Τάσος Νικολόπουλος

Οι… τέσσερις της πολυμετοχικότητας

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και στον Παναθηναϊκό ψάχνουν απεγνωσμένα να ικανοποιήσουν όπως μπορούν τα τελευταία «θέλω» του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ώστε να κλείσουν όσο γίνεται οι «τρύπες» στο ρόστερ. Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού, Ούγκο Βιέιρα από τη Ζιλ Βιθέντε και αυτήν του διεθνή με την εθνική Ελπίδων, Δημήτρη Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό.

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και στον Παναθηναϊκό ψάχνουν απεγνωσμένα να ικανοποιήσουν όπως μπορούν τα τελευταία «θέλω» του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ώστε να κλείσουν όσο γίνεται οι «τρύπες» στο ρόστερ. Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού, Ούγκο Βιέιρα από τη Ζιλ Βιθέντε και αυτήν του διεθνή με την εθνική Ελπίδων, Δημήτρη Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό. Με δεδομένο ότι το ταμείο είναι μείον, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι και οι δύο περιπτώσεις αυτόματα γίνονται δύσκολες.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η κατάσταση στα οικονομικά έγινε πολύ πιο δύσκολη μετά τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθότι στην ΠΑΕ υπολόγιζαν πολύ στα έσοδα από τη συμμετοχή είτε στο Champions League, είτε στο Europa League. Ωστόσο, όλα ξεκινούν από την απροθυμία (τι ευγενής που είμαι….) των μετόχων, προεξέχοντος του μεγαλομετόχου, Γιάννη Βαρδινογιάννη να συνδράμουν ώστε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Το θέμα αυτό έχει σχολιαστεί πολλάκις και δεν νομίζω ότι θα σας κάνω σοφότερους αν γράψω στην παρούσα φάση ένα παραπάνω σχόλιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει… μικρύνει επικίνδυνα και αν δεν υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ σε διοικητικό επίπεδο, εκτιμώ ότι τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα δεν είναι τα χειρότερα για τον σύλλογο.

Μια και αναφέρθηκα στους μετόχους, που παραμένουν πολλοί, θυμήθηκα το πρώτο καλοκαίρι της περιβόητης πολυμετοχικότητας και συγκεκριμένα αυτό του 2008. Τότε και με δεδομένο ότι τα πράγματα έγιναν γρήγορα και ο χρόνος δεν ήταν αρκετός, πραγματοποιήθηκαν αρκετές μεταγραφές, αλλά πολλές από αυτές αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι έγιναν για να… γίνουν. Στο ρόστερ του «τριφυλλιού» προστέθηκαν εκείνο το καλοκαίρι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σίλβα Κλέιτον, Αντε Ρουκάβινα, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Αντώνης Πετρόπουλος, Γκάμπριελ, Μπράις Μουν, Ροντρίγκο Σόουζα και Χρήστος Μελίσσης. Επίσης, επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους σε ΟΦΗ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Βαγγέλης Μάντζιος αντίστοιχα, δηλαδή το ρόστερ εμπλουτίστηκε με έντεκα παίκτες.

Αν αναρωτιέστε πόσοι από αυτούς παραμένουν μέχρι και σήμερα στο δυναμικό του Παναθηναϊκού μετά από μια τριετία, μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Τζόρβα, είναι μόλις τέσσερις, χωρίς να αποκλείεται να μείνουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ακόμη λιγότεροι. Ο μοναδικός που λογίζεται βασικός και φαίνεται ότι έχει την ποιότητα για να παίξει σημαντικό ρόλο στην ομάδα είναι ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος, όμως, είναι τραυματίας και θα αργήσει να επιστρέψει. Οι άλλοι δύο, που λογίζονται ως εναλλακτικές λύσεις είναι οι Πετρόπουλος και Κλέιτον, ενώ ο τέταρτος της παρέας είναι ο Μελίσσης, που δεν υπολογίζεται καν από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πόσο άλλαξαν τα πράγματα από τότε…

Υ.Γ.: Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας με την Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς και κέρδισε χρόνο και ηρεμία. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα και κυρίως τους νεοαποκτηθέντες, ο Ζέκα έδειξε ότι έχει ποιότητα και είναι εξελίξιμος, ο Κουίνσι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά αν κάνει πιο απλές κινήσεις, ο Βιτόλο σίγουρα θα προσφέρει περισσότερα από τον Σιμάο, ενώ ο Τοτσέ είναι πολύ μα πολύ αργός. Προπονητής δεν είμαι, αλλά αναρωτιέμαι αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δοκιμάσει και κάποιο άλλο σχήμα εκτός από το 4-3-3. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα ανταποκρίνονταν οι παίκτες σε ένα 4-2-3-1…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x