Stoiximan Super League

Μήνυμα… ειρήνης από Καψή και Μπεκιάι

«Κάντε… ποδόσφαιρο, όχι πόλεμο». Σε αυτά τα λόγια θα μπορούσε να συνοψιστεί το μήνυμα που στέλνουν μέσω του «Εθνοσπόρ» ενόψει της αναμέτρησης των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Αλβανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο Μιχάλης Καψής και ο Αριάν Μπεκιάι

«Κάντε… ποδόσφαιρο, όχι πόλεμο». Σε αυτά τα λόγια θα μπορούσε να συνοψιστεί το μήνυμα που στέλνουν μέσω του «Εθνοσπόρ» ενόψει της αναμέτρησης των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Αλβανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο Μιχάλης Καψής και ο Αριάν Μπεκιάι. Τόσο ο διεθνής αμυντικός της Μπορντό, όσο και ο Αλβανός τερματοφύλακας του Ιωνικού που έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα της Τετάρτης για οικογενειακούς λόγους καλούν τους φιλάθλους των δύο ομάδων να μην μετατρέψουν μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε πεδίο μάχης.

Μ.Καψής: «Ας δείξουμε τον πολιτισμό μας…»

«Οι Αλβανοί οπαδοί δεν είναι επικίνδυνοι, αρκεί να σεβαστούν το χώρο και να έρθουν αποκλειστικά για να δουν την ομάδα τους. Μέσα στους καλούς οπαδούς πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι ανεγκέφαλοι. Είναι κρίμα για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι να πάρει πάλι πολιτικές και εθνικές διαστάσεις, να μετατραπεί σε διαμάχη δύο λαών. Ο Έλληνας γεννήθηκε στη χώρα που εξάγει παιδεία και πολιτισμό, αυτά πρέπει να δείξουμε. Ας είμαστε λοιπόν άψογοι σαν οικοδεσπότες. Δεν πρέπει να κάνουμε κι εμείς ό,τι έκαναν εκείνοι στο πρώτο παιχνίδι. Η αποδοκιμασία του εθνικού μας ύμνου είναι κάτι που προσέβαλε πρώτα τους ίδιους τους Αλβανούς. Δεν πρέπει να υπάρξουν αντίποινα από την πλευρά των Ελλήνων. Δεν πρέπει να το δουν ως ρεβάνς γι’αυτό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε ανωτερότητα. Εμείς ως παίκτες θέλουμε οπαδούς που θα βοηθήσουν εμάς και θα ασχοληθούν με εμάς. Όχι να έρθουν για να πολεμήσουν τους παίκτες της Αλβανίας ή να κάνουν ασχήμιες με τους Αλβανούς που θα βρεθούν στις εξέδρες. Παρακαλώ εγώ τους Έλληνες φιλάθλους να σεβαστούν τον ύμνο της Αλβανίας και να μην κάνουν τα ίδια. Ας αρκεστούν στη σιωπή. Ας δείξουμε ένα επίπεδο, έναν πολιτισμό και ας τραγουδήσουμε μετά τον εθνικό μας ύμνο, που είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι το πιο έντονο συναίσθημα που έχω νιώσει στην καριέρα μου».

«Ήμασταν ανέτοιμοι στα Τίρανα…»

«Δεν θεωρώ ότι εκεί συναντήσαμε τρομοκρατία ή πόλεμο, όπως παρουσιάστηκε εδώ το θέμα. Βεβαίως η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική, αλλά τέτοια ατμόσφαιρα έχω συναντήσει και στα ελληνικά γήπεδα. Υπήρχαν ύβρεις, χειρονομίες, άσχημα πανό, αλλά αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα. Το πιο άσχημο ήταν αυτό που έγινε με τον εθνικό μας ύμνο. Εμένα αυτό με πείραξε πιο πολύ. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες για την ήττα μας. Μπορεί να στεναχωρηθήκαμε, αλλά όταν ξεκινά το ματς, παίζεις τη μπάλα σου. Δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι σε εκείνον τον αγώνα και ευθυνόμαστε όλοι γι’αυτό. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε το συγκεκριμένο αγώνα, αλλά για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και όχι για να εκδικηθούμε για το ματς των Τιράνων. Θα μας προκαλέσει προβλήματα αν δούμε το παιχνίδι της Τετάρτης σαν ευκαιρία εκδίκησης και εξιλέωσης για την ήττα στην Αλβανία. Ο καθένας μας έχει εγωισμό και μέσα του θέλει να πάρει μια προσωπική ρεβάνς, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει ομαδική ψύχωση γιατί θα μας βλάψει».

«Κανένα περιθώριο για απώλεια»

Περιμένω μια Αλβανία που να θέλει να μας κάνει πάλι τη ζημιά, να είναι εκείνη που θα στερήσει από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης την πρόκριση. Θέλουν να δείξουν κάτι κι αυτοί σαν ομάδα, όχι λόγω έχθρας, αλλά γιατί είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση. Είναι ένα καλό συγκρότημα με καλούς κι έμπειρους ποδοσφαιριστές, που σχεδόν όλοι αγωνίζονται εκτός Αλβανίας. Με ταπεινότητα, σοβαρότητα, πάθος, πείσμα, τη συμπαράσταση του καλού και υγιούς κόσμου και τις οδηγίες του προπονητή μας, θα πάρουμε τη νίκη. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες.

Α.Μπεκιάι: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα»

«Δυστυχώς φανατικοί υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Αυτοί κάνουν όλο το κακό. Βγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, μιλούν και φανατίζουν τα πλήθη. Πρέπει να απομονώσουμε αυτά τα στοιχεία που κάνουν κακό όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και την κοινωνία. Οι δύο λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ζουν πάρα πολλοί Αλβανοί στην Ελλάδα. Η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει το καλό που τους έχει προσφέρει, ότι εδώ έχουν φτιάξει τη ζωή τους, έχουν δημιουργήσει οικογένειες, ζουν καλά… Πάντα υπάρχουν παράπονα, δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας ολόκληρος λαός είναι σκάρτος, επειδή κάποιοι έχουν κάνει κάτι. Κάθε άνθρωπος από τη φύση του είναι περήφανος για την πατρίδα του. Όταν λένε άσχημα λόγια για τη χώρα σου, για το λαό σου, δεν νιώθεις καλά. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές και κάποια μεμονωμένα άτομα δεν μπορούν να δώσουν τη στάμπα σε έναν ολόκληρο λαό. Από τον αθλητισμό πρέπει να βγαίνουν θετικά μηνύματα και από τον αγώνα αυτό πρέπει να βγει ένα μήνυμα αγάπης. Οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Τίποτα άλλο δεν χωράει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

«Μεγάλο κίνητρο να νικήσεις την Πρωταθλήτρια Ευρώπης»

«Είστε πρωταθλητές Ευρώπης και υπάρχει για τους αντιπάλους ένα παραπάνω κίνητρο να παίξουν καλά για να σας κερδίσουν. Η Αλβανία θα έρθει να χτυπήσει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι στο πρώτο ματς οι Έλληνες πιάστηκαν απροετοίμαστοι. Ίσως και να υποτίμησαν την ομάδα της Αλβανίας, πάντως αιφνιδιάστηκαν. Τώρα θα είναι προετοιμασμένοι. Η Ελλάδα είναι καλύτερη ομάδα και είναι το φαβορί, αλλά δεν θα είναι εύκολο το ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x