Κώστας Νικολακόπουλος

Το «μήνυμα» των Τσιμίκα και Μασούρα στον Μαρτίνς…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την παρουσία δύο Ελλήνων του Ολυμπιακού και αυτό που «πέρασαν» για τη συνέχεια της σεζόν.

· Κατ' αρχάς, να παραδεχθώ την αστοχία μου στην πρόβλεψη για την κλήρωση στο Κύπελλο. Αν και, όπως αποδεικνύεται, με όλα αυτά που έγιναν με τον διαιτητή στο Παναθηναϊκός-Λαμία κλπ, κλπ,είναι κλήρωση που θα μπορούσε να φέρει ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τέσσερις ημέρες πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός…

· Τέλος πάντων, ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο 3-0 με την Ξάνθη, γιατί είδαμε δύο Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού να στέλνουν στον προπονητή τους «μήνυμα», ότι μπορεί να υπολογίζει και σε αυτούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Κι αναφέρομαι φυσικά στον Μασούρα και στον Τσιμίκα.

· Ο Τσιμίκας, που είχε να παίξει στη βασική ενδεκάδα σχεδόν δύο μήνες, από τις 29 Νοεμβρίου (Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0), ανέβασε αισθητά την απόδοση του στο β΄ ημίχρονο, οπότε κι έβγαλε και τρεις πολύ επικίνδυνες σέντρες, που δημιούργησαν γκολ (το 3-0) και φάσεις (δύο του Χασάν).

· Και στο α' ημίχρονο ο νεαρός Έλληνας αριστερός μπακ ήταν πολύ επιθετικός στο παιχνίδι του, αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στις πάσες του. Ειδικά σε δύο περιπτώσεις, όπου πολύ απλά δεν σήκωσε το κεφάλι του την στιγμή της σέντρας η, του σουτ. Έτσι, στο 2’ αντί να γυρίσει την μπάλα πίσω στον Φορτούνη έστειλε την μπάλα εκεί που ήταν οι πολλοί αμυντικοί. Και στο 11’, αντί να πασάρει στον ολομόναχο Μασούρα, προτίμησε να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Ζίφκοβιτς, που έδιωξε με το δεξί του πόδι.

· Αμυντικά ο Τσιμίκας δεν είχε προβλήματα, το αντίθετο, ήταν καλός. Αλλά ήταν επιπολαιότητα του έτσι όπως έβαλε το χέρι του, με συνέπεια να δοθεί πέναλτι από τον διαιτητή. Πράγματι, μπορούσε και να μην το σφυρίξει ο ρέφερι, αλλά ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έδωσε δικαιώματα.

· Μπροστά του έπαιζε ο Μασούρας κι οι δύο Έλληνας άσοι είχαν αρκετά καλή συνεργασία, ιδίως αν σκεφθούμε ότι έπαιζαν μαζί για πρώτη φορά. Ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου πάτησε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη φορώντας τα «ερυθρόλευκα» κι έκανε μία αρκετά πειστική εμφάνιση.

· Και θα σκόραρε κιόλας, είτε αν του έβγαζε την πάσα που έπρεπε ο Τσιμίκας στο 11’, είτε αν ο ίδιος είχε καλύτερα τελειώματα στις τρεις φάσεις που του παρουσιάστηκαν, όλες με το κεφάλι! Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση, στο 4’, λάθεψε, αφού επέλεξε να κάνει (αδύναμη) κεφαλιά για γκολ ενώ ο Γκιγέρμε είχε χωθεί εξαιρετικά σαν κρυφός κυνηγός και περίμενε την πάσα του συμπαίκτη του.

· Ο Μασούρας προσπάθησε να παίξει σίγουρα και καλά έκανε, αφού όταν ένα νέο παιδί πρωτομπαίνει στο Καραϊσκάκη είναι καλύτερα να πηγαίνει έτσι το παιχνίδι. Γυρνούσε πίσω και βοηθούσε την ομάδα κι ανασταλτικά, ενώ ίσως το πιο σημαντικό ήταν ότι είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Έπαιρνε μπάλες, έκλεβε, άλλαζε κι από κάποια στιγμή και μετά, παίρνοντας εμπιστοσύνη πέρασε ακόμη και τακουνάκια, αλλά κι έχασε κάποιες πάσες.

· Το μεγάλο του προσόν είναι οι καλές κινήσεις που κάνει στην αντίπαλη περιοχή. Δεν είχε καλά τελειώματα στις κεφαλιές του, όμως για να βρεθεί σε θέση βολής κινήθηκε πολύ έξυπνα χωρίς την μπάλα, για να πάρει τις πάσες των Νάτχο και Γκιγέρμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κι άλλη μία φάση, με πολύ ωραία κίνηση του, πάλι σε πάσα από τον Γκιγέρμε, όμως τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο αντίπαλος στόπερ.

· Θα πρέπει, πάντως, ο Μασούρας αφενός μεν να γίνει πιο αποφασιστικός στα τελειώματα του (και στο 91’ είχε ένα κακό σουτ, ενώ θα μπορούσε και να πασάρει στο Λάζαρο), αφετέρου δε να είναι πιο προσεκτικός στις σέντρες του. Π.χ. εκεί που ντρίμπλαρε ωραία από αριστερά, η σέντρα του ήταν κακή.

· Η ουσία, όμως, είναι ότι «έδειξε». Στο πρώτο του παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη, που ποτέ δεν είναι τόσο εύκολο για ένα νέο παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x