Κώστας Νικολακόπουλος

Το «σεμινάριο Ανδρούτσου», το δύσκολο ντεμπούτο Σιαμπάνη και οι 3+2 φορ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού, με αφορμή το χθεσινό φιλικό στην Πολωνία.

• Ας γίνω εγώ ο περίεργος κι ας γράψω ότι αυτός που μου άρεσε πολύ από τον χθεσινό Ολυμπιακό ήταν ο Ανδρούτσος!

• Λίγες φορές θυμάμαι ένα παίκτη να έπαιξε τόσο λίγο (28 λεπτά) και να έκανε τόσα πολλά σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ο μικρός ήταν μία πηγή ενέργειας για όλη την ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα που αγωνίστηκε. Αλλά δεν έβγαλε μόνο ένταση, που τόσο ζητάνε πλέον όλοι οι προπονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά και ποιότητα.

• Ο Ανδρούτσος πήρε προσωπικές ενέργειες, πάσαρε πολύ σωστά, είχε έξοχες συνεργασίες με συμπαίκτες του κι ειδικά με τον Βαλμπουενά, έκλεψε μπάλες ψηλά δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες, έκανε φάουλ όταν χρειάστηκε να καλύψει λάθος συμπαίκτη του (μπαλιά του Σιαμπάνη σε αντίπαλο), αλλά και πάτησε όταν βρήκε την ευκαιρία στην αντίπαλη περιοχή και για ένα κλικ δεν έκανε γκολ σε ένα γύρισμα του Τοροσίδη. Ουσιαστικά έκανε ένα σεμιναριακού επιπέδου παιχνίδι όσο έπαιξε!

• Έκανε ένα λάθος που θα μπορούσε να στοιχίσει, με ένα «μισό» διώξιμο της μπάλας όταν βρέθηκε σε θέση άμυνας πάνω σε αντεπίθεση των Πολωνών μετά από κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, όμως κι αυτό ουσιαστικά έγινε από την αδυναμία του Σουρλή να βγει και να κόψει πρώτος τη φάση-γενικά δε πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι έχοντας δίπλα του ένα παιδί ούτε 17 ετών καλά καλά, που όσο κι αν είναι ταλέντο βγάζει ξεκάθαρα την ανετοιμότητα του, ο Ανδρούτσος είχε πολλές φορές να κάνει διπλή δουλειά εκεί στον άξονα.

• Πραγματικά ο 22χρονος μέσος του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένος να συνειδητοποιήσει ότι έτσι πρέπει να παίζει-και καλύτερα! Να αποκτήσει μία σταθερότητα και μία διάρκεια. Ο Μαρτίνς τον είχε βασικό στο πρώτο φιλικό στην Πολωνία και δίπλα στον Γκιγέρμε δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε. Πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα και να κοιτάξει να αποφεύγει τα λάθη στις πάσες. Αλλά κυρίως να βγάζει στο παιχνίδι του σε μία σταθερή βάση την προσωπικότητα που έβγαλε χθες. Πλέον μπήκε στον τέταρτο χρόνο του στην ομάδα και θα είναι κρίμα αν μείνει στάσιμος.

• Με την ευκαιρία, κάτι για τον Σιαμπάνη: χειρότερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να κάνει-μπήκε στο 66’ και στο 68’ (!) έκανε δώρο το γκολ στους Πολωνούς, σε μία στιγμή που νομίζεις ότι θα του σταμάτησε το μυαλό. Και λίγο μετά έκανε ξανά κακή πάσα και αναγκάστηκε ο Ανδρούτσος να πάρει κάρτα για να σταματήσει τη φάση.

Το καλό με το νεαρό γκολκίπερ είναι ότι σαν να φάνηκε να συνέρχεται γρήγορα, να μην τον πήρε δηλαδή από κάτω. Γιατί στη συνέχεια είχε δύο καλές μεταβιβάσεις με το αριστερό του πόδι (από μία βγήκε και ευκαιρία), ενώ και στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει μπόρεσε να διώξει την μπάλα, έστω με κάπως περίεργο τρόπο, βάζοντας ενστικτωδώς το χέρι του σε ένα κοντινό, δυνατό και άρα δύσκολο σουτ. Μακάρι να είναι σωστή η εκτίμηση μου, ότι συνήλθε, γιατί δεν θέλει πολύ ένας πιτσιρικάς τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό να βγει από τον δρόμο του κάνοντας ένα λάθος.

• Και θα ήθελα να γράψω και δύο πράγματα για τους τρεις σέντερ φορ που χρησιμοποιήθηκαν και χθες-ένας τέταρτος, ο Κάϊπερς για δεύτερο σερί ματς δεν πήρε χρόνο και φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο του δανεισμού.

• Κι οι τρεις το πάλεψαν.

Ο Ντουρμισάϊ μπορεί να μην έγινε επικίνδυνος αφού δεν πήρε πάσες, αλλά συμμετείχε αρκετά στο παιχνίδι, έκανε καλές κινήσεις και συνεργασίες και μοιάζει να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας.

Ο Γκερέρο παρότι μπαίνει μόνο σαν αλλαγή δείχνει ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Πάσαρε καλά, κινήθηκε σωστά στα πλάγια και δύο φορές τέλειωσε φάσεις, με κεφάλι και πόδια, σκοράροντας στο 92’, όπως ακριβώς στο 92’ του προηγούμενου φιλικού είχε ξεκινήσει ο ίδιος με ωραία ενέργεια πάλι την φάση της ισοφάρισης. Στο επόμενο φιλικό τον βλέπω βασικό.

Ο Σολδάνο είναι φανερά πιο πίσω, αλλά το κυνηγάει. Συμμετέχει σε κάποιες καλές επιθέσεις, πλασάρεται στην περιοχή για να τελειώσει φάση, αλλά σαν του λείπει ο συγχρονισμός. Για κάποιο λόγο ποτέ δεν φτάνει η μπάλα σε αυτόν! Να του λείπει ακόμη η χημεία, να μην έχει σωστές τοποθετήσεις;

• Παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει στη Β ομάδα του έναν ακόμη σέντερ φορ αλά Ντουρμισάϊ! Τον Μπουλάρι. Κατάγεται κι αυτός από την Αλβανία και έχει την ίδια κορμοστασιά. Η διαφορά τους είναι ότι ο μικρός δεν είναι «σκύλος» όπως ο Ντούρμι, αλλά έχει πολύ καλή όσφρηση του γκολ κι εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα. Γι΄ αυτό και στην Αλβανία παρά τα μόλις 18 χρόνια του ήδη τον βάζουν στην Εθνική Ελπίδων (-21 ετών)! Στα δε δύο πρώτα παιχνίδια του έκανε κιόλας δύο γκολ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x