sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 16 «μονομάχοι» της Super League

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Super League το sportfm.gr σας παρουσιάζει τις αλλαγές στα ρόστερ των «16» μονομάχων, την χρηματιστηριακή τους αξία και τις εκτιμήσεις του για τη σεζόν που ξεκινάει!

Επιτέλους, έχουμε σέντρα! Σε λίγες ώρες, το πρωτάθλημα ξεκινάει και όλα εμείς τα… αρρωστάκια θα κάτσουμε μπροστά στις τηλεοράσεις να δούμε τα παιχνίδια. Ξέρουμε, δεν περιμένουμε τίποτα το εντυπωσιακό γι’ ακόμη μια χρονιά αλλά τι καλύτερο από το να βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα;

Από αυτό το σαββατοκύριακο, λοιπόν, οι 16 μονομάχοι ρίχνονται στην… αρένα της Super League, ο καθένας με διαφορετικό στόχο! Ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει τα σκήπτρα. Οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να ανέβουν στην κορυφή μετά από αρκετά χρόνια. Και οι υπόλοιπες ομάδες είτε για να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ, είτε για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος, το sportfm.gr σας δίνει έναν πολύτιμο οδηγό στα χέρια σας. Το πάρε-δώσε του κάθε συλλόγου, το αστέρι και τον προπονητή κάθε ομάδας αλλά και την χρηματιστηριακή της αξία, ενώ σας μεταφέρει και την εκτίμησή του!

ΑΕΚ



inner

Η ΑΕΚ… ήρθε την περασμένη χρονιά και φρόντισε να το βροντοφωνάξει, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Τη φετινή σεζόν, βέβαια, δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε καθώς αποκλείστηκε νωρίς στην Ευρώπη από τη Σεντ Ετιέν, ωστόσο έχει την ευκαιρία να αφοσιωθεί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ενισχύθηκε σημαντικά με ποιοτικούς παίκτες σε άμυνα (Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι) και μεσοεπιθετική γραμμή (Μπακασέτας, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα) και δείχνει ότι εφόσον βρει το εύκολο γκολ, μπορεί να είναι στους διεκδικητές του τίτλου.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ
Διανύει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του και δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς. Πέρυσι πραγματοποίησε από το δεύτερο μισό και μετά μια πολύ καλή σεζόν και φαίνεται πως μπορεί να πάρει την ΑΕΚ στις πλάτες του, όταν αυτή το χρειαστεί. Δεκάρι με τα όλα του, ένας από τους πιο ποιοτικούς και ταλαντούχους παίκτες του πρωταθλήματος.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ
Προπονητής που παίζει «σφιχτά» στην άμυνα. Τον νοιάζει πρώτα απ’ όλα το αποτέλεσμα και αυτό είναι θετικό για μια ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους. Το μεγάλο του στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να δέσει τους νέους παίκτες. Εάν το καταφέρει, τότε θα έχει φτιάξει ένα ιδιαίτερα συμπαγές «μίγμα», ικανό για πολλά πράγματα.

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

ΗΡΘΑΝ

Μπάρκας (Ατρόμητος), Τσιγκρίνσκι (Ντνίπρο), Μπακασέτας (Πανιώνιος), Ντίας (Ράσινγκ Μοντεβιδέο), Αλμέιδα (Aννόβερο), Πατίτο Ροντρίγκεζ (Ζοχόρ), Μανωλάς (Λεβαδειακός), Χριστοδουλόπουλος (Ελλάς Βερόνα), Λέσκοτ (Άστον Βίλα)

ΕΦΥΓΑΝ
Άρθο (Καϊράτ Αλμάτι), Ζουκουλίνι (Μάντσεστερ Σίτι), Μπαρόχα (Καράκας), Τζεμπούρ (ελεύθερος), Μπρέσεβιτς (ελεύθερος), Κρισάντους (Ρέους), Καραγκιολίδης (ελεύθερος), Σοϊλέδης (Ομόνοια), Βλαχομήτρος (Γιαβόρ, δαν.), Μπουονανότε (Κατόλικα), Φαγέ (ελεύθερος), Σβάρνας (Ξάνθη, δαν.), Ανάκογλου (Άρης), Ανδρεόπουλος (Κέρκυρα), Μπαρμπόσα (Αλ Ουάσλ), Βασιλαντωνόπουλος (Βέροια, δαν.), Κορδέρο (Ταραγόνα), Ντούνης (Καλλιθέα, δαν.)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 24,48 εκατομμύρια ευρώ

ΛΑΡΙΣΑ



inner

Επέστρεψε στα «σαλόνια» μετά από 6 χρόνια και θέλει να παραμείνει. Διατήρησε αρκετούς παίκτες από το περσινό της ρόστερ και σε συνδυασμό με ορισμένες καλές κινήσεις που έκανε (Ντεγκρά, Ναζλίδης, Φατιόν) θα παλέψει για την παραμονή της και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα. Μεγάλο… ατού της ομάδας, πάντως, ο προπονητής της, Άγγελος Αναστασιάδης.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΘΩΜΑΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ
Πολύ έμπειρος επιθετικός, με μεγάλη θητεία στη Super League με τη φανέλα του Πλατανιά και της Βέροιας. Παρέα με τον Μαρουκάκη, μπορεί να δώσει πολλά γκολ στην ομάδα του και να τη βοηθήσει να φθάσει γρήγορα στην παραμονή της στην κατηγορία.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Τα λόγια είναι περιττά για τον Αναστασιάδη, άπαντες τον γνωρίζουν! Εφόσον καταφέρει να περάσει τα «θέλω» του στην ομάδα και ο Αλέξης Κούγιας δείξει υπομονή, μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ να παραμείνει στην κατηγορία και να πάρει μια καλή θέση στην επιστροφή της στα «σαλόνια».

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

ΗΡΘΑΝ

Ναβάρο (Τρίκαλα), Γκόλιας (Αναγέννηση Καρδίτσας), Φατιόν (Απόλλων Σμύρνης), Ντεγκρά (ΑΕΛ Λεμεσού), Γιαννιτσάνης (Πανελευσινιακός), Ντέλετιτς (Ράντνικ Σουρντούλιτσα), Λ. Παπαδόπουλος (Θύελλα Ραφήνας), Ναζλίδης (Βέροια), Αβραάμ (Ανόρθωση), Φάρκας (Ξάνθη), Μακρής (Δήμητρα Γιάννουλης), Γεωργακόπουλος (Δόξα Μανωλάδας), Ντοντό (Ζοϊνβίλ), Ποτουρίδης (Πανθρακικός)

ΕΦΥΓΑΝ
Νικολακάκης (Τρίκαλα), Καπνόπουλος (Ιάλυσος), Μανακούσιος (ελεύθερος), Γιαννιτσάνης (Τρίκαλα δαν.), Μπανούσης (Σπάρτη), Μπόγιοβιτς (Μλάντοστ Λουκάνι), Κομεσίδης (ΟΦΗ), Καμπλιώνης (Απόλλων Λάρισας), Χάμος (ελεύθερος), Βέρτζος (Τρίκαλα), Ζέρης (Α.Ο. Χανιά), Ροβίθης (ΟΦΗ), Ναγιάρ (ελεύθερος), Πατσιογεώργος (Αιγινιακός), Πάτο (Αγροτικός Αστέρας), Δαμιανάκης (Α.Ο. Χανιά, δαν.)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 8,13 εκατομμύρια ευρώ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ



inner

Μετά από μια αποτυχημένη χρονιά, οι Αρκάδες θέλουν να επιστρέψουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Έχει ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ, ενώ οι μεταγραφές που έκανε την φετινή περίοδο είναι εξαιρετικές! Μπέρτος, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Τσιλιανίδης ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Ομάδα ικανή να πετύχει αρκετά και να παίξει ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΠΑΜΠΛΟ ΜΑΣΑ
Στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα με τους Αρκάδες έχει καταφέρει να δείξει ότι είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός μεσοεπιθετικός. Πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια και στο… τάισμα των επιθετικών, ενώ μπορεί με την ίδια ευχέρεια να σκοράρει και ο ίδιος. Αποτελεί παίκτη βαρόμετρο για τον Αστέρα.

Ο ΠΡΟΠΟΝHΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ
Άπαντες στην Τρίπολη περιμένουν να δουν το ελκυστικό που έπαιζε ο Παναιτωλικός, υπό τις οδηγίες του. Έμπειρος προπονητής, δουλευταράς, που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Μπέρτος (Ολυμπιακός), Καλτσάς (Παναθηναϊκός), Τσουκαλάς (ΠΑΣ Γιάννινα), Τσιλιανίδης (Ηρακλής), Ίγκορ Αλμέιδα (Κομερσιάλ), Κώτσιρας (Παναρκαδικός), Σεφί (Οσέρ), Αθανασιάδης (Πανθρακικός), Ντοναρούμα (Τζένοα), Φαρίνια (Μπενφίκα, δαν.), Γκοντό (Φιορεντίνα)

ΕΦΥΓΑΝ
Αλόκο (Μπόκα Ουνίδος), Μπαντής (ελεύθερος), Θεοδωρόπουλος (Πανιώνιος), Κιτοκό (Μούρθια), Σανκαρέ (Κάντιθ), Γκοϊάν (σταμάτησε), Παντελιάδης (Ομόνοια), Λούι (ελεύθερος), Τορμένα (Βάλντοφ Μάνχαϊμ), Ζησόπουλος (Ατρόμητος), Τσοκάνης (Παναιτωλικός), Μούκαμ (ελεύθερος), Τσόφλιος (Κηφισιά, δαν.), Καστριτσέας (Αχαρναϊκός δαν.), Μπερτόλιο (ΑΠΟΕΛ), Ζήσης (Τζένοα, δαν.)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 16,15 εκατομμύρια ευρώ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ



inner

Λίγα πράγματα την περσινή σεζόν ο Ατρόμητος, σαφώς ο πήχης τη φετινή σεζόν ανεβαίνει. Μετρημένες αλλά αρκετά καλές οι μεταγραφικές του κινήσεις, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Τόσο ο Ντιγκινί όσο και ο Ζησόπουλος αναμένονται να βοηθήσουν σημαντικά, αλλά το βλέμμα όλων θα είναι στραμμένο στον… μαέστρο Τόνσο. Στόχος δεν είναι άλλος από την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ και η καλύτερη δυνατή πορεία στο Κύπελλο, είναι σαφώς επιθυμητή. Μοναδικό ερωτηματικό η έλλειψη φορ τύπου Ναπολεόνι, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν οι «αργοί», Λε Ταλέκ-Παπαδόπουλος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΝΣΟ
Ο 27χρονος Αργεντινός είναι από τα ελάχιστα «δεκάρια» του πρωταθλήματος. Ήρθε για να κάνει την διαφορά στον Ατρόμητο και βάσει του βιογραφικού του μπορεί. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η αναφορά της διοίκησης όταν τον ανακοίνωσε: «Ήρθε στο Περιστέρι για να μας προσφέρει φαντασία και στιγμές ποδοσφαιρικού τάγκο»!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ
Βρίσκεται στον πάγκο του Ατρομήτου από τον περασμένο Νοέμβριο. Η διοίκηση του δείχνει εμπιστοσύνη και γι’ αυτό τον κράτησε και για τη νέα σεζόν και περιμένει να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ. Έχει σύγχρονες μεθόδους στο μυαλό του, εάν καταφέρει να τις βγάλει και στο γήπεδο με τους Περιστεριώτες, σίγουρα θα πετύχει κάτι το πολύ καλό.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Ντιγκινί (Πανθρακικός), Ζησόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Μπάγκα (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ), Γκουγκούδης (Αναγέννηση Καρδίτσας), Βασιλείου (Τριγλία Ραφήνας), Ν. Παπαδόπουλος (Πανιώνιος), Τόνσο (Κόλο Κόλο)

ΕΦΥΓΑΝ
Μπάρκας (ΑΕΚ), Σουμπίνιο (Λεβαδειακός), Θεολόγου (ελεύθερος), Μπάλλας (Σόνενχοφ Γκρόσπαχ), Ουσέρο (ελεύθερος), Εμπόου (ελεύθερος), Ματέι (Γκεντσλερμπιρλίγκι), Παπασπύρος (Ιωνικός, δαν.), Τζιτζικαλάκης (Άρης Λεμεσού, δαν.), Κούρος (Ηρακλής)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 10,45 εκατομμύρια ευρώ

ΞΑΝΘΗ



inner

Ακόμη μια χρονιά στα… σαλόνια για την Ξάνθη. Λίγες μεταγραφές, διατήρηση του περσινού κορμού και στόχος η καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα τη φετινή σεζόν και σαφώς πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να τη βοηθήσει να το πετύχει αυτό, ενώ διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν -σε αρκετά καλό βαθμό- στρωτό ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΚΑΡΙΜ ΣΟΛΤΑΝΙ
Ο Αλγερινός βρίσκεται στην Θράκη εδώ και τρία χρόνια. Ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, ωστόσο το μυαλό που… (δεν) κουβαλάει, δεν του έχει επιτρέψει να κάνει το βήμα παραπάνω. Εφόσον είναι αυτός που πρέπει, μπορεί να πάρει την Ξάνθη από το χέρι και να την πάει ψηλά.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
Πολύ καλά δείγματα γραφής από τον Ρουμάνο τεχνικό. Έχει… συμμαζέψει την Ξάνθη και την έχει κάνει μια ομάδα που δύσκολα την κερδίζεις. Ιδιαίτερα έξυπνος προπονητής, που διαβάζει το ματς από τον πάγκο και μπορεί με μια αλλαγή να βοηθήσει την ομάδα του. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν περιμένουμε σίγουρα, πολλά πράγματα περισσότερα.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Ζίφκοβιτς (Παρτίζαν), Παπαγεωργίου (Πανθρακικός), Ντε Λούκας (Βιτορούλ), Καρασαλίδης (Ηρακλής), Γιουνές (Κονκόρντια), Λάζιτς (Σταλ), Σβάρνας (ΑΕΚ, δαν.)

ΕΦΥΓΑΝ
Καρυπίδης (Πλατανιάς), Καπετάνος (Βέροια), Παπαστεριανός (Βέροια), Τσέναμο (Λαμία), Ντιμιτρόφ (ελεύθερος), Φάρκας (ΑΕΛ), Ζαραδούκας (Κέρκυρα), Γούτας (Ολυμπιακός), Μπέρτος (Ολυμπιακός), Γκαραβέλης (Πανθρακικός, δαν.)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 8,88 εκατομμύρια ευρώ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



inner

Να κάνει… restart στη φετινή σεζόν θέλει ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη φετινή σεζόν, αποκλείστηκαν από τα προκριματικά του Champions League και πέρασαν δύσκολα στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο, με την έλευση του Μπέντο (έχει αλλάξει ήδη δύο προπονητές) κάτι δείχνει να αλλάζει. Ενισχύθηκε σημαντικά στη μεσοεπιθετική γραμμή με τους Μάρτινς, Ελιουνούσι, Μάριν και Καρντόσο. Ξεκινάει από την pole position όσον αφορά το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά φέτος η «ψαλίδα» με τους υπόλοιπους «μεγάλους» έχει κλείσει σημαντικά και θα πρέπει να… παλέψει σκληρά.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΟΣΚΑΡ ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Αποκτήθηκε για να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα και έχει την ικανότητα να το κάνει. Σπουδαίος επιθετικός, με «βαρύ» βιογραφικό και όνομα στην «πιάτσα». Μπορεί να κρίνει μόνος του ένα παιχνίδι, αφού διαθέτει… δολοφονικό ένστικτο. Θα έχουν μπόλικη δουλειά οι αντίπαλοι επιθετικοί, εφόσον ο Καρντόσο είναι στο 100% και σε ανάλογο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΠΑΟΥΛΟ ΜΠΕΝΤΟ
Προπονητής που έχει δουλέψει υπό συνθήκες πίεσης. Διαθέτει την εμπειρία να τη διαχειριστεί και θα πρέπει να το κάνει, καθώς δουλεύει στην σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο όταν μάθει καλύτερα το ρόστερ της ομάδας και μπουν και οι νέοι παίκτες, θα μπορέσει να παρουσιάσει την ομάδα που θέλει.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ
Λεάλι (Γιουβέντους, δαν.), Φιγκέιρας (Σεβίλλη), Καμπιάσο (ελεύθερος), Ντε Λα Μπέγια (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μάρτινς (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Λαΐφης (Ανόρθωση), Μάριν (Τράμπζοσπορ), Ελιονούσι (Χόφενχαϊμ), Ρομαό (Μαρσέιγ), Πασιένσια (Πόρτα, δαν.), Βιάνα (Κρουζέιρο), Καρντόσο (Τραμπζοσπόρ)

ΕΦΥΓΑΝ
Ρομπέρτο (Εσπανιόλ), Σαλίνο (ελεύθερος), Μασουακού (Γουέστ Χαμ), Μπέρτος (Αστέρας Τρίπολης), Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης, δαν.), Κασάμι (Νότιγχαμ Φόρεστ, δαν.), Φουστέρ (Χετάφε), Ερνάνι (Πόρτο), Ολαϊτάν (Πανιώνιος), Μπεν (Πανιώνιος, δαν.), Κολοβός (Μαλίν, δαν.), Ντουρμάζ (Τουλούς), Λάτσι (ΑΠΟΕΛ, δαν.), Γιαννιώτας (ΑΠΟΕΛ, δαν.), Ασίγκμπα (Βέροια, δαν.), Καραμάνος (Φεϊρένσε (δαν.), Γούτας (Κόρτραϊκ, δαν.), Τζανακάκης (Άρης), Σάλιακας (Καρμιώτισσα, δαν.), Πουλίδο (Τσίβας), Βέργος (Ρεάλ Καστίγια, δαν.), Σέποβιτς (Βοϊβοντίνα), Αυλωνίτης (ελεύθερος)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 77,48 εκατομμύρια ευρώ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



inner

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών και σίγουρα το καλύτερο επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου. Τα πρώτα δείγματα από τα ευρωπαϊκά ματς είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, με τους «πράσινους» να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο και να δείχνουν ικανοί να μονομαχήσουν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Πήρε ορισμένους ποιοτικούς παίκτες (Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Εμποκού) αλλά και… εργαλεία (Χουλτ, Γουακάσο). Σε όλες τις θέσεις έχει 2 και 3 παίκτες, εκτός από την κομβική του αμυντικού μέσου, την οποία θα καλύψουν μέσα στη χρονιά οι Ζέκα, Κουτρουμπής και Λεντέσμα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος! Ο Μπεργκ αποτελεί τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος και κάθε σεζόν το δείχνει! Έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη σεζόν και δείχνει πως σε ακόμη μια χρονιά μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας που κάνει ο Παναθηναϊκός. Εφόσον είναι ο Σουηδός καλά, τότε και το «τριφύλλι» θα είναι καλά. Έχει καταπληκτικά τελειώματα, είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια και λίγος χώρος του φτάνει για να «εκτελέσει».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΝΤΡΕΑ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ
Του πιστώνεται ο καταρτισμός του ρόστερ! Σχεδόν όλες οι επιλογές είναι δικές του και μένει να δείξει τι μπορεί να κάνει με αυτό το πολύ καλό ρόστερ στα χέρια του. Πέρυσι υπήρξε μουρμούρα προς το πρόσωπό του, αλλά ο ίδιος απλά ήθελε να δει την ομάδα. Φέτος, έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αλλά και του κόσμου. Δείχνει πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση (το έδειξε στα ευρωπαϊκά ματς), θέλει να παίξει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ δουλεύει αρκετά συστήματα, παράλληλα! Θέλει να αφήσει το στίγμα του στους «πράσινους».

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ
Ιμπάρμπο (Κάλιαρι, δαν.), Ιβάνοφ (Λοκομοτίβ Πλόβντιβ), Χουλτ (Νις)
Ρέις (Μετς), Γουακάσο (Ρούμπιν Καζάν), Λεντέσμα (Σάντος), Ρινάλντι (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Κουλιμπαλί (Πλατανιάς), Εμποκού (Κιέβο Βερόνα), Σαμπά (Ντιναμό Μόσχας)

ΕΦΥΓΑΝ
Σάντσεθ (Ρούμπιν Καζάν), Καλτσάς (Αστέρας Τρίπολης), Λαγός (Βίρτσμπουργκερ Κίκερς), Ατζαγκούν (Ρόντα, δαν.), Δώνης (ΠΑΣ Γιάννινα, δαν.), Γιαννακόπουλος (Άρης Λεμεσού, δαν.), Β. Αγγελόπουλος (Ηρακλής, δαν.), Kότσαρης (Ομόνοια, δαν.), Αναγνωστόπουλος (Άρης, δαν.), Τζανουλίνος (Κέρκυρα, δαν.), Μαμούτε (Ναούτικο), Εβαντζελίστα (Ουντινέζε), Πέτριτς (σταμάτησε), Πράνιτς (ελεύθερος), Λάμπρου (ελεύθερος), Νάνο (Αλμερία), Αμπέντ (Ντιζόν), Κλωναρίδης (Λανς)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 43,80 εκατομμύρια ευρώ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ



inner

Με δύναμη την έδρα του, ο Παναιτωλικός θέλει να αφήσει πίσω του την μέτρια περσινή σεζόν που τον βρήκε 11ο και να δείξει ότι είναι ικανός για ψηλότερα. Ωστόσο, ζητείται σταθερότητα! Στις καλές του μπορεί να κερδίσει και τον πρώτο, στις κακές του να χάσει και από τον τελευταίο. Λίγες οι φετινές του μεταγραφές, αν μη τι άλλο ξεχωρίζει αυτή του Λεντέσμα από την Μπρέντφορντ.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ
Ο «υδραυλικός» του Αγρινίου. Ο μόλις 22 ετών Αιγύπτιος εξτρέμ, έχει τρομερά προσόντα, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ενώ διαθέτει και ποδοσφαιρική παιδεία. Πρέπει, όμως, και αυτός να αποκτήσει σταθερότητα εάν θέλει τα… βλέμματα των μεγάλων να γίνουν προτάσεις αλλά και για να βοηθήσει φυσικά την ομάδα του.

O ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ
Τι να πει κανείς για τον Ματζουράκη; Ο 67χρονος τεχνικός έχει την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να οδηγήσει τον Παναιτωλικό ψηλότερα από πέρυσι. Πέρυσι και από όταν ανέλαβε την ομάδα προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Λιονέλ Πόντες και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσει και φέτος, με τον Παναιτωλικό να μας έχει συνηθίσει σε καλές παρουσίες τα τελευταία χρόνια!

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Ροντρίγκες (Νασιονάλ), Ρότσα (Γκιμαράες), Τομανέ (Ντούισμπουργκ), Τσοκάνης (Αστέρας Τρίπολης), Ρόσα (Μόντε Αζούλ), Λεντέσμα (Μπρέντφορντ)

ΕΦΥΓΑΝ
Στεφανάκος (Εργοτέλης), Ρουμπουλάκου (Απόλλων Σμύρνης), Ντιέγκο Μπεχαράνο (Στρόνγκεστ), Κέβιν (ελεύθερος), Κάπελ (Ντενιζλισπόρ), Ρουσκουσέδα (Σαν Μαρτίν), Ντάνι Μπεχαράνο (Σπορτ Μπόις), Βασιλείου (Λεβαδειακός), Αλεξίεβιτς (ελεύθερος), Μηλιός (Πανθρακικός)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 11,13 εκατομμύρια ευρώ

ΒΕΡΟΙΑ



inner

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της σεζόν. Τόσο γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία (λόγω του ιδιοκτησιακού της καθεστώς), όσο και γιατί ακόμη μια χρονιά πήρε και έδωσε μια… καραβιά παίκτες! Θα παλέψει ακόμη μια χρονιά μέχρι το τέλος, για τη σωτηρία της που είναι και ο στόχος της. Ενισχύθηκε με παίκτες κυρίως από το… κάτω ράφι, ενώ πήρε και ορισμένους έμπειρους, όπως ο Παπαστεριανός, ο Κάλβο και ο Καπετάνος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΤΟΝΙ ΚΑΛΒΟ
Τον γνωρίζουμε από το πέρασμά του από τον Άρη που είχε βγάλει μάτια. Εξαιρετικός και συνάμα ποιοτικός εξτρέμ, στα 29 του μπορεί να προσφέρει πολλά στη Βέροια και να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ
Μόλις η δεύτερη φορά που κάθεται στον πάγκο ομάδας Super League. Η πρώτη ήταν στον Απόλλωνα Σμύρνης όταν και κούνησε μαντήλι μόλις στην 7η αγωνιστική. Αυτή τη φορά θέλει να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στα… σαλόνια! Πήρε αρκετούς παίκτες που γνώριζε από τη Football League και θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα παίρνει αποτελέσματα, έστω και αν καμιά φορά το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι και ότι καλύτερο για τους θεατές!

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Μελίσσης (Πανθρακικός), Χαροντάκης (Τρίκαλα), Μαυριάς (Αναγέννηση Καρδίτσας), Ναβαλόφσκι (Ενέργκια Καμπάροφσκ), Μπερτούσι (Πορτουγκέζα), Κάλβο (Ανόρθωση), Άλμπα (Α.Ε. Πάφου), Ασίγκμπα (Ολυμπιακός δαν.), Λινάρδος (Παναιγιάλειος), Φόρτες (Μπολουσπόρ), Μίλιεβιτς (Λαμία), Τομάς (Νουμάνθια), Παπαδόπουλος (Χάποελ Κφαρ Σαμπά), Βίτι (Ολντ Μπόις), Σισοκό (Βαλουντάρι), Σαρπόνγκ (Ουέλινγκτον Φοίνιξ), Καπετάνος (Ξάνθη), Παπαστεριανός (Ξάνθη), Σισίνιο (Λεχ Πόζναν), Βασιλαντωνόπουλος (ΑΕΚ, δαν.), Αντόνις (ΠΑΟΚ, δαν.), Κωνσταντινίδης (Άρης)

ΕΦΥΓΑΝ
Σιόντης (Κέρκυρα), Δ. Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Πούγγουρας (ΠΑΟΚ), Μαγιέφσκι (Λεχ Πόζναν), Ανάκογλου (ΑΕΚ), Καϊκούτ (ελεύθερος), Μάνος (ΟΦΗ), Εντζεγκέλε (Νταντί Γιουνάιτεντ), Γιουσούφ (ελεύθερος), Ναζλίδης (ΑΕΛ), Μπράβο (Άρης), Νέτο (Άρης), Βεργώνης (Απόλλων 1926), Βασιλιάδης (Εργοτέλης), Καρακώστας (Αιγινιακός), Όστοϊτς (ΟΦΗ), Μπουζούκης (Α.Ε. Καραϊσκάκης), Μπατιόν (ελεύθερος), Νάστος (σταμάτησε), Γεωργιάδης (ΑΕΛ Λεμεσού), Κόλα (Γάνδη), Ξόπλιος (Παναιγιάλειος), Λαζόπουλος (Δόξας Δράμας), Άλμπα (Ερμής Αραδίππου), Θ. Παπαδόπουλος (Αιγινιακός, δαν.), Αμπντούν (ελεύθερος), Μπερτούσι (ελεύθερος), Παπαγεωργίου (ελεύθερος), Γιαννόπουλος (ελεύθερος), Αργυρόπουλος (ελεύθερος), Φόρτες (ελεύθερος)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 8,50 εκατομμύρια ευρώ

ΗΡΑΚΛΗΣ



inner

Ίσως, το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα, ενώ ακόμη ο νέος χρηματοδότης δεν τον έχει αγοράσει! Το ρόστερ του στηρίζεται σε νεαρούς παίκτες και ορισμένους έμπειρους. Του έφυγαν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθούσαν σημαντικά όπως οι Ρομάνο, Βέλλιος, Τσιλιανίδης, Πουρτουλίδης και Μπουλούτ. Θα έχει σίγουρα τη στήριξη του κόσμου του ο Γηραιός και θα προσπαθήσει με τη βοήθειά του, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια να μαζέψει πολλούς βαθμούς.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΛΕΟΖΙΝΙΟ
Ποδοσφαιριστής με ποιότητα! Ο 30χρονος Βραζιλιάνος μπορεί με τις εμπνεύσεις του να βοηθήσει πολύ τον Ηρακλη, τόσο με τα γκολ του όσο και με τις ασίστ του. Ο Γηραιός στηρίζει πολλά πάνω του, αλλά και στον πολύπειρο φορ, Εμάνουελ Περόνε.

O ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Για τρίτη σερί σεζόν στον πάγκο του Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος θέλει να αποδείξει πως μπορεί έστω και με αυτό το «φτωχό» ρόστερ, να κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια και πορεία, σώζοντας τη χρονιά. Εάν έρθει τελικά ο νέος επενδυτής, προφανώς θα ζητήσει ενίσχυση του ρόστερ τον ερχόμενο Γενάρη, εφόσον, βέβαια, δεν είναι πολύ αργά!

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Λάσκαρης (Φωστήρας), Ρούσος (Πανθρακικός), Γιούδας (Πανθρακικός), Β. Αγγελόπουλος (Παναθηναϊκός, δαν.), Μπαρέτας (Πανσερραϊκός), Κούρος (Ατρόμητος),
Μπλέτσας (Πανιώνιος), Βοσνακίδης (Ζάκυνθος), Κυνηγόπουλος (Σιντ Τρούιντεν), Αντωνίου (Ζάκυνθος), Λάμπρου (Παναθηναϊκός)

ΕΦΥΓΑΝ
Ρομάνο (Απόλλων Σμύρνης), Κάσσος (Απόλλων Σμύρνης), Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ), Καρασαλίδης (Ξάνθη), Τσιλιανίδης (Αστέρας Τρίπολης), Λάζαρ (Βολουντάρι), Αβραμίδης (Αλμωπός Αριδαίας), Πουρτουλίδης (Απόλλων Σμύρνης), Μ. Ηλιάδης (Σαλερνιτάνα), Μπουλούτ (Γουέστερν Σίντνεϊ)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 6,98 εκατομμύρια ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ



inner

Επέστρεψε μία χρονιά μετά τον υποβιβασμό της. Μάλιστα, στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται και ένας παλιός γνώριμος, ο Μιχάλης Γρηγορίου. Έχει διατηρήσει αρκετούς παίκτες από την περσινή σεζόν στο ρόστερ της, ενώ οι μεταγραφές της λένε... λίγα πράγματα! Στόχος της η παραμονή στη Super League και θα είναι και αυτή στο κλαμπ των 4-5 ομάδων που θα παλέψουν για να το καταφέρουν.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΤΟΥΡΑΜ
Ο 25χρονος Βραζιλιάνος φορ, ήρθε από την πατρίδα του ως δανεικός από την Ατλέτικο Μόντε Αζούλ για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα. Διαθέτει ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια της ομάδας και άπαντες στο νησί των Φαιάκων περιμένουν να τους δικαιώσει για την επιλογή τους.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Έχει αφήσει κάτι στη μέση! Ο Γρηγορίου επέστρεψε στην Κέρκυρα, ωστόσο το ρόστερ που έχει στα χέρια του δεν του δίνει και πολλά περιθώρια. Πρωταρχικός του στόχος να σώσει την ομάδα! Προπονητικές που δεν έχει δείξει ακόμη ιδιαίτερα δείγματα γραφής, αλλά πολύ καλός στις προπονήσεις και με σύγχρονες μεθόδους όπως υποστηρίζουν παίκτες που έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Σιόντης (Βέροια), Ναζίμ (Ζάκυνθος), Επστάιν (Φρανκφούρτη), Σπίνουλας (Παναιγιάλειος), Ζαραδούκας (Ξάνθη), Ντιμιτρόφσκι (Τέπλιτσε), Γεωργίου (Καλλονή), Τουράμ (Ατλέτικο Μόντε Αζούλ, δαν.), Τζανουλίνος (Παναθηναϊκός, δαν.), Αντιλέχου (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Ανδρεόπουλος (Ηρακλής)

ΕΦΥΓΑΝ
Σουάνης (Δόξα Δράμας), Καρντόσο (σταμάτησε), Ζουμπουλάκης (Εργοτέλης), Καραγιαννίδης (Α.Ε. Καραϊσκάκης), Ανδρεόπουλος (ΑΕΚ), Καμπάνταης (ελεύθερος), Μακρίδης (ελεύθερος), Κρητικός (Πανιώνιος), Φάμπιο (Απόλλων 1926), Μεντής (Φωστήρας), Βλάχος (Παναχαϊκή)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 6,93 εκατομμύρια ευρώ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ



inner

Ακόμη μια ομάδα που θα παλέψει για την σωτηρία της! Ελάχιστα πράγματα στις μεταγραφές, με την απόκτηση του Σουμπίνιο αλλά και του Καλτσά που έπαιζε στην Καλλονή να ξεχωρίζουν. Παράλληλα, του έφυγαν αρκετοί καλοί παίκτες όπως οι Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι, Μίνγκας, ενώ δεν κατάφερε να ανανεώσει τους δανεισμούς των Μπεν και Ατζαγκούν. Το ρόστερ που έχει ο Ντόστανιτς στα χέρια του είναι μικρό και… φτωχό και καλείται να τα βγάλει πέρα με αυτό!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
Για ακόμη μια χρονιά, ο Βαγγέλης Μάντζιος θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Λεβαδειακού. Από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος, ξέρει τη θέση όσο λίγοι και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του. Εξαιρετικός στο να παίζει με πλάτη, καλός στο ένας με έναν, ενώ έχει και καλά τελειώματα!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ
Ο Σέρβος τεχνικός θα έχει δύσκολη δουλειά! Είναι ένας δουλευταράς προπονητής με όχι και τόσο σύγχρονες μεθόδους, αλλά που παίζει για το αποτέλεσμα. Έχει στα χέρια του ένα φτωχό ρόστερ και πρέπει να καταφέρει να σώσει την ομάδα με αυτό.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ
Σουμπίνιο (Ατρόμητος), Καραχάλιος (Ολυμπιακός), Συνοδινός (Καβάλα), Δασκαλάκης (Ολυμπιακός Βόλου), Ναμάσκο (Αζάλ), Bασιλείου (Παναιτωλικός), Ζεζίνιο (Σπόρτινγκ. Λισαβόνας, δαν.), Καλτσάς (Καλλονή)

ΕΦΥΓΑΝ
Γιάχιτς (Ζελέζνιτσαρ), Μπεν (Ολυμπιακός), Ατζαγκούν (Παναθηναϊκός), Τσουρίκοφ (Ντιναμό Κιέβου), Ντομοβτσίσκι (Σλάβια Σόφιας), Μαχαμάτ (ελεύθερος), Μίνγκας (Τρίκαλα), Μερεμπασβίλι (ελεύθερος), Βερέμκο (ελεύθερος), Καραγκιόζης (Αιγινιακός), Φαβάλι (Βίλα Νταλμίνε), Στάθης (ελεύθερος), Θέος (ελεύθερος), Μανωλάς (ΑΕΚ)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 6,75 εκατομμύρια ευρώ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ



inner

Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος και θέλει να επαναλάβει την πορεία του. Έχασε τον Μπακασέτα, τον Βιγιάλμπα αλλά και τους Διούδη και Καραμάνο, ωστόσο πήρε τους Μπεν, Ολαϊτάν, Φούντα, Μασούντ και τον Ενγκόγκ. Περιμένουμε να δούμε να παίζει το ίδιο ελκυστικό ποδόσφαιρο με πέρυσι και να καταφέρει ξανά να κάνει τους φιλάθλους του ελληνικού πρωταθλήματος να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τον τρόπο που αγωνίζεται.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΝΤΑΒΙΝΤ ΕΝΓΚΟΓΚ
Αναμφίβολα, μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού. Έχοντας παίξει μεταξύ άλλων και στη Λίβερπουλ, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί μια… ατραξιόν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Εφόσον καταφέρει να βγάλει την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο, τότε αναμένεται όχι μόνο να βοηθήσει τον Πανιώνιο αλλά και να τον πάρει στις πλάτες του.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ
Ο Ουζουνίδης έφυγε, ο Μιλόγεβιτς ήρθε. Μπορεί ο Σέρβος τεχνικός να κάνει τους φίλους του Πανιωνίου να ξεχάσουν τον Έλληνα προπονητή; Μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο ανάλογο με αυτό του Ουζουνίδη ή και ακόμη καλύτερο; Πολλά ερωτήματα για τον 46χρονο και περιμένουμε τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο!

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Αντωνιάδης (ΑΠΟΕΛ), Θεοδωρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Γκουιότα (Λοριάν), Έρντι (Φενέρμπαχτσε, δαν.), Μπεν (Ολυμπιακός, δαν.), Σαββίδης (ΠΑΟΚ), Ολαϊτάν (Ολυμπιακός), Φούντας (Σάλτσμπουργκ), Μασούντ (Αλ Γκαράφα), Βοσνιάδης (Αγροτικός Αστέρας), Κρητικός (Κέρκυρα), Ενγκόγκ (Ρεμς)

ΕΦΥΓΑΝ
Μπακασέτας (ΑΕΚ), Διούδης (Άρης), Βιγιάλμπα (Βελέζ Σάρσφιλντ), Καραμάνος (Ολυμπιακός), Τζανδάρης (Ολυμπιακός), Ν. Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Μίτκας (Χαλκίδα), Έρντι (Φενέρμπαχτσε), Γκίνι (Καλλιθέα, δαν.), Ντουρμισάι (Λαμία, δαν.), Μπούζας (Παναιγιάλειος), Ποζατζίδης (Καλλονή), Μπλέτσας (Ηρακλής), Μπαργκάν (Άρης), Βλάχος (Παναιγιάλειος), Π. Γκέζος (Καλλιθέα)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 11,80 εκατομμύρια ευρώ

ΠΑΟΚ



inner

ΠΑΟΚ έτοιμος για μεγάλα πράγματα! Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έχει εντυπωσιάσει όσους την έχουν παρακολουθήσει και περιμένουμε να δούμε εάν θα καταφέρει να μπει και αυτή στη μονομαχία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ παίζει ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο, πιέζει ψηλά και έχει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του. Μάτος, Κάμπας, Κάνιας, Σάχοφ και Κρέσπο έχουν δείξει ήδη ότι ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή τους και παρέα με τους… παλιούς δείχνουν να φτιάχνουν ένα εξαιρετικό σύνολο. Μοναδικό ερωτηματικό ο σέντερ φορ, καθώς ο μόνος καθαρός επιθετικός είναι ο Κλάους, με τους Τιάμ, Περέιρα και Κουλούρη να είναι οι υπόλοιποι που θα σηκώσουν το βάρος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΓΚΑΡΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
Αποτελεί το πιο «hot» όνομα του ΠΑΟΚ. Τον είδαμε και τον θαυμάσαμε και πέρυσι, ενώ φέτος έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα! Είναι από τους πιο γρήγορους παίκτες του πρωταθλήματος, έχει πολύ καλή τεχνική και είναι τρομερός στο ένας με έναν. Εάν φτιάξει και τα τελειώματά του, θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στον ΠΑΟΚ αλλά και ίσως στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ
Νέος με φιλοδοξίες, αφήνει πολλές υποσχέσεις. Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής στο ξεκίνημα και εάν συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει να μπει στις καρδιές των οπαδών. Του αρέσει το σύγχρονο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί τα αποδυτήρια, καθώς είναι άπειρος! Μέχρι στιγμής, πάντως, τα πάει εξαιρετικά.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ
Βαρέλα (Στεάουα), Τζάλμα Κάμπος (Γκεντσλερμπιρλίγκι), Μπίσεσβαρ (Καϊσέρισπορ), Κάνιας (Εσπανιόλ), Μάτος (Ντνίπρο), Σάχοφ (Ντνίπρο), Κρέσπο (Άστον Βίλα), Μπρκιτς (Ουντινέζε), Σαββίδης (Μιχαλόβτσε), Κιόσε (Πανσερραϊκός), Δεληγιαννίδης (Μιχαλόβτσε), Τιάμ (Γιουβέντούς, δαν.)

ΕΦΥΓΑΝ
Μακ (Ζενίτ), Όλσεν (Κοπεγχάγη), Πόποβιτς (Μανχάιμ), Βίτορ (Χαποέλ Μπερ Σεβά), Κούστα (Μιχαλόβτσε, δαν.), Γκολάσα (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Κιόσε (Μιχαλόβτσε, δαν.), Πόζογλου (Καρμιώτισσα), Κωνσταντινίδης (Ομόνοια, δαν.), Σαββίδης (Πανιώνιος), Μπερμπάτοφ (ελεύθερος), Κάτσε (Βικτόρια Πλζεν, δαν.), Μελίσσας (Σπάρτη, δαν.), Σάμπο (Μπεϊτάρ, δαν.), Αντόνις (Βέροια, δαν.), Ζάιρο (ΠΑΣ Γιάννινα, δαν.)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 43,05 εκατομμύρια ευρώ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ



inner

Μετά την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή (έστω και στα προκριματικά), ο ΠΑΣ Γιάννινα στοχεύει ξανά ψηλά! Οι Ηπειρώτες για ακόμη μια χρονιά δεν έκαναν πολλές μεταγραφές και ας μην είχαν φέτος απαγόρευση. Πήραν απλώς αυτά που χρειαζόντουσαν. Ξεχωρίζει ο δανεισμός του Ζάιρο από τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο Κόντε έχει δείξει πολύ καλά δείγματα. Στόχος είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά και να παιξει καλό ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΑΝΤΙ ΛΙΛΑ
Ο Αλβανός χαφ είναι ίσως ο ποιοτικότερος παίκτης του ΠΑΣ και ένας από τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος. Διεθνής με τη χώρα του στο περασμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γαλλία, είναι ικανός να ηγηθεί στην προσπάθεια των Ηπειρωτών να εξασφαλίσουν ξανά μια θέση στα πλέι οφ και τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
Πιθανότατα, ο καλύτερος Έλληνας προπονητής στην Super League! Στα 55 του δείχνει να περνάει την καλύτερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας! Έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο που… ματώνεις για να το κερδίσεις, ενώ έχει καταφέρει να εφαρμόσει με χαρακτηριστική ευκολία στην ομάδα του το 3-5-2. Λάτρης του αποτελέσματος και της τακτικής, μπορεί να «εγκλωβίσει» την αντίπαλη ομάδα.

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ
Δώνης (Παναθηναϊκός, δαν.), Ντόλοβατς (Κ19 Παζάρ), Μαμπουλού (Μπαστιά), Κόντε (Μέριδα), Μπουκουβάλας (Ηρακλής), Βιδάλ (Λοντρίνα), Ζάιρο (ΠΑΟΚ, δαν.)

ΕΦΥΓΑΝ
Στρούνα (ελεύθερος), Ηλιάδης (Πλατανιάς), Ίλιτς (Αρης), Μανιάς (Βέστερλο), Τσουκαλάς (Αστέρας Τρίπολης), Ιωάννου (ελεύθερος)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 9,65 εκατομμύρια ευρώ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ



inner

Μετά από τον Πανιώνιο, η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Έπαιξε ανά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και έφθασε ακόμη και κοντά στη συμμετοχή του στα πλέι οφ! Έχασε ορισμένους σημαντικούς ποδοσφαιριστές της όπως οι Σελίν, Ιτούα, Ανγκούο και Μιλούνοβιτς. Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο οι μεταγραφές του Μανούσου και του Καρυπίδη είναι αξιόλογες. Στόχος η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και μια καλή πορεία.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΟΓΚΝΙΕΝ ΓΚΝΙΑΤΙΤΣ
Αμυντικό χαφ με τα όλα του! Ο 24χρονος Βοσνιοκροάτης στην καταγωγή, μέσος, έκανε καταπληκτικά παιχνίδια την περσινή σεζόν και κατέγραψε 26 συμμετοχές, τις περισσότερες εξ αυτών ως βασικός! Έχει πάρει τη φανέλα… σπίτι του και φέτος οι άνθρωποι του Πλατανιά ελπίζουν να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, έχει την σωστή πρώτη πάσα αλλά μπορεί να μοιράσει εξίσου καλά και τη μπάλα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ
Από τους αδικημένους προπονητές. Χωρίς να λέει πολλά-πολλά, ο Παράσχος έχει καταφέρει να κερδίσει μέσα από τη δουλειά του τον σεβασμό πολλών ανθρώπων! Και την περσινή σεζόν έδειξε ότι εάν εφαρμόσει σε μια ομάδα τα «θέλω» του, μπορεί να παρουσιάσει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο!

Το πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ
Ντεβέσα (Αιγινιακός), Μανούσος (Καλλονή), Ηλιάδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Καρυπίδης (Ξάνθη), Πριντέτα (Βολίν Λουτσκ), Ντιλαβέρ (Μλάντοστ Ντόμποϊ), Στάθης (Λεβαδειακός), Γιορέντε (Καλλονή)

ΕΦΥΓΑΝ
Σελίν (Ντιναμό Κιέβου), Ιτούα (ελεύθερος), Δημήτρης (Εργοτέλης), Βαλεριάνος (Απόλλων Σμύρνης), Τσιμόντζι (ελεύθερος), Μιλούνοβιτς (Άρης), Πάγκαλος (Α.Ε. Ζακακίου), Ράμος (Ατλάντα), Ανγκούλο (Γκόρνικ Ζάμπρζε), Σεχού (ελεύθερος), Φιγκέιρα (ελεύθερος), Κουλιμπαλί (Παναθηναϊκός)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 8,63 εκατομμύρια ευρώ

*Η χρηματιστηριακή αξία κάθε ομάδας είναι βασισμένη στα νούμερα του transfermarkt.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x