Γενικά

Παλεύει με φόντο το χάλκινο ο Παγκαλίδης, έβδομος ο Παροτσίδης

Η μεγάλη γιορτή της πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια.

Το πρώτο καλό ελληνικό πλασάρισμα ήρθε από τον Αντώνη Παροτσίδη στα 50 κιλά της ελληνορωμαϊκής, με την κατάκτηση της έβδομης θέσης. Ο Ηλίας Παγκαλίδης στα 85 κιλά της ελληνορωμαϊκής έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ.

Ο Αντώνης Παροτσίδης έφερε το πρώτο καλό ελληνικό πλασάρισμα για τα ελληνικά χρώματα στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Στον αγώνα του στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 50 κιλών της ελληνορωμαϊκής, ο Μεξικανός αντίπαλός του, Χοσέ Αλμπέρτο Σανταμαρία, δεν προσήλθε για να αγωνιστεί, χαρίζοντας την πρόκριση στον Έλληνα παλαιστή.

Στον κρίσιμο αγώνα που οδηγούσε στον τελικό των ρεπεσάζ και στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Παροτσίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μενουέλ Στόικα. Ο Ρουμάνος βρέθηκε νωρίς μπροστά με 4-0, με τον Παροτσίδη να δίνει μεγάλη μάχη για να «ανατρέψει» το εις βάρος του σκορ στη δεύτερη περίοδο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να μειώσει, αλλά τελικά ο Στόικα πήρε τη νίκη με 5-3, ενώ υπήρξαν έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Μέσω ρεπεσάζ θα συνεχίσει ο Ηλίας Παγκαλίδης την προσπάθειά του για διάκριση, καθώς στα προημιτελικά της κατηγορίας των 85 κιλών της ελληνορωμαϊκής ηττήθηκε με 7-4 από τον Ρώσο Μουχάμαντ Εβλόεφ. Ο Ρώσος στη φάση των «16» είχε αποκλείσει το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τον Καζακστανό Γελαμάν Αγιούπ.

Ο Εβλόεφ πέρασε στον τελικό της κατηγορίας και, έτσι, την Τετάρτη ο Παγκαλίδης παρέμεινε σε πορεία διάκρισης και στον δεύτερο γύρο των ρεπεσάζ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του αγώνα Αλεξ Σόζε (Ουγγαρία) – Γελαμάν Αγιούπ (Καζακστάν). Αν νικήσει, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ρεπεσάζ κόντρα στον Γεωργιανό Λούκα Ζακαριάτζε.

Ο Παγκαλίδης στα προκριματικά, μετά από ένα σκληρό αγώνα κόντρα στον Κροάτη Τόμισλαβ Χάντερ, προηγήθηκε με 2-0 και τελικά επικράτησε με 2-1 για να περάσει στους «16» της κατηγορίας. Στη φάση των «16», είχε ξεπεράσει και το εμπόδιο του Μολδαβού Νταν Καστρασάν, επικρατώντας με 3-2.

Ο Ευάγγελος Μπούκης στους «16» των 46 κιλών της ελληνορωμαϊκής ηττήθηκε με 8-0 από τον Καζακστανό Νουρζάτ Καμπντιραχίμοφ.
Στα προκριματικά των 76 κιλών της ελληνορωμαϊκής, ο Γιάννης Ξυνόπουλος, δεν τα κατάφερε κόντρα στον Δανό Τουρπάν Μπισουλτάνοφ, καθώς ηττήθηκε με 3-0. Πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε και ο Δημήτρης Νικολαΐδης στα προκριματικά των 69 κιλών της ελληνορωμαϊκής μετά την ήττα του με 6-1 από τον Σουηδό Ράσμους Λίλεμαν Αστρομ.

Στα 42 κιλά, ο Παναγιώτης Τρίμης δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Χαφένι Φέστους Ασίνο από τη Ναμίμπια. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό στα 50 κιλά, ο Ιάπωνας Ματσούι αναδείχθηκε νικητής. Αρχικά προηγήθηκε με 7-0, όμως ο Αζέρος Αλίγιεφ επέστρεψε στην διεκδίκηση του χρυσού, μειώνοντας 7-6. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ματσούι διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο και έφτασε στη νίκη. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Βλαντιμίρ Ζαμπεϊβορότα (Ρωσία) και Χαΐκ Ασατριάν (Αρμενία).

Η κορυφή στα 54 κιλά είχε "άρωμα" Ρωσίας. Ο Γκερμάν Ντόεφ επικράτησε 7-5 του Καζακστανού Νουρσουλτάν Μπαζαρμπάγιεφ από το Καζακστάν, έχοντας το προβάδισμα στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα. Ο Ντόεφ προηγήθηκε 2-0, 6-2 και 7-3 με τον Καζάκο να μειώνει σε 7-5 και να μην καταφέρνει να επιστρέψει στην διεκδίκηση του χρυσού. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι: Αλιακσάνταρ Πετσουρένκα (Λευκορωσία), Μπέκα Γκούρουλι (Γεωργία).

Το χρυσό μετάλλιο στα 58 κιλά κατέκτησε ο Ιρανός Μοχσέν Φατολάχ Μαντανί, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Ινδού Σονού Σονού με τεχνική πτώση. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι: Κοσέι Τακεσίτα (Ιαπωνία) και Σεργκέι Αλεξάντροβιτς-Τσιτζίρεφ (Ρωσία).

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των 63 κιλών αναδείχθηκε ο Ουκρανός Ντμίτρο Μίροσνικ, ο οποίος επικράτησε 3-1 του Ιρανού Μοσταφά Καγέντ Κορντέχ. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Ομάρ Αμπουλάτζε (Γεωργία) και Αρτέμ Έρόκιν (Ρωσία).

Τέλος, ο τελικός των 100 κιλών κρίθηκε στα τελευταία εννέα δευτερόλεπτα με τον Αμερικανό Κόλτον Μίκαελ Σούλτζ να επικρατεί 3-1 του Ούγγρου Μπαλίντ Βάτζι. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Χοσεϊνί (Ιράν) και Γιεβντοκίμοφ (Ουκρανία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x