Γιώργος Μαζιάς

Οι εκλογές του... Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το δέκατο Champions League στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και το «θαύμα» που πέτυχε φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι αγώνες είναι σαν τις εκλογές.

Στο φινάλε τους υπάρχει πάντα ένα μήνυμα για όλους. Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη που πήρε πρώτη το μήνυμα είναι η Μπαρτσελόνα.

Ηταν το δεύτερο και ηχηρό μετά την απώλεια του πρωταθλήματος. Η Ατλέτικο έκανε βήμα παραπάνω και η Ρεάλ πέτυχε αυτό που της είχε γίνει εμμονή. Κερδισμένες και οι δυο.

Η Μπάρτσα τι κάνει ώστε να μη χάσει και την επόμενη χρονιά το τρένο; Η Ρεάλ πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα πρέπει να ευχαριστεί την τύχη της που ισοφάρισε στο φινάλε και δεν της έγινε εφιάλτης το όνειρο της «Decima».

Τώρα πανηγυρίζει, αλλά η συνολική διάρκεια του τελικού έδειξε ότι έχει πρόβλημα απέναντι σε τέτοιες άμυνες όπως της Ατλέτικο. Μικρό το πρόβλημα και ουδείς ασχολείται πια από τη στιγμή.

H Aτλέτικο έδειξε ότι είναι μια μεγάλη ομάδα που για δευτερόλεπτα θα ήταν αυτή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τι της έλειπε; Η εμπειρία τέτοιων αγώνων.

Πρέπει να βάλει σταρ στη μηχανή της. Του χρόνου δεν θα είναι πια έκπληξη αφού όλοι θα την περιμένουν και θα την υπόλογίζουν. Για τους υπόλοιπους μεγάλους του Τσάμπιονς Λιγκ οι... εκλογές των προηγούμενων γύρων έδειξαν ότι η Μπάγερν είναι μια τεράστια ομάδα, αλλά δύσκολα αφομοιώνει νέα - πλην γερμανικών - συστημά.

Η Τσέλσι και ο Μουρίνιο πρέπει να κατεβάσουν κάπως τη μύτη τους και να φτιάξουν κάτι φρέσκο. Το πούλμαν είναι καλό, αλλά δεν σου εξασφαλίζει τα πάντα μήτε αρέσει τον κόσμο.

Η Γιουναϊτεντ με τον Φαν Χάαλ θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη, ενώ η Σίτι οφείλει μετά την Αγγλία να κάνει πράγματα και στην Ευρώπη. Η περίοδος χάριτος και προσαρμογής τελείωσε. Ομοίως και η Παρί Σεν Ζερμέν που πρέπει να ξεπεράσει τον νεοπλουτισμό της και να καταφέρει κάτι παραπάνω από τα προημιτελικά.

Η Γιουβέντους έχει βαριά φανέλα, αλλά πλέον δεν αρκεί να λέει ότι ξεπέρασε τις περιπέτειες με το σκάνδαλο "καλτσιόπολι" απλά και μόνο με την κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων. Αυτά για τους μεγάλους της Ευρώπης.

Οι μικρομεσαίοι μπορούν να κάνουν τα σχέδια τους όπως πάντα ως τους "οκτώ" του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό αν και εφόσον τους το επιτρέψει η κλήρωση και κακή κατάσταση του εκάστοτε αντιπάλου τους.

Μετά αρχίζουν να παίζουν τα... μεγάλα παιδάκια που ξέρουν καλύτερη μπάλα και πάνω από όλα έχουν πιο βαρύ πορτοφόλι.

Θαύματα σαν της Ατλέτικο συμβαίνουν μια φορά στα δέκα χρόνια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x