος εξτρέμ απλά…έβλεπε τον αντίπαλο του. Και προέκυψαν πέντε σέντρες από εκεί, που δυσκόλεψαν την άμυνα, καθώς συνήθως είχαν προορισμό τον υψηλόσωμο αριστερό εξτρέμ, στο δεύτερο δοκάρι. Με το που πήγε από αριστερά ο Λάζαρος, ο οποίος είναι πολύ πιο μαχητής και φιλότιμος, το πρόβλημα περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό…

•Τέλος πάντων, και τώρα Μπέρνλεϊ για τον Ολυμπιακό. Και τουλάχιστον να σιγουρέψουμε ότι θα δούμε τηλεοπτικά και τη ρεβάνς κι όχι μόνο το πρώτο παιχνίδι, στο Καραϊσκάκη! Διότι, το χθεσινοβραδινό Μπέρνλεϊ-Μπασάκσεχιρ δεν το έδειξε κανένα κανάλι, προφανώς λόγω ασυμφωνίας στο οικονομικό. Μόνο ραδιοφωνική μετάδοση υπήρξε. Αλά δεκαετία ’70!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x