sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι «κοντορεβυθούληδες» που διέπρεψαν με τον Ολυμπιακό

Ο Πεπ Μπιέλ (1,67μ) θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και το sport-fm.gr θυμίζει πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών κάτω από 1,70, που «άφησαν το στίγμα» τους με τα «ερυθρόλευκα».

Η μεταγραφή του Πεπ Μπιέλ, από τον Ολυμπιακό, «έφερε» χαρά στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, αφού πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, σε πολύ καλή ηλικία. Ο 26χρονος Ισπανός, διαθέτει μια άριστη τεχνική κατάρτιση που σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους του (1,67μ), μπορεί να κάνει «σμπαράλια» κάθε άμυνα. Με τις προσδοκίες των φίλων της ομάδας ο παίκτης να αποδείξει στο χορτάρι τις ικανότητες του, το sport-fm.gr θυμάται πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, με ύψος κάτω από 1,70, που «μεγαλούργησαν» με τα χρώματα των Πειραιωτών.

Ο… «είναι γάτα, είναι γάτα… ο κοντός με την γραβάτα», Ανδρέας Νινιάδης (1,69μ) αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1996 έως το 2004, κατακτώντας εφτά πρωταθλήματα Ελλάδας και καταγράφοντας 244 συμμετοχές, με 37 γκολ και 11 ασίστ. Ο γεννημένος το 1971, κεντρικός μέσος, αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της ομάδας, αφού ξεχώριζε για το πάθος του και την τεχνική του, ενώ το αριστερό του πόδι, προσέφερε πολλές στιγμές μαγείας στο χορτάρι.



Ο Λουτσιάνο ντε Σόοουζα (1,68μ), φόρεσε τα χρώματα του Ολυμπιακού από το 1998 έως το 2001. Αγωνίστηκε συνολικά 95 φορές με τα «ερυθρόλευκα», σκοράροντας 21 γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ. Αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στη χώρα μας, ενώ το σήμα κατατεθέν του, ήταν το πολύ δυνατό, αριστερό του σουτ.



Ο Άριελ Ιμπαγάσα (1,66μ), αποτέλεσε τον «μάγο» του Ολυμπιακού, από το 2010 έως το 2014, αφού με το «μαγικό» του πόδι, «κατεύθυνε» πολλές φορές, την ροή ενός ολοκλήρου αγώνα. Συνολικά 97 παιχνίδια, με τρία γκολ και 32 ασίστ για τον «μικροκαμωμένο» Αργεντίνο, που η ποιότητα του «μνημονεύεται» μέχρι και σήμερα.



Ο Ντάνιελ Ποντένσε (1,65μ), μπορεί να αγωνίζεται στην Premier League, με τη Γουλβς, αλλά για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να φτάσει να παίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα, πρώτα «διέπρεψε» με τα «ερυθρόλευκα», για δυόμιση σεζόν. «Φαντεζί» ντρίμπλες, ορισμένα εντυπωσιακό τέρματα και ο Πορτογάλος ακόμα «αναπωλείται» ως το κορυφαίο εξτρέμ, των τελευταίων χρόνων. Έλαβε μέρος σε 68 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, βρίσκοντας δίχτυα 13 φορές και δίνοντας 14 τελικές πάσες.



Ο τελευταίος και ο μοναδικός που αγωνίζεται ακόμα στην ομάδα του Πειραιά, είναι ο Ματιε Βαλμπουενά (1,67μ). Ο Γάλλος αποτελεί «κομβικό» ποδοσφαιριστή για την ομάδα, ακόμα και τώρα που «διανύει» το 37ο έτος της ηλικίας του. Στον Ολυμπιακό αγωνίζεται από το 2019, έχοντας 15 γκολ και κάνοντας τους συμπαίκτες του χαρούμενους 40 φορές… μέχρι τώρα.



Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x