Γιώργος Μαζιάς

Οταν έχεις σέντερ φορ σε φόρμα...

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου και τη συμβολή του Μήτρογλου στις τελευταίες επιτυχίες των «ερυθρολεύκων».

Oταν ο βασικός σου φορ είναι σε φόρμα και σκοράρει τότε αλλάζει όλη σου η εικόνα. Ο Κώστας Μήτρογλου έπειτα από μακρά περίοδο αφλογιστίας δείχνει να ανακτά την επαφή του με τα δίχτυα. Καθάρισε με δικά του γκολ τόσο τον Λεβαδειακό όσο και τον Πανιώνιο και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συνεχίσει στο κυνήγι του τίτλου.

Ένας επιθετικός που σκοράρει δίχως πολύ κόπο εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και προκαλεί ανησυχία στον αντίπαλο. Ως τώρα, σε αυτό πρώτο μισό της χρονιάς ήταν ντεφορμέ και ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ως μοναδική, ουσιαστικά, λύση στην επίθεση προκαλεί εξάρτηση στην ομάδα του. Φυσιολογικό. Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο δεν ήταν καλός.

Τουλάχιστον δεν ήταν όπως τον ήθελε ο κόσμος του. Εναν Ολυμπιακό να πετάει φωτιές. Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Οχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για καμία ομάδα στον κόσμο από την αρχή ως το τέλος της χρονιάς. Οι απαιτήσεις όμως είναι πάντα υψηλές.

Στη φάση όμως που είναι οι «ερυθρόλευκοι» με τον τίτλο να είναι πάντα ο βασικός στόχος περιθώρια για πολλές πολυτέλειες δεν υπάρχουν. Πρώτα η νίκη και μετά όλα τα άλλα. Για να έρθει μια νίκη χρειάζονται γκολ. Αυτά τα έβαλε τώρα ο Μήτρογλου, αλλά στη συνέχεια θα χρειασθεί βοήθεια περισσότερη. Καλύτερη ανάπτυξη και περισσότερη ασφάλεια στην άμυνα. Εκεί κάτι η φυγή του Αμπιντάλ, κάτι ο τραυματισμός του Μποτία και η γενική αστάθεια, δημιουργούν μια εύθραστη εικόνα. Προφανώς θα γίνουν μεταγραφές. Συνταρακτικές αλλαγές δεν μπορείς να κάνεις στη μέση της χρονιάς.

Ομοιογένεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις γραμμές ώστε να υπάρχει ισορροπία σε εμφανίσεις και αποτελέσματα είναι το ζητούμενο. Το 1-0 μπορεί να μην είναι η απόλυτα ελκυστική νίκη για τον κόσμο, αλλά δίνει τρεις βαθμούς. Αυτοί είναι που μετράνε στην παρούσα στιγμή. Οποιος το καταφέρει με συνέπεια θα πετύχει τον στόχο του. Τόσα απλά...

Γ. Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x