sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Μασούρας άγγιξε την καρδιά κάθε Ολυμπιακού...

Ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που αντιλαμβάνονται πλήρως το τι σημαίνει Ολυμπιακός είναι ο Γιώργος Μασούρας, με τις δηλώσεις του μετά το έπος της Πόλης να αγγίζουν κάθε ερυθρόλευκο οπαδό.

Είναι κάτι βράδια που μένουν χαραγμένα στο μυαλό του κόσμου… Αυτό της 18ης Απριλίου θα το θυμούνται για χρόνια οι φίλοι του Ολυμπιακού και ακόμη περισσότερο όσοι βρέθηκαν στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, τα μέλη της διοίκησης, οι λιγοστοί φίλοι και συγγενείς που έδωσαν το παρών στο ιστορικό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Στην Πόλη (του), σε χώμα ελληνικό, έμελε να γραφτεί ιστορία. Μέχρι την επόμενη μεγάλη βραδιά που είναι ικανή να χαρίσει αυτή η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο στρατηγός στην άκρη του πάγκου και οι κομάντος του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο ορισμός της ΟΜΑΔΑΣ. Η φράση «όλοι για έναν και ένας για όλους» αποτυπώνεται πλήρως σε αυτό το σύνολο, το οποίο σε κάνει να θες να πας μαζί τους στον… πόλεμο. Και θα βγεις ζωντανός!

Το φινάλε ήταν γκραν-γκινιόλ, με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν έξαλλα. Άπαντες μια γροθιά, αποθεώνοντας τον «σούπερμαν» Τζολάκη και σηκώνοντας στα χέρια στα αποδυτήρια τον Βάσκο τεχνικό. Για να έρθει λίγο αργότερα η δήλωση που έκανε άπαντες να ταυτιστούν με αυτή και να δακρύσουν από συγκίνηση, ενθυμούμενοι τα όσα έχει περάσει αυτός ο τεράστιος σύλλογος.

«Είναι πραγματικά τόσο μεγάλη επιτυχία. Ήταν για όλα αυτά τα χαμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στο 90’. Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90’, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους εννοείται, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς.

Όλα αυτά τα παιχνίδια ήρθαν μαζεμένα εδώ και πραγματικά χάρηκα πολύ και νιώθω τυχερός που ανήκω στη γενιά που έφτασε στους "4". Ο κόσμος πραγματικά έγινε τόσο χαρούμενος. Η ευρωπαϊκή επιτυχία είναι κάτι διαφορετικό. Δίψαγε η ομάδα για αυτό το μεγάλο βήμα και επιτέλους είμαστε εδώ»
, ακούστηκε διά στόματος του Γιώργου Μασούρα.

0

Μια δήλωση που άγγιξε την καρδιά κάθε Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Ο Γιώργος ξέρει τι σημαίνει να αγωνίζεται με την ριγωτή ερυθρόλευκη φανέλα και τον έφηβο στο στήθος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, στην απόδοση του οποίου αποτυπώνεται πλήρως η ατάκα «παίξε για το σήμα στη φανέλα και όλοι θα θυμούνται το όνομα στην πλάτη». Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στου Ρέντη, είχε πραγματοποιήσει ένα μέρος από τα όνειρά του. Την Πέμπτη το βράδυ, έφτασε σε ακόμη ένα.

Ο Μασούρας έχει ζήσει όλα όσα ανέφερε. Είναι, σχεδόν όλα, αποτυπωμένα στη μνήμη του, όταν μικρό παιδί έβλεπε τον Ολυμπιακό στην τηλεόραση και έβαζε τον εαυτό του στη θέση των ποδοσφαιριστών. Μπορεί να μην θυμάται καλά-καλά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Γιουβέντους, αφού ήταν πέντε ετών, αλλά ήταν η στιγμή που οι Πειραιώτες άγγιξαν το όνειρο της τετράδας του Champions League. Έχει σίγουρα πιο νωπές μνήμες από το «Ριαθόρ», σε ένα από τα πολλοστά παιχνίδια που στράβωσαν στο φινάλε και αν είχαν αντίθετη κατάληξη θα μπορούσαν να αλλάξουν το ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Ο Μασούρας άγγιξε την καρδιά κάθε Ολυμπιακού...

Αναμφίβολα, μια σκληρή στιγμή ήταν αυτή στο «Άνφιλντ». Εκεί όπου για ένα ημίχρονο όλα κυλούσαν ιδανικά, αλλά στη συνέχεια μίλησε η ιστορική έδρα της Λίβερπουλ. Και ήρθε εκείνο το γκολ του Στίβεν Τζέραρντ, το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς οπαδός του Ολυμπιακού, όπως φυσικά και της Λίβερπουλ. «Πόνεσε» αρκετά και η εντός έδρας ήττα από τη Μέταλιστ. Οι Ουκρανοί έπιασαν στον ύπνο τους «ερυθρόλευκους» και τους έκοψαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League. Και φυσικά, είχε ζήσει ο ίδιος από μέσα τον άδικο αποκλεισμό από τη Γουλβς. Τον βίωσε στο πετσί του, ήξερε αυτός και οι συμπαίκτες του πως έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μακριά στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα υπό τη μορφή που διεξήχθη στη συνέχεια, με final-8 και μονά νοκ-άουτ ματς. Αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Για όλα αυτά τα δραματικά παιχνίδια και πόσα ακόμη που θυμούνται άπαντες…

Ο Μασούρας άγγιξε την καρδιά κάθε Ολυμπιακού...

Ο Μασούρας ένιωθε πως το χρώσταγε στον κόσμο του Ολυμπιακού, ένιωθε πως ήταν μια «υποχρέωσή του» και δικαιώθηκε από τη στιγμή που αποτελεί -σημαντικό- κομμάτι της πιο ιστορικής επιτυχίας των Πειραιωτών στην Ευρώπη. Διότι ο 30χρονος επιθετικός, είναι η προσωποποιημένη μορφή ενός οπαδού των Πειραιωτών που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και παίζει για την αγαπημένη του ομάδα. Αυτό το «αρρωστάκι» που θα μοχθήσει για κάθε κατοχή, θα παίξει στα κόκκινα και θα παλέψει κάθε μπάλα. Θα δώσει μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του και του ιδρώτα του, θα τιμήσει κάθε φορά που θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σαν να είναι το τελευταίο του παιχνίδι με αυτή.

Ο Γιώργος Μασούρας είναι αυτό το παλικαράκι που δικαίως έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού. Αυτός ο ποδοσφαιριστής που αντιλαμβάνεται ίσως καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει «Θρύλος». Και τα όσα δήλωσε από το χορτάρι του «Σουκρού Σαράτσογλου», ήταν λόγια που βγήκαν μέσα από την ψυχή κάθε ερυθρόλευκου οπαδού…

Ο Μασούρας άγγιξε την καρδιά κάθε Ολυμπιακού...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x