Σταύρος Χονδροθύμιος

Όταν όλοι πανηγύριζαν για τη Λέστερ…

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει για τον… πόνο των οπαδών της Τότεναμ που ενώ η ομάδα διένυσε την καλύτερη σεζόν των τελευταίων ετών, ήταν οι μόνοι που δεν μπορούσαν να πανηγυρίσουν το έπος της Λέστερ.

Όλος ο πλανήτης πανηγυρίζει ή έστω χαίρεται με την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από την Λέστερ. ‘Η μάλλον όχι, διορθώνω! Όλος εκτός από μια μερίδα ανθρώπων με πυρήνα τους το Βόρειο Λονδίνο και ορισμένα μέλη της παρέας τους σε άλλα σημεία τη Γης. Φυσικά αναφέρομαι στους φίλους της Τότεναμ.

Το μαγικό ταξίδι της Λέστερ προς τον τίτλο, ήμουν από τους λίγους που δεν μου πήγαινε η καρδιά να το απολαύσω. Ναι, ήταν ωραίο, ήταν παραμυθένια η πορεία των «αλεπούδων», ήταν η έκπληξη του αιώνα (και μπράβο τους), αλλά έτυχε η ομάδα που υποστηρίζω να ήταν η άλλη διεκδικήτρια του τίτλου.

Ακολουθεί προσωπικό παραλήρημα. Όταν όλοι οι συνάδελφοι πανηγύριζαν τα γκολ της ομάδας του Ρανιέρι, εγώ έβριζα! Όταν όλοι εκθείαζαν το θαύμα των «μπλε», εγώ χαλιόμουν! Όταν όλοι ευχόταν να πάρει το πρωτάθλημα το απόλυτο αουτσάιντερ, εγώ σιχτίριζα!

Όταν όλοι στεναχωριούνταν με τα γκολ που δεχόταν και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της πρωταθλήτριας (πλέον), εγώ έσφιγγα τις γροθιές και χαμογελούσα καθώς αναπτερώνονταν οι ελπίδες μου!

Αν υποστήριζα μια ομάδα που συνηθίζει να παίρνει πρωταθλήματα, ίσως να μην με πείραζε τόσο που θα έχανε το φετινό και να ταυτιζόμουν με τους υπόλοιπους. Αλλά διάολε, η Τότεναμ έχει να κερδίσει τον τίτλο από το… μακρινό 1961! Και φέτος έφτασε κοντά, πιο κοντά από ποτέ! Και εκεί που λες, κατάφερε να βάλει από κάτω της τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, τις Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ, να σου που ξεπετάγεται από το πουθενά η Λέστερ! Πόση γκαντεμιά…

Βαρεθήκαμε να συζητάμε μέσα στη σεζόν για το πότε θα «ξεφουσκώσει», για το πότε θα την πάρει η κάτω βόλτα, για το πότε θα τερματιστεί η ρέντα της. Τίποτα από αυτά δεν έγινε τελικά και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα είναι γεγονός.

Το αστείο είναι ότι η Τότεναμ, αντικειμενικά έπαιξε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, ότι έχει καλύτερο ρόστερ, περισσότερες προσωπικότητες, μεγαλύτερο βάρος φανέλας, είχε, είχε, είχε, μόνο κάτι δεν είχε. Άστρο! Το άστρο της Λέστερ.

Δεν θέλω να φανώ κακός. Οι νέοι πρωταθλητές Αγγλίας, άγγιξαν το τέλειο στην απόδοσή τους, είχαν εξαιρετική τακτική, έχτισαν φοβερή αυτοπεποίθηση παιχνίδι με το παιχνίδι, είχαν τρομερή τύχη και προς το τέλος της σεζόν και είχαν και διαιτητική εύνοια. Αλλά έτσι όπως η Τότεναμ έχυνε την καρδάρα με το γάλα κάθε φορά που πλησίαζε την κορυφή και με τον τρόπο που σε αρκετά ματς πέταξε δικούς της βαθμούς, δικαίως δεν πήρε το πρωτάθλημα.

Η «πλάκα» ήταν ότι αν δεν υπήρχε φέτος η Λέστερ, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λονδρέζους θα αποτελούσε και πάλι έκπληξη, όχι τέτοιου βεληνεκούς βέβαια. Ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα δεν έγινε, γιατί έγινε το μεγαλύτερο όλων των εποχών!

Το ερώτημα για τους φίλους των «Σπερς» είναι ένα. Αν όχι φέτος, τότε πότε θα το πάρει; Διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναβρεί όλους τους μεγάλους του νησιού σε τόσο κακή αγωνιστική κατάσταση και παράλληλα η ίδια να κάνει τόσο εξαιρετική σεζόν.

Το παρήγορο για την ομάδα του Λονδίνου είναι ότι πλέον δυνάμωσε και αυτό είναι παραπάνω από εμφανές! Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και με λίγες ποιοτικές προσθήκες του χρόνου δεν θα «παρακαλάει» να διανύουν οι υπόλοιποι άσχημη χρονιά, αλλά θα τους κοιτάει στα μάτια και θα τους αντιμετωπίζει ως ίσος προς ίσο! Φέτος ειδικά που ο… φόβος να εγκαταλείψουν το «White Ηart Lane» οι αστέρες είναι αισθητά μικρότερος, καθώς η Τότεναμ θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα λογίζεται ως διεκδικήτρια του τίτλου, οπότε οι λόγοι που παλιότερα ωθούσαν τους μεγάλους παίκτες σε αποχώρηση, πλέον δεν θα υφίστανται!

Αν προσθέσουμε ότι πρόκειται για το πιο νεανικό σύνολο στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι πλέον βρέθηκε πολύ καλός προπονητής που «έδεσε» κιόλας με την ομάδα, τότε οι φίλοι της μπορούν να αισιοδοξούν. Να μην βλέπουν μόνο ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία (που τέτοια ήταν) την μη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά ως αρχή μια σπουδαίας περιόδου που μπορεί να άρχισε ήδη για τους Λονδρέζους!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, α ρε Λέστερ…

Αχ ρε Τότεναμ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x