Κώστας Νικολακόπουλος

Τους υποτιμάμε, αλλά σε αυτούς τελικά στηρίζονται οι μεγάλες ομάδες…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφές των μεγάλων ομάδων από τη «φτωχή» ελληνική Λίγκα.

* Το γράφω με την αφορμή της μεταγραφής του Χατζισαφί, αλλά φυσικά ισχύει γενικότερα-άλλωστε κι η ΑΕΚ πήρε παίκτη από τον Πανιώνιο, τον Μασούντ.

* Συνηθίζουμε να υποτιμάμε τις μεταγραφές παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα που κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Κακώς λέω εγώ. Γιατί σε βάθος χρόνου βλέπουμε ότι τελικά από αυτούς τους παίκτες παίρνουν πολλά πράγματα. Κι ας μην είναι οι περισσότερες μεταγραφές πολυδιαφημισμένες, όπως αυτές των ξένων που έρχονται από το εξωτερικό.

* Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος είναι ο Ανσαριφάρντ (από τον Πανιώνιο). Βασικότατη μονάδα του ο Κούτρης (από τον ΠΑΣ). Κι ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του, ο Φορτούνης, στον Αστέρα Τρίπολης αναδείχθηκε…

* Στον ΠΑΟΚ εσχάτως πνοή δίνουν ο Πασχαλάκης (από τον ΠΑΣ) κι ο Λημνιός (από τον Ατρόμητο)…

* Στον Παναθηναϊκό μια χαρά τα πάνε οι Βιγιαφάνιες (από τον Παναιτωλικό), Κουλιμπαλί (από τον Πλατανιά), Κουρμπέλης (από τον Αστέρα). Και δεν νομίζω ότι τον χάλασαν δύο πρώην της ΑΕΚ, ο Κολοβέτσιος (από τον ΠΑΣ προέρχεται) κι ο Κουτρουμπής (από την Καλλιθέα).

* Στην δε ΑΕΚ η μισή ομάδα είναι τέτοιοι παίκτες: Μάνταλος (Ξάνθη), Μπακάκης-Γκάλο (Παναιτωλικός), Ανέστης-Λαμπρόπουλος-Μπακασέτας (Πανιώνιος), Μπάρκας (Ατρόμητος), Γιακουμάκης (Πλατανιάς), Τσιντώτας (Λεβαδειακός).

* Ειδικά δε ο Ολυμπιακός στήριξε την εδώ και χρόνια κυριαρχία του σε παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Από παλιότερα με Τζόρτζεβιτς-Γιαννακόπουλο του Πανηλειακού, Γεωργάτο της Παναχαϊκής, Καραπιάλη της Λάρισας, Ανατολάκη του Ηρακλή, Καραταϊδη της Καστοριάς, Μαυρογενίδη του Άρη, Αμανατίδη της Καλαμαριάς, Νινιάδη του Εθνικού, Πουρσανίδη του ΟΦΗ, μέχρι τη συνέχεια με Πατσατζόγλου-Άντζα-Τοροσίδη της Ξάνθης, Στολτίδη του Ηρακλή, Πάντου της Προοδευτικής και πιο πρόσφατα με Αβραάμ του Άρη, Μανιάτη-Σιόβα-Σάμαρη-Ανσαριφάρντ του Πανιώνιου, Αμπντούν της Καβάλας.

* Έχει καλούς παίκτες το ελληνικό πρωτάθλημα-και στα πιο κάτω του στρώματα. Αρκεί να κάνεις τις καλές επιλογές. Για παράδειγμα, τα παιδιά του Αστέρα Τρίπολης κι ο Μαυροπάνος έχουν τις προδιαγραφές να βγουν. Και να σας πω κι ένα όνομα, που μπορεί να σας εκπλήξει; Ο Ενσικουλού του Πλατανιά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x