Κώστας Νικολακόπουλος

Τα 10 δεδομένα στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λεβαδειακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα πριν το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

• Ένα δεδομένο είναι ότι σήμερα το απόγευμα στο Καραϊσκάκη παίζουν ο 3ος στη βαθμολογία Ολυμπιακός με τον προτελευταίο Λεβαδειακό.

• Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε την περασμένη αγωνιστική ντέρμπι (με τον Παναθηναϊκό, 0-0 στο Καραϊσκάκη), με απώλειες (τραυματισμό Εμβιλά, αποβολή Παπασταθόπουλου), κι έχει να παίξει ντέρμπι και την αμέσως επόμενη αγωνιστική (με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, εκεί όπου δεν έχει χάσει ούτε βαθμό). Μάλιστα μεσοβδόμαδα είχε να παίξει και τρίτο ντέρμπι (με την ΑΕΚ στον Πειραιά για το Κύπελλο0, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω του εθνικού πένθους.

• Τρίτο δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες του (Χάμες, Ρόντινεϊ, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο) κι άλλους δύο που λόγω και των απουσιών αυτών θα μπορούσαν εύκολα να είναι βασικοί (Γκάρι, Ρέτσος).

• Τέταρτο δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει τρεις παίκτες του στο όριο καρτών (Χουάνγκ, Μπακαμπού, Βρουσάι) κι όποιος πάρει σήμερα κίτρινη δεν θα παίξει με την ΑΕΚ, όπου ήδη ξέρουμε ότι θα λείπει ο Παπασταθόπουλος με τον Γκάρι και κατά πάσα πιθανότητα κι ο Εμβιλά.

Τα 10 δεδομένα στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού

• Πέμπτο δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός στον α΄ γύρο κέρδισε στη Λιβαδειά με το μικρότερο δυνατό σκορ, 1-0, σε ένα ματς που ήταν ρευστό έως το τελευταίο λεπτό, με το Λεβαδειακό στο 93’ να έχει ευκαιρία ισοφάρισης με σουτ από καλή θέση.

• Έκτο δεδομένο ότι τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος Ολυμπιακού-Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη έχουν γίνει θρίλερ: το Νοέμβριο του 2017 ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 με γκολ του Κούτρη στο 84’ κι αφού νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι ο Φορτούνης. Και τον Αύγουστο του 2018 ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 με απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, με τον Φορτούνη ξανά να χάνει πέναλτι!

• Έβδομο δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός καίγεται για τη νίκη, αλλά το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Λιβαδειάς που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Τις προάλλες μάλιστα στην Τούμπα ζόρισε άσχημα τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο τελικά έχασε 2-3 με μεγάλη δυσκολία.

• Όγδοο δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός άλλαξε τις προάλλες προπονητή με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για ενδεχόμενη αλλαγή εικόνας του. Με αλλαγή προπονητή είχε παίξει ο Ολυμπιακός και στη Λαμία κι όλοι θυμόμαστε ότι στο α΄ ημίχρονο είχε υποφέρει μέχρι να ανοίξει το σκορ ακριβώς στο 44ο λεπτό.

Τα 10 δεδομένα στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού

• Ένατο δεδομένο ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο δεν έχει χάσει μέχρι τώρα βαθμούς μέσα στο Καραϊσκάκη από κάποια μικρομεσαία ομάδα.

• Δέκατο δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πριν παίξει ένα ντέρμπι συνήθως κερδίζει, έστω με δυσκολία: 3-0 στη Λαμία πριν το 0-0 με τον ΠΑΟ, 2-1 τον ΟΦΗ πριν το 0-0 στην Τούμπα, 1-0 στη Λιβαδειά πριν το άλλο 0-0 με την ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία πριν το 1-1 στη Λεωφόρο, 2-1 στην Κρήτη πριν το 1-2 από τον ΠΑΟΚ.

• Αυτά είναι τα δεδομένα κι όχι το, «αν δεν κερδίσεις τον ουραγό Λεβαδειακό, τι πας να κάνεις», που όμως ισχύει…

Ακούστε τα όσα είπε και στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x