sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια αδράνεια δεν ακυρώνει την προσπάθεια: Τα 5 σημεία από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα γκολ από το… πουθενά, μετά το γρήγορο παίξιμο της ΑΕΚ στο ελεύθερο του Νόμπρε και τους παίκτες του να αιφνιδιάζονται, αλλά έχει πράγματα να κρατήσει παρά την ήττα.

Το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού έλαβε τέλος σήμερα στην «OPAP Arena», ενώ η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 και μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς.

Αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στο… σπάνιο γκολ που δέχτηκε το «τριφύλλι», αφενός λόγω του τρόπου με τον οποίο έπαιξε το ελεύθερο ο διαιτητής Νόμπρε μετά τον τραυματισμό του Μπρινιόλι. Αφετέρου ελέω και της απροσεξίας των παικτών του οι οποίοι… πιάστηκαν στον ύπνο στην συγκεκριμένη φάση!

Επειδή, ωστόσο, πλην αυτής, θα έλεγε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλά… διαβασμένος και έδειχνε να πηγαίνει το ματς στα μέτρα του, δηλαδή να μην το χάσει, υπάρχουν και πράγματα που μπορεί να κρατήσει από αυτό...

Συνέχισε από εκεί που το άφησε! Ο Μπερνάρ ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού μεσοεπιθετικά, με αλλά και χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Είχε συμμετοχή και στις δύο καλές στιγμές της ομάδας του στο πρώτο μέρος, με την κομπίνα στον Βέρμπιτς και στην κάθετη για τον Παλάσιος... Παράλληλα, έχασε την μεγαλύτερη, μέχρι το δοκάρι του Ιωαννίδη, η οποία προήλθε από δική του ατομική ενέργεια, καταγράφοντας μια ακόμα καλή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα!

Παρουσιάστηκε βελτιωμένος και «διαβασμένος» Στο πιο δύσκολο παιχνίδι του στον δεύτερο γύρο της Super League, ο Παναθηναϊκός έδειξε μια πολύ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα τρία. Ειδικότερα στο ανασταλτικό κομμάτι, έκλεισε σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Μπρινιόλι, δεν επέτρεψε την δημιουργία κλασικών ευκαιριών στον αντίπαλό του και, αν δεν υπήρχε η αδράνεια στη φάση του 68’, θα είχε πετύχει τον στόχο του, χάρη στη σωστή του τακτική. Άλλωστε, για εκεί πήγαινε το ματς: να μην το χάσει…

Δεν «μάσησε» από την «καυτή» έδρα... Σε συνέχεια του προηγούμενου ουσιαστικά και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να πτοείται από την… εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε περάσει και από την Τούμπα, ωστόσο ούτε η δυναμική του τότε αντιπάλου, ούτε και οι ιδιαιτερότητες που περικλείουν την «OPAP Arena» είναι ίδιες! Παρόλα αυτά, αν δεν ήταν το περιστατικό με την ρίψη της κροτίδας, που παραδόξως την «κοίμισε», θα είχε φύγει αλώβητη και από εκεί, δείχνοντας χαρακτήρα.

Αρχηγού παρόντος… Πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Κουρμπέλη, που έγινε αλλαγή μάλιστα λόγω… συνθηκών και του 1-0. Όχι μόνο «απορρόφησε» επαρκώς την πίεση στο κέντρο, όπου περίμεναν κυρίως οι αντίπαλοι για κάποιο λάθος, αλλά κάλυψε τους χώρους για όσο διάστημα αγωνίστηκε, κράτησε την μπάλα όποτε χρειάστηκε και γενικά υπηρέτησε πολύ σωστά το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κατ’ επέκταση του Παναθηναϊκού. Μεγάλο το κέρδος για όλους αν συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο.

Σεμνός, ταπεινός και… απογοητευμένος Αν σε κάτι συμφωνούν φίλοι και εχθροί αυτό δεν είναι άλλο από το ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι κύριος. Με… κάπα κεφαλαίο! Ουδέποτε έχει παρασυρθεί ο Σέρβος τεχνικός σε δηλώσεις που να «ξεφεύγουν» ή έχει καταφερθεί εναντίον αντιπάλου. Πολύ περισσότερο διαιτητή. Το γεγονός, λοιπόν, ότι, έστω και με το… γάντι, επέλεξε να αναφερθεί στον Νόμπρε αν μη τι άλλο κάτι δείχνει! Προσοχή: η απογοήτευση του Γιοβάνοβιτς -που φάνηκε και μέσω του τηλεοπτικού φακού, στις δηλώσεις του- δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα, αλλά μια παράμετρο την οποία πρέπει άπαντες να λάβουν υπόψη, ως προς την ίδια την επίμαχη φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x