sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ολυμπιακός κι οι φίλοι του!

Δυο ομάδες του Ολυμπιακού θ’ αγωνιστούν στο φετινό Champions League. Η κανονική κι αυτή των… πρώην! Ούτε λίγο-ούτε πολύ, 14 γνώριμοι παίκτες και προπονητές των Πειραιωτών κουνάνε φέτος σεντόνι.

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ κάνει πρεμιέρα, με τον Ολυμπιακό ν’ αγωνίζεται κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο περιθώριο της μεγάλης αναμέτρησής του, παρατηρεί κανείς ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει… δικούς του ανθρώπους στις άλλες 31 ομάδες που θα παίζουν στους φετινούς ομίλους.

Συνολικά 14 πρώην παίκτες του και δυο προπονητές κοσμούν τα ρόστερ μερικών εκ των υπολοίπων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Σχεδόν μια ακόμη ομάδα (με δυο τεχνικούς ως πρώην των «ερυθρολεύκων») θα παίξει στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό, που επιβεβαιώνει τη μεγάλη παραγωγή και προώθηση παικτών τα τελευταία χρόνια από τους «ερυθρόλευκους».


Αναλυτικά

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

inner

Ο τελευταίος που έφυγε με ποσό ρεκόρ από το λιμάνι. Νέα του ομάδα η Ρόμα που κάνει πρεμιέρα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ

inner

Παρέα στους Μανωλά και Τοροσίδη κάνει ο διεθνής αριστερός μπακ ως νέος κάτοικος Ρώμης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

inner

Μεγάλη καριέρα στον πρωταθλητή Ελλάδας. Κάτοικος Ρώμης από τον Γενάρη του 2013 ξεχωρίζει και στο Καμπιονάτο. Επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρόμα. Στον Ολυμπιακό πήγε τον Γενάρη του 2007.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ

inner

Ο Έλληνας χαφ μετακόμισε πριν από λίγες μέρες στο «Ντα Λουζ» και τη Μπενφίκα μετά από ένα εντυπωσιακό χρόνο στον Ολυμπιακό. Πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Ζενίτ του Λοντίγκιν.

ΛΙΟΥΜΠΟΜΙΡ ΦΕΪΣΑ

inner

Ο Σέρβος χαφ αγωνίσθηκε για μια διετία στους «κόκκινους». Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τη Μπενφίκα. Ταλαιπωρείται κι εκεί από πολλούς τραυματισμούς. Για αυτό δεν έπαιξε και πέρυσι στα ματς των Λουζιτανών με τους Πειραιώτες.

ΤΖΟΕΛ ΚΑΜΠΕΛ

inner

Ήταν δανεικός πέρυσι από την Άρσεναλ στον Ολυμπιακό. Ο Βενγκέρ τον πήρε πίσω στο Λονδίνο με σκοπό να τον καθιερώσει αξιοποιώντας τις εμπειρίες του Κοσταρικανού στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός έδρας αποστολή στο Ντόρτμουντ έχουν οι Άγγλοι.

ΙΒΑΝ ΜΑΡΚΑΝΟ

inner

Είχε διπλό πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Μία το 2011-12 και μια το περσινό δεύτερο εξάμηνο ως δανεικός από τη Ρούμπιν. Ο Ισπανός αμυντικός συνεχίζει στην Πόρτο όπου τον πήρε ο Xούλεν Λοπετέγκι. Εντός με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ η πρεμιέρα για τους Πορτογάλους.

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

inner

Ο Ιβοριανός τράβηξε όλα τα ευρωπαϊκά μάτια το 2005-06 με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν Μονακό και Μπαρτσελόνα. Από το 2010 είναι από τα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι που παίζει με τη Μπάγερν στο Μόναχο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

inner

Ο Κυριακός Παπαδόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Ολυμπιακό. Το 2010 έφυγε για τη Σάλκε με την οποία πρόπερσι τέθηκε αντίπαλος των «ερυθρολεύκων». Εδώ και λίγες εβδομάδες παίζει ως δανεικός στη Λεβερκούζεν. Τραυματίστηκε και χάνει την πρεμιέρα με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο.

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

inner

Δεν βρήκε πολύ χώρο στην πάντα δυνατή άμυνα του Ολυμπιακού στα τέσσερα χρόνια που άνηκε στο δυναμικό του. Δυναμικός και σταθερός θα γευθεί και πάλι την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα ως μέλος του ΑΠΟΕΛ. Πρώτο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου».

ΤΟΜΑΣ ΝΤΕ ΒΙΝΣΕΝΤΙ

inner

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε πέρυσι από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά δεν στέριωσε. Χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια του αποφάσισε να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Ο ΑΠΟΕΛ του έδωσε την ευκαιρία και τώρα είναι μαζί στους ομίλους.

ΡΑΦΙΚ ΤΖΕΜΠΟΥΡ

inner

Ο «τρομοκράτης» είναι εδώ. Σάρωσε με τον Ολυμπιακό για 2,5 χρόνια, αλλά μετά χάθηκε σε Τουρκία και Αγγλία. Ο Δώνης τον πήρε στον ΑΠΟΕΛ με στόχο ο Αλγερινός να θυμηθεί τις επιδόσεις του με τους «κόκκινους» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΥΡΚΟ ΠΑΡΝΤΟ

inner

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού (2009-11) εδώ και τρία χρόνια υπερασπίζεται την εστία του ΑΠΟΕΛ. Ο Ισπανός πορτιέρο ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην πρόκριση επί της Άαλμποργκ. Τώρα θα παίξει κόντρα στην παλιά του ομάδα (Μπαρτσελόνα) στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων.

ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ΖΑΡΝΤΙΜ ΚΑΙ ΖΑΧΟΒΙΤΣ

inner

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει μόνο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Διαθέτει και πρώην προπονητές. Πρώτος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος έμεινε ένα οκτάμηνο στον Πειραιά, αλλά πρόλαβε να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ του 2012-13. Συνέχισε στην Σπόρτιγκ Λισαβόνας και από αυτό το καλοκαίρι είναι τεχνικός της Μονακό με την οποία παίζει σήμερα κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Υπάρχει βέβαια και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός με δυο λαμπρές παρουσίες και τίτλους με τον Ολυμπιακό οδήγησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στους ομίλους αποκλείοντας τη Νάπολι. Τρίτη εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετική ομάδα (ΟΣΦΠ, Βαλένθια) και αντίπαλος την πρώτη αγωνιστική η Σαχτιόρ Ντόνετσκ. Παλιός παίκτης (1999-2000) με θέση τεχνικού διευθυντή στη Μάριμπορ είναι ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Οι Σλοβένοι αφού απέκλεισαν τη Σέλτικ και επιστρέφουν στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 15 χρόνια. Αντίπαλός τους στην πρεμιέρα η Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

Οι δικοί μας άνθρωποι

Μέσα στα μεγάλα και πολυτελή ρόστερ των ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ διακρίνουμε βέβαια και παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Νάτχο που πέρυσι ήταν στον ΠΑΟΚ τώρα παίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Λοντίγκιν (Ξάνθη) είναι κάτω από τα δοκάρια της Ζενίτ, ενώ ο Κρέσιτς (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ) είναι στην Λεβερκούζεν. Εξάλλου, προπονητής της Βασιλείας είναι ο παλιός άσος του ΠΑΟ, Πάουλο Σόουζα.

Mε τον ΑΠΟΕΛ παίζουν οι Κώστας Χαραλαμπίδης (ΠΑΟ), Στάθης Αλωνεύτης (Λάρισα), Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΕΚ), Νεκτάριος Αλεξάνδρου (Λάρισα).

*Στους 32 του Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζουμε φυσικά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Ντόρτμουντ), αλλά και τους Γιώργο Δώνη, Διονύση Χιώτη (ΑΠΟΕΛ).

Γιώργος Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x