Κώστας Νικολακόπουλος

Στα Αστέρας-Ολυμπιακός στην Τρίπολη κερδίζει πάντα όποιος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από τον sport-fm.gr το σημείο κλειδί και στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος Αστέρα-Ολυμπιακού, που ανέδειξαν νικητή...

• Όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Τρίπολη έχουν δυο κοινά σημεία!


• Το πρώτο είναι ότι εξελίσσονται σε μεγάλες μάχες. Εξ ου και υπάρχουν δύο ισοπαλίες (0-0), τρεις νίκες του Αστέρα και πέντε του Ολυμπιακού. Κι από τις οκτώ συνολικά νίκες, οι έξι ήταν στο γκολ, μία 2-0 και μία 1-3.

• Το δεύτερο είναι ότι πάντοτε νικητής αναδεικνύεται αυτός που σκοράρει πρώτος! Ακριβώς έτσι! Από το 2007-08, που ο Αστέρας ανέβηκε στην Α΄ Εθνική-κι έκτοτε παραμένει εκεί-και τα οκτώ παιχνίδια στην Τρίπολη που ανέδειξαν νικητή είχαν το ίδιο χαρακτηριστικό: κέρδισε όποιος σκόραρε πρώτος!

• Ο Ολυμπιακός 1-0 το 2009, 3-1 το 2010, 1-0 το 2011, 1-0 το 2013 και 2-1 το 2016. Κι ο Αστέρας 1-0 το 2008, 2-0 το 2012 και 2-1 το 2014.

• Άρα, νομίζω ότι έχουμε το σημείο-κλειδί για το αποψινό παιχνίδι. Μάλιστα, φέτος, ο Αστέρας σε κανένα παιχνίδι του στο οποίο προηγήθηκε δεν έχασε, εντός, αλλά κι εκτός έδρας. Και δεν είναι τυχαίο ότι στις δύο τελευταίες νίκες του στην Τρίπολη προηγούνταν με 1-0 από το πρώτο 20λεπτο…

• Αστέρας κι Ολυμπιακός έχουν παίξει στην Τρίπολη κι άλλες τέσσερις φορές στο Κύπελλο, όπου εκεί ο Ολυμπιακός έχει καθαρά τον πρώτο λόγο. Με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες (2-2, 1-1), σε παιχνίδια στα οποία είχε προηγηθεί ο Αστέρας (2-0 κι 1-0 αντίστοιχα). Ακόμη δηλαδή και έτσι να το δούμε, ο Ολυμπιακός δεν έχει "γυρίσει" παιχνίδι του στην Τρίπολη.

• Παρεμπιπτόντως, ο Φορτούνης τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του τα έχει πετύχει στην πρώην ομάδα του, τον Αστέρα-έξι. Αλλά κανένα στην Τρίπολη!

• Τέλος πάντων, τι θυμήθηκα τώρα: το πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο οποίο ο Μιραλάς έβγαλε μάτια ήταν ένα με τον Αστέρα. Τέλη Σεπτέμβρη του 2010, ερχόμενος από τον πάγκο την τελευταία μισή ώρα. Θυμάμαι σαν τώρα ότι είχε κάνει όργια. Κι έκτοτε ο Βαλβέρδε δεν τον ξαναάφησε ποτέ στον πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x