Κώστας Νικολακόπουλος

Ο μικρός «κλέφτης» του Ολυμπιακού κι οι 4 κυνηγοί του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ανδρούτσο και τους Φορτούνη, Σεμπά, Ελιονούσι κι Ανσαριφάρντ, με αφορμή το παιχνίδι στην Τουρκία.

• Είχα κάνει την πρόβλεψη ανήμερα του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ότι παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού θα μπορούσε να αποδειχθεί ο Ελιονούσι, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια παιχνίδια του ταιριάζουν γάντι.

• Είναι προφανές από το τελικό 1-0 ότι δεν δικαιώθηκα, αλλά όποιος παρατήρησε σωστά το παιχνίδι, θα είδε ότι ο Ταρίκ χώθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε φάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν ευκαιρίες για γκολ του Ολυμπιακού, όμως, είτε δεν τις τέλειωσε καλά (σουτ η, σέντρα), είτε για ένα κλικ δεν βρήκε την μπάλα. Μόνο μία φορά έκανε τη σωστή πάσα και βγήκε ο Φιγκέϊρας σε θέση βολής, αλλά αστόχησε.

• Το γράφω αυτό, γιατί ό,τι δεν έγινε την Κυριακή έγινε την Πέμπτη, σε άλλο ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα του Νορβηγού. Ο Ταρίκ στην Τουρκία βρέθηκε τέσσερις φορές σε φάσεις για γκολ, Έκανε γκολ τη μία (στο 2-0), τον νίκησε ο αντίπαλος γκολκίπερ τις δύο και την πρώτη από τις τέσσερις από το δικό του σουτ ήρθε το κόρνερ για το 1-0...

• Κι ο Ελιονούσι δεν διακρίθηκε μόνο επιθετικά, με τις τέσσερις φάσεις που τέλειωσε, αλλά και με τη συνολική του δραστηριότητα (καλή πάσα στο 43’ στον Ανσαριφάρντ, στο άστοχο σουτ του Καρίμ και κερδισμένο πέναλτι στο 56’, που ποτέ δεν έδωσε ο διαιτητής)-ήταν και σκύλος πίσω, βοηθώντας πότε τον Φιγκέϊρας και πότε τον Σισοκό, ανάλογα με το άκρο στο οποίο πήγαινε, αφού εναλλάσσονταν με τον Σεμπά δεξιά-αριστερά (παρεμπιπτόντως, ο Σισοκό κράτησε τη θέση του, δεν πρόσφερε μπροστά, αλλά πούλησε κι εύκολα την μπάλα τρεις φορές, ενώ την είχε στην κατοχή του).

• Να σταθούμε, όμως, λίγο παραπάνω στο γκολ του Ελιονούσι. Όλοι μιλάνε για την αέρινη ντρίμπλα του Ανδρούτσου και την ασίστ του στον Ταρίκ, αλλά ας προσέξουμε ότι ο μικρός όχι μόνο τέλειωσε ουσιαστικά τη φάση με την πάσα πάρε-βάλε, αλλά την ξεκίνησε κιόλας! Διότι αυτός ήταν που έκλεψε την μπάλα κι από εκεί ξεχύθηκε ο Φορτούνης και του έκανε την κάθετη του Ανδρούτσου, για τη συνέχεια που όλοι ξέρουμε. Όπως ο Ανδρούτσος και στο 3-0 έκανε πάλι το ίδιο πράγμα, έκλεψε την μπάλα από τους Τούρκους κι έτσι βρέθηκε ο Σεμπά σε θέση για σουτ και ο Ανσαριφάρντ έκανε το 3-0 με την κοντινή κεφαλιά.

• Για τον Καρίμ είναι άδικο να ασχολούμαστε μόνο με τα γκολ που έβαλε-γενικά είχε καλή παρουσία. Έκανε και λάθη χάνοντας κάποιες φορές εύκολα την μπάλα, αλλά ήταν μαχητής, έκλεψε μπάλες και πήρε προσπάθειες ακόμη και για να μπουκάρει στην τουρκική άμυνα, ενώ έδειξε μία ικανότητα στο να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να την σπάει στους συμπαίκτες του.

• Ο Φορτούνης, λόγω των τριών γκολ των Καρίμ και Ταρίκ, αλλά και της δημιουργίας τους από τους Σεμπά-Μποτία κι Ανδρούτσο, δεν πήρε τα εύσημα που δικαιούται-αρκεί μόνο να σκεφθούμε ότι έδωσε τέσσερις πάσες για γκολ (σε Ντα Κόστα, Σεμπά, Ανδρούτσο και Ανσαριφάρντ)! Ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο κάποιες αντεπιθέσεις-φωτιά και για λεπτομέρειες σε τρεις-τέσσερις στιγμές ακόμη δεν έκανε τελικά τη διαφορά.

• Έκανε κι αυτός ορισμένα λάθη, αλλά τα πολλά λάθη την Πέμπτη τα έκανε ο Σεμπά, κύρια στο α΄ ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος εξιλεώθηκε με το καλοτραβηγμένο κόρνερ για το 1-0, όμως πρέπει επειγόντως να βρει την ψυχολογία του στα τελειώματα των φάσεων, τα οποία εδώ και πολύ καιρό είναι από μέτρια έως απογοητευτικά. Κι είναι κρίμα, γιατί μπαίνει πολύ ωραία στις φάσεις-κάποιες τις φτιάχνει και από μόνος του-αλλά τα χαλάει στο τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x