Τάσος Νικολόπουλος

Η έλλειψη αγώνων και η ανυπαρξία κάποιων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και οι λόγοι είναι δύο. Οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» την έλλειψη επίσημων αγώνων και την ανυπαρξία κάποιων παικτών του. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Αυτό φοβόντουσαν οι περισσότεροι πριν την σέντρα και αυτό έγινε τελικά. Το κακό είναι ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ στη Βεστφαλία δεν υπήρξε νικητής, αποτέλεσμα που κάνει ακόμη πιο δύσβατο τον δρόμο για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και οι λόγοι είναι δύο.

Οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» την έλλειψη επίσημων αγώνων και την ανυπαρξία κάποιων παικτών του.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Αυτό φοβόντουσαν οι περισσότεροι πριν την σέντρα και αυτό έγινε τελικά.

Το κακό είναι ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ στη Βεστφαλία δεν υπήρξε νικητής, αποτέλεσμα που κάνει ακόμη πιο δύσβατο τον δρόμο για τη συνέχεια.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Οι επιλογές στο αρχικό σχήμα δεν ήταν κακές, αφού δεν υπήρχαν περισσότερες επιλογές, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε σωστά κάποια σημαντικά πράγματα. Ποια είναι αυτά; Κατ' αρχήν δεν πίεσε την αργή άμυνα των Γάλλων, κατά δεύτερο δεν είχε «τρεξίματα» στο ξεκίνημα, που θεωρητικά ήταν «φρέσκος», αλλά και καθόλου καλή ανάπτυξη. Με εξαίρεση το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, που μπήκε κάπως φουριόζος, χωρίς βέβαια να κάνει ευκαιρίες, στη συνέχεια «έκατσε» και έδωσε γήπεδο στη Μαρσέιγ, που έκανε τα βασικά και αυτονόητα.

Στην άμυνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά από τη μέση και μπροστά, είχε πολλά. Ο Φέισα δεν έκοβε ούτε με. βαλέ, ο Γέστε με εξαίρεση μια ντρίπλα και ένα φάουλ δεν δικαιολόγησε την παρουσία του, ενώ και ο Αμπτούν που ξεκίνησε ορεξάτος, όσο περνούσε η ώρα «κατέβαζε ταχύτητα». Ο Φουστέρ επίσης δεν συγκαταλέγεται στους διακριθέντες, ενώ ο Μιραλάς είχε μεν κάποιες καλές ατομικές προσπάθειες, αλλά θα μπορούσε να είναι περισσότερο ομαδικός. Με όλα τα παραπάνω θαρρώ πως ήταν δύσκολο να απειλήσει και να κάνει τη Μαρσέιγ να νοιώσει ότι παίζει εκτός έδρας.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με την είσοδο των Μακούν, Ιμπαγάσα και Τζεμπούρ (κυρίως των δύο τελευταίων) πίεσε κάπως περισσότερο, είχε περισσότερες επισκέψεις στα καρέ της Μαρσέιγ και ίσως θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ, χωρίς να κινδυνεύσει, αφού οι Γάλλοι έδειχναν να βολεύονται με το γκολ που πέτυχαν με τον Λούτσο Γκονζάλες στις αρχές της επανάληψης. Δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο στο Καραϊσκάκη, αλλά το γεγονός ότι έχουν ήδη αρκετά επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους φάνηκε ότι ήταν αρκετό για να πάρουν το διπλό.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό σε όμιλο κάποιας διοργάνωσης. Πλέον, θα πρέπει να ψάξει βαθμούς μακριά από τον Πειραιά αν θέλει να έχει ελπίδες τουλάχιστον για την τρίτη θέση στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός σαφώς και έχει ελαφρυντικά για την εμφάνιση και σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είναι και αυτός που πρέπει να βρει άμεσα λύση μετά την απώλεια του Ριέρα. Για σχεδόν εβδομήντα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν χωρίς... φτερό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x