Επικαιρότητα

Ολλανδία: Από εξώγαμο παιδί, μέλος του βασιλικού οίκου των Βουρβόνων με δικαστική απόφαση

Παιδί εκτός γάμου του πρίγκιπα Κάρλος διεκδίκησε βασιλικό τίτλο και δικαιώθηκε.

Ένα νέο μέλος θα υποδεχθεί η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας. Ωστόσο η νέα είσοδος δεν θα συνοδευτεί με τυμπανοκρουσίες, ούτε τις τιμές που προβλέπει το πρωτόκολλο.

Το νέο μέλος είναι ο Χιούγκο Κλίνστρα, 21 ετών, παιδί εκτός γάμου του πρίγκιπα Κάρλος, που διατηρούσε με τη μητέρα του ελεύθερη σχέση. Ο πρίγκιπας Κάρλος είναι ξαδερφός του βασιλιά Γουΐλεμ – Αλεξάντερ και ανηψιός της μητέρας του, βασίλισσας Βεατρίκης, που παραιτήθηκε από το θρόνο το 2013. Ο πρίγκιπας Κάρλος είναι επικεφαλής του βασιλικού οίκου των Βουρβόνων – Πάρμας και μέλος της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Κάρλος διατηρούσε με τη μητέρα του Χιούγκο μια χαλαρή και ελεύθερη σχέση, από την οποία προέκυψε ο Χιούγκο. Για την πατρότητα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καθώς αναγνωρίστηκε με απόφαση δικαστηρίου που προκάλεσε η μητέρα του Χιούγκο το 1999.

Ο Χιούγκο προσέφυγε στα δικαστήρια επειδή ο πρίγκιπας Κάρλος επέμενε ότι με τη μητέρα του, Μπριγκίτε Κλίνστρα είχαν χαλαρή σχέση και είχαν αποφασίσει ότι μεταξύ τους είχαν μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις και ότι δεν θα υπήρχαν οικογενειακές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τον πρίγκιπα, επρόκειτο για μία προσωπική απόφαση της Μπριγκίτε να θέλει να γίνει μητέρα, αν και τα πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του Χιούγκο είχαν τακτικές συναντήσεις.

Μόλις έγινε 18 διεκδίκησε τίτλο


Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν ο Χιούγκο έγινε 18 ετών και αποφάσισε να διεκδικήσει την αλλαγή του ονόματός του, ώστε να αντανακλά τη βασιλική του καταγωγή. Επιδίωξε μάλιστα να εγγραφεί στο μητρώο του Ανώτατου Συμβουλίου Ευγενών, καθώς ο ολλανδικός νόμος παρέχει το δικαίωμα εγγραφής στα παιδιά εκτός γάμου.

Το 2016, το υπουργείο Ασφάλειας και Δικαιοσύνης δικαίωσε τον Χιούγκο. Η απόφαση επικυρώθηκε και από δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη Χάγη, όπου άσκησε έφεση ο πρίγκιπας Κάρλος.

Όμως, παρόλα αυτά, ο πρίγκιπας Κάρλος συνέχισε να έχει αντιρρήσεις. Ο Χιούγκο δικαιώθηκε εκ νέου από το συνταγματικό συμβουλευτικό όργανο των βασιλιάδων, σε μια συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ως εκ τούτου, ο τίτλος αναμένεται ότι θα του δοθεί και τυπικά και να δημοσιοποιηθεί σε διάστημα 6-12 εβδομάδων.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x