Κώστας Νικολακόπουλος

Δύο σερί ανατροπές από 0-1 ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε να κάνει 27 χρόνια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr την ιστορικότητα της επιτυχίας του Ολυμπιακού να «γυρίσει» δύο συνεχόμενα παιχνίδια του στα οποία έχανε στο ημίχρονο.

· Δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να χάνει στο ημίχρονο και στα δύο και στο τέλος να κερδίζει. Αυτό είδαμε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, στα παιχνίδια του με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-1 και τα δύο). Άρα, μπορεί εδώ να υπάρξει ένα καλό ερώτημα: Πότε ο Ολυμπιακός έκανε το ίδιο πράγμα για τελευταία φορά; Να χάνει στο ημίχρονο σε δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά τελικά να παίρνει τα τρίποντα.

· Για να απαντήσουμε πρέπει να πάμε πίσω 27 χρόνια! Στο ξεκίνημα της σεζόν 1997-98, στις δύο πρώτες αγωνιστικές! Τότε, είχαμε την 1η αγωνιστική στις 31 Αυγούστου Ολυμπιακός-Εθνικός 3-1 με 0-1 ημίχρονο και την 2η αγωνιστική στις 13 Σεπτεμβρίου Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-2 με 1-0 ημίχρονο, με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο. Από τότε δεν είχε ξαναγίνει τέτοια διπλή ανατροπή του Ολυμπιακού, να χάνει στο ημίχρονο και να κερδίζει στο τέλος! Και το σημειώνω αυτό για να καταλάβουμε ότι δεν ήταν τόσο απλό πράγμα αυτό που έκανε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, και προσέξτε, το έκανε Κυριακή-Τετάρτη κι όχι όπως τότε με διαφορά δύο εβδομάδων αφού υπήρξε διακοπή πρωταθλήματος δύο εβδομάδων…

· Αν θέλουμε να βρούμε ανατροπές σκορ του Ολυμπιακού σε δύο σερί παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα εντός κι ένα εκτός έδρας, θα βρούμε, αλλά όχι με την ίδια δύσκολη συνθήκη, δηλαδή να πηγαίνει χαμένος στα αποδυτήρια το ημίχρονο. Ακόμη κι έτσι, όμως, πρέπει να γυρίσουμε πίσω πάνω από μία δεκαετία, τον Οκτώβριο του 2013, όταν με προπονητή τον Μίτσελ είχαμε Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4 με 0-1 ημίχρονο και Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1 με 1-1 ημίχρονο!

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι τουλάχιστον για τα δεδομένα του Ολυμπιακού είναι κάτι πολύ σπάνιο να κάνει δύο ανατροπές ενώ έχανε από το ημίχρονο σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που αναδεικνύει και το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, όσο και αν μας άρεσαν οι εμφανίσεις της. Ας συνυπολογίσουμε, πάντως, κάνοντας την κριτική μας για την απόδοση της, ότι ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο είχε οκτώ αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα συγκριτικά με τον αγώνα του με τον Αστέρα και ότι στον αγώνα του με τον Αστέρα είχε πέντε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του, στη Βουδαπέστη με τη Φέρεντσβαρος.

· Αυτό που θα έπρεπε να κάνει καλύτερα ο Ολυμπιακός, νομίζω, στο Αγρίνιο είναι να εκμεταλλευθεί καλύτερα την φρεσκάδα που έδειξε να έχει στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Τόσο με καλύτερα τελειώματα των παικτών του στις τέσσερις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν (μόνο ένα σουτ, του Μασούρα, ήταν πραγματικά πολύ απειλητικό), όσο και γενικότερα με καλύτερες επιλογές σε στιγμές που μπορούσε εύκολα να φτιάξει φάσεις. Υπάρχει μία χαρακτηριστική τέτοια στιγμή, που κλέβει μπάλα ο Ιμπόρα, βγαίνει πολύ ωραία μπροστά και κατά μέτωπο ο Μασούρας, με τον Καμπράλ αριστερά του και αποτυγχάνουν ακατανόητα να συνδυαστούν. Η, σε μία άλλη φάση φεύγει πάλι ο Μασούρας μπροστά και ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να φτιάξει κάτι, εν τέλει τον κόβουν οι αμυνόμενοι με υπερβολικά εύκολο τρόπο.

· Ίδια ασυνεννοησία και στο 88’, μετά Ποντένσε και Ελ Κααμπί, σε φάση από την οποία πολύ…απλά θα μπορούσε να προκύψει το 3-1. Κι αυτό και αν μπορούσε να κοστίσει στον Ολυμπιακό-μόλις λίγα λεπτά αργότερα, στο 94’, ο Τσικίνιο αφού πρώτα έφαγε την ντρίμπλα στη συνέχεια έκανε ένα φάουλ σε επίθεση του Παναιτωλικού και όλοι είδαμε ότι χρειάστηκε να απογειωθεί ο Πασχαλάκης για να μείνει το 2-1…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x