sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Επιστρέφει δριμύτερος μετά τη διακοπή: Το εντυπωσιακό 5/6 του Παναθηναϊκού με Γιοβάνοβιτς στον πάγκο

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Αγρίνιο μετρώντας το εντυπωσιακό 5/6, όντας μάλιστα αήττητος επί των ημερών Γιοβάνοβιτς, σε ματς μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και το sport-fm.gr κάνει τον απολογισμό.

Επιστροφή στην… δράση από αύριο (16/09) για τις ομάδες της Stoiximan Super League, μετά την διακοπή, πρώτη στο φετινό καλεντάρι, για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και κατ’ επέκταση τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, έχοντας ως στόχο, προφανώς, την κατάκτηση των τριών βαθμών και το 3x3 στο πρωτάθλημα. Οι συνθήκες για τον Παναθηναϊκό δεν είναι και οι πλέον ιδεατές, ωστόσο...

Με την αγωνιστική απραξία των… παραμένοντων στο Κορωπί, αρκετούς διεθνείς να λείπουν ταυτόχρονα από το «Γεώργιος Καλαφάτης» συν κάποια προβληματάκια τραυματισμών που υπήρχαν, να διαμορφώνουν μια δύσκολη κατάσταση.

Παναθηναϊκός:Τα αποτελέσματα με Γιοβάνοβιτς μετά τη διακοπή

Από την άλλη, βέβαια, η παρουσία του Σέρβου τεχνικού «εγγυάται» την πνευματική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», σε επίπεδο προσήλωσης στον στόχο τουλάχιστον, για να έρθει η πολυπόθητη νίκη!

Υπάρχει, δε, ένα ακόμα στοιχείο που επιτρέπει στην αποστολή του Παναθηναϊκού να αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στην Αθήνα από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας αύριο το βράδυ με το «τρίποντο» στις αποσκευές της.

Αυτό δεν είναι άλλο από τα αποτελέσματα που έχουν να παρουσιάσουν οι «πράσινοι» σε ανάλογες περιπτώσεις την τελευταία τριετία... Επί των ημερών Γιοβάνοβιτς, δηλαδή, όπου έχουν για απολογισμό πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι ματς μετά από την εκάστοτε διακοπή του πρωταθλήματος!

Το sport-fm.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει τα εν λόγω παιχνίδια…

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1 (16/10/2021)


Η πρώτη από τις δύο μόλις διακοπές της σεζόν 2021-22, βρίσκει τον Παναθηναϊκό να προέρχεται από την «λευκή ισοπαλία» με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», υποδεχόμενος τον Ιωνικό.

Οι γηπεδούχοι αποδεικνύονται… καταιγιστικοί, μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι απέναντι στους Νικαιώτες, όπως φανερώνει και το τελικό 4-1, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος!

Με τον Καρλίτος να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας χατ-τρικ, σκοράροντας στο 6ο, στο 38ο και στο 53ο λεπτό και τον Σεμπάστιαν Παλάσιος να ευστοχεί με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 56’ και σηκώνοντας τη Λεωφόρο στο… πόδι!

Ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει το… λάθος να ισοφαρίσουν με τέρμα του Σάντσες στο 11’, ενώ ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του σκόρερ τους με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79ο λεπτό.



Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3 (06/11/2021)


Η δεύτερη διακοπή έρχεται μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-3, με τους «πράσινους» να καλούνται να αντιμετωπίσουν τον «κακό δαίμονα» τους, τη Λαμία και μάλιστα εκτός έδρας.

Αυτή την φορά όχι στην Φθιώτιδα, αλλά στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την 10η αγωνιστική. Όλα αυτά, παράλληλα, ενώ μέχρι τότε αγνοούν τι σημαίνει «διπλό»…

Μάλιστα, κόντρα στην ροή του αγώνα, οι τυπικά γηπεδούχοι καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ λίγο μετά το ημίωρο με κεφαλιά του αμαρκάριστου Αραμπούλι.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς. Με τον Ραμόν Λούντκβιστ να ισοφαρίζει νωρίς στην επανάληψη για να ακολουθήσουν δύο τέρματα μέσα σε ένα λεπτό, καθώς ο Ζοζέ Μαουρίσιο κερδίζει πέναλτι που μετατρέπει σε γκολ ο Φεντερίκο Μακέντα στο 86’, ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα από… ασίστ του Ιταλού στο 87ο λεπτό!



ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (02/10/2022)


Η περυσινή σεζόν περιλαμβάνει τέσσερις διακοπές, με την πρώτη να καταγράφεται στα τέλη του Σεπτέμβρη λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Και τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην δράση με ένα σπουδαίο «διπλό», μέσα στην Τούμπα, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 2-1 και ανατροπή, για την 6η αγωνιστική της Super League…

Κεντρικό πρόσωπο είναι αυτή την φορά ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. ο οποίος αρχικά «ακυρώνει» το 1-0 του Νέλσον Ολιβέιρα από το 18ο λεπτό, ισοφαρίζοντας στο 51’, μετά από 30άρα μπαλιά του Ρούμπεν Πέρεθ.

Ενώ ο Ισπανός εξτρέμ μετουσιώνει την ανατροπή του Άντραζ Σπόραρ από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι σε δεύτερο γκολ μέσω πέναλτι στο 73’, φτάνοντας παράλληλα τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα και «υπογράφοντας» μια ακόμα νίκη της ομάδας του!



Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0 (15/12/2022)


Μουντιαλική χρονιά αυτή που μας πέρασε και ο πρώτος αγώνας μετά τη μεγάλη διακοπή -διάρκειας 1,5 μήνα- λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, θέλει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να υποδέχεται τον Βόλο, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το τελικό 3-0 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του… τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο, επαληθεύει την συνέπεια που δείχνει ο Παναθηναϊκός μετά τις διακοπές και παράλληλα τον στέλνει ουσιαστικά στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης!

Ο Σπόραρ με προβολή από κοντά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ανοίγει το σκορ, ενώ ακολουθούν δύο… γκολάρες: αρχικά χάρη σε ένα πανέμορφο πλασέ εκτός περιοχής του Άνταμ Τσέριν στο 54’ και στη συνέχεια μια «φωτοβολίδα» του Μπένιαμν Βέρμπιτς στο 59’.



Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0 (02/04/2023)


Τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευνοϊκά για το «τριφύλλι», αντιθέτως, στην επόμενη διακοπή, ξανά ελέω εθνικών ομάδων, πάλι με αντίπαλο τον Βόλο, επίσης στη Λεωφόρο, αλλά αυτή την φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Καθώς προκύπτει η πρώτη «γκέλα», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs, εν μέσω του σχετικού 0-0 και όλα αυτά σε ένα ματς όπου παίζει στο… μισό γήπεδο την ομάδα της Μαγνησίας, έχει συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας, μεγάλες φάσεις αλλά μένει «άσφαιρο».

Και μέσα σε όλα, ο Σπόραρ αποδεικνύεται μοιραίος, με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι στο έβδομο λεπτό του επιπλέον χρόνου, μετά από χέρι του Αντόνιο Λούνα σε σέντρα του Παλάσιος τρία λεπτά νωρίτερα, καθώς ο Μπόρις Κλέιμαν πέφτει σωστά στα δεξιά και αποκρούει!



ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (23/04/2023)


Για να φτάσουμε στην πιο «φρέσκια», χρονικά, διακοπή αυτή την φορά λόγω του Πάσχα με τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Καταφέρνοντας να φτάσει σε μια ακόμα μεγάλη επικράτηση, πάλι με 2-1, μετά από ένα δραματικό ματς που είχε αγωνία και σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτό του, αλλά και να διατηρηθεί ταυτόχρονα στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε είναι εκείνος ο οποίος δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, με έναν «κεραυνό» που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Κοτάρσκι, στο 38ο λεπτό. Για να έρθει η ισοφάριση από πλευράς «ασπρόμαυρων» με το πλασέ του Ντόουγκλας Αουγκούστο στο 85’.

Τρία λεπτά μετά, ωστόσο, ο Γιάννης Κάργας ανατρέπει τον Φώτη Ιωαννίδη, η παράβαση καταλογίζεται μέσω του VAR και ο διεθνής Έλληνας επιθετικός στέλνει την μπάλα από την άσπρη βούλα στα αντίπαλα δίχτυα, στο… 91’!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x