Σταύρος Χονδροθύμιος

Οι 20+1 λόγοι που γουστάρω να το σηκώσει η Ατλέτικο

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος εξηγεί όλους τους 20+1 λόγους, έναν προς έναν, που θα «γούσταρε» να δει την Ατλέτικο Μαδρίτης να σηκώνει την κούπα του Champions League, αφήνοντας την Ρεάλ να κοιτά.

Δεν θα είμαι καθόλου αντικειμενικός! Άλλωστε ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρεται για… καφενειακού επιπέδου κουβέντες. Παρακάτω θα διαβάσετε ένα κείμενο που θα μπορούσε να είχε γραφτεί σε προσωπικό ημερολόγιο ή σε συνομιλία σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Γουστάρω να πάρει την κούπα η Ατλέτικο και αυτό δεν είναι πρόβλεψη, δεν είναι βασισμένο σε αγωνιστικά κριτήρια, δεν προκύπτει κατόπιν ποδοσφαιρικής ανάλυσης. Απλά επιθυμία εκφράζω και παραθέτω του λόγους:

1. Γιατί είμαι υποστηρικτής της Μπαρσελόνα. Τόσο απλά!
2. Γιατί γουστάρω τον Ντιέγκο Σιμεόνε.
3. Γιατί θέλω να ξαναδώ τον Κριστιάνο να κλαίει. Πείτε με κακό, αλλά το απολαμβάνω αυτό όταν συμβαίνει.
4. Γιατί πάντα μου άρεσαν οι περιπτώσεις… νεκρανάστασης και κάπως έτσι φαντάζει στα μάτια μου η περίπτωση του Φερνάντο Τόρες.
5. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ δίπλα στο όνομα του Πέπε τον τίτλο «πρωταθλητής Ευρώπης». Δεν θα έπρεπε καν να είναι ποδοσφαιριστής ο τύπος.
6. Γιατί πόσο άδικο θα είναι να χρηστεί πρωταθλητής ο παραπάνω κύριος και όχι τεράστιος Ντιέγκο Γκοντίν (κεντρικός αμυντικός ο ένας, έτσι αυτοαποκαλείται και ο άλλος).
7. Γιατί δεν θα ξεχάσω πόσο με πλήγωσε ο Κέιλορ Νάβας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όταν απέκλεισε την Εθνική μας.
8. Γιατί αν ο Γκριεζμάν κατακτήσει το τρόπαιο και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, τότε αυτομάτως ανεβαίνει επίπεδο και πλέον θα ανήκει στους… top class!
9. Γιατί οι υποτιμητικές δηλώσεις του Γκάρεθ Μπέιλ (σχετικά με την ανικανότητα των παικτών της Ατλέτικο να αγωνιστούν στην Ρεάλ) λίγες μέρες πριν τον τελικό, δεν θα τις χαρακτήριζε κανείς και… ευγενικές!
10. Γιατί δεν αντέχονται οι γραφικές… ποζεριές του Κριστιάνο όταν πανηγυρίζει.
11. Γιατί πάντα σε μονομαχίες Δαυίδ – Γολιάθ, ήμουν με τον μικρόσωμο τυπάκο.
12. Γιατί αν το πάρει η Ρεάλ θα φτάσει τους 11 τίτλους και ανοίγει η ψαλίδα από τους διώκτες της, άρα μειώνεται το ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα ανταγωνισμού.
13. Γιατί ήταν κρίμα και άδικο έτσι όπως έχασε τον τελικό του 2014 η Ατλέτικο από τη Ρεάλ. Ισοφαρίστηκε σε 1-1 με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην παράταση επήλθε η κατάρρευση.
14. Γιατί παρά το γεγονός ότι συνεχώς η Ατλέτικο αναδεικνύει υπέρλαμπρα αστέρια, στη συνέχεια τα… μοσχοπουλάει (Τόρες, Αγκουέρο, Φαλκάο, Κόστα) και σχεδόν πάντα βρίσκει τον επόμενο σταρ, καταφέρνοντας έτσι να παραμένει στον… αφρό!
15. Γιατί μου αρέσει να μείνει τη φετινή σεζόν άτιτλη η Ρεάλ.
16. Γιατί στο παρελθόν έχω μεγαλουργήσει στο μάνατζερ με τους «ροχιμπλάνκος».
17. Γιατί θα είναι σκέτη απόλαυση τα «tweets» του Ζεράρ Πικέ.
18. Γιατί αυτός ο τίτλος θα αποτελεί σπουδαία επιβράβευση για τις προσπάθειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο να μπει σφήνα ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια της Ισπανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.
19. Γιατί στο φινάλε, ποιος θεατής που παρακολουθεί έναν τελικό στον οποίο δεν αγωνίζεται η ομάδα που υποστηρίζει, δεν ταυτίζεται με το αουτσάιντερ;
20. Γιατί η καζούρα που θα κάνω στα φιλαράκια και στους συναδέλφους μου που υποστηρίζουν τη Ρεάλ, θα είναι ανελέητη!
21. Γιατί στη Ρεάλ αγωνίζεται ο Κριστιάνο! Αν έπρεπε να διαγραφούν οι 20 από τους 21 λόγους και να παραμείνει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, θα ήταν αυτός ακριβώς.

Το μόνο που θα μετριάσει (ελάχιστα) τη χαρά μου σε πιθανή κατάκτηση της Ατλέτικο, είναι η συμπάθειά μου στον αγαπημένο Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά στην αρχή της προπονητικής του καριέρας βρίσκεται, οπότε σίγουρα θα έχει τη δυνατότητα να το καταφέρει στο μέλλον. Ελπίζω απλά όταν συμβεί αυτό, να κάθεται σε διαφορετικό πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x