Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Άγιαξ γροθιά στο πρόσωπο όσων μαγειρεύουν κλειστές λίγκες στο Champions League!

Πιθανώς το γκολ που δέχτηκε από τον Ρονάλντο λειτούργησε εντελώς ευεργετικά στον Άγιαξ αφού τον έκανε να πετάξει μακριά τον οποιοδήποτε φόβο που είχε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Αν χρειαζόταν ζωντανό παράδειγμα για να μπορούσε κάποιος να το τρίψει στη μούρη του κάθε Ανιέλι του κάθε Ρουμενίγκε και του κάθε Κελαίφι πως το ποδόσφαιρο και το Champions League δεν χρειάζονται κλειστές λίγκες αφού λειτουργούν καταπληκτικά και έτσι, ήρθε αυτή τη βραδιά από τον Άγιαξ για να το επιβεβαιώσει μετά την επική πρόκριση στο Τορίνο.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σε εποχές που πολλοί υποστηρίζουν πως αν δεν αγοράσεις δεν έχεις ομάδα, με τους Άραβες να έχουν κάνει εδώ και χρόνια επέλαση μαζί με τους Ρώσους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες να κοιτάνε τους ισολογισμούς, η ολλανδική ιδιοκτησία του Άγιαξ και η ποδοσφαιρική κληρονομιά που άφησε ο μέγιστος Γιόχαν Κρόιφ και που σχεδίασε ο τεράστιος Ρίνους Μίχελς παραμένει ολοζώντανη για να υπενθυμίζει τι ήταν τι είναι και τι θα είναι το ποδόσφαιρο!

Ο Τολστόι στον Πόλεμο και Ειρήνη έγραφε πως Το παρελθόν κληρονομείται αλλά το μέλλον χτίζεται καθημερινά. Και αυτή η πραγματικά χαρισματική φουρνιά του Αγιαξ με αρχηγό τον απίστευτο δεκαεννιάχρονο Ματάιας Ντε Λίχτ που διεκδικεί αυτή τη στιγμή τον τίτλο του κορυφαίου νεαρού στον κόσμο δεν είναι ότι προκρίθηκε απέναντι στην Ρεάλ και στην Γιουβέντους αλλά ο τρόπος που το έκανε παίζοντας ποδόσφαιρο βγαλμένο από το PlayStation!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x