Κώστας Νικολακόπουλος

Τι έδειξαν τα έξι νέα φυντάνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα έξι νέα παιδιά του Ολυμπιακού, όπως τα είδαμε χθες στην Ξάνθη.

· Δεν κάνω κέφι να γράψω για την επικαιρότητα και τις γνωστές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί με απωθεί όλο αυτό το σκηνικό υποκρισίας που παίζεται.

· Προτιμάω να γράψω πέντε πράγματα για τα έξι παιδιά από τη Β ομάδα του Ολυμπιακού, που έπαιξαν χθες στον αγώνα Κυπέλλου με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων», έτσι όπως τους είδα στη νίκη 2-1 επί του Αρη Αβάτου στην Ξάνθη.

· Ο αριστερός μπακ Μαρτίνης είναι αλήθεια ότι έφαγε κάποιες φάσεις από την πλευρά του, όμως, είχε αρκετές καλές στιγμές και μην ξεχνάμε ότι τον άλλο μήνα γίνεται 18 ετών: καλό κλέψιμο, καλό κόψιμο, καλή κίνηση σαν τρίτος στόπερ, καλά ανεβάσματα στην επίθεση και προς το τέλος έβγαλε σέντρα για γκολ στον Ανδρούτσο και κέρδισε και κίτρινη σε μπάσιμο του.

· Ο κεντρικός χαφ Ξενιτίδης έδειξε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας και δίπλα στον Ανδρούτσο έκανε καλό δίδυμο στον άξονα. Προσπάθησε να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, όπως απαιτεί η θέση του. Είχε καλά τρεξίματα, έδωσε μάχες, βοήθησε τα στόπερ, πέρασε καλές πάσες, προσπάθησε και για κάποιες ακόμη πιο δύσκολες μπαλιές χωρίς επιτυχία, πάτησε την αντίπαλη περιοχή και σούταρε, βγήκε και πλάγια για να σεντράρει. Φάνηκε να έχει καλή τεχνική ο 19χρονος μέσος, αλλά πρέπει να κοιτάξει να αποφεύγει τα λάθη πίσω (π.χ. έκανε τσαφ στην περιοχή του Ολυμπιακού και μία πάσα που δημιούργησε κίνδυνο, ενώ ρίσκαρε ένα πέναλτι) και να έχει καλύτερα τελειώματα μπροστά (π.χ. σε μία ωραία αντεπίθεση που έβγαλε προς το τέλος μαζί με τον Μαρτίνη). Γενικά ο Ξενιτίδης έβγαλε καλή εικόνα.

· Ο σέντερ φορ Βοΐλης είχε ορισμένες πραγματικά καλές ενέργειες για σέντερ φορ στα 18 προς 19. Ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα πολύ καλό κοντρόλ και πάσα στον Μασούρα και συνέχισε με ένα καλό άνοιγμα στον Πάρντο και με μία καλή κεφαλιά πάσα πάλι προς τον Πάρντο. Από την άλλη, είχε μία-δύο λανθασμένες επιλογές σε πάσες, αλλά κυρίως είχε δύο στιγμές από αυτές που λέμε κρίσιμες για τον επιθετικό, στις οποίες θα περιμέναμε καλύτερες αντιδράσεις. Όμως, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο στον Ολυμπιακό για κανένα πιτσιρικά σέντερ φορ. Κι αν σε μία δύο περιπτώσεις ο Μάνος τον τροφοδοτούσε και δεν προτιμούσε να τελειώσει μόνος τις φάσεις, ίσως ο Βοΐλης να είχε χρηστεί και σκόρερ.

· Ο αμυντικός μέσος Νεοφυτίδης, στα 18 προς 19 κι αυτός, έπαιξε μόλις ένα 10λεπτο, αλλά πρόλαβε να το παλέψει. Έχει και παράστημα, μπήκε σε φάσεις και νομίζω ότι κι αυτός είναι παίκτης με ενδιαφέρον, όπως και τα άλλα τρία παιδιά.

· Μακάρι να τον έβαζε νωρίτερα ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως και τα άλλα δύο παιδιά, τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ Μαρίνο (επίσης 18 στα 19) και τον 19χρονο Πέιο, που πέρασαν στο ματς στο 89’ και στο 91’ αντίστοιχα. Τουλάχιστον ήταν ένα πρώτο βήμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x