Euro 2008

Αραγονές-Λεβ: «Η καλύτερη ομάδα κέρδισε»

Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης χαρακτήρισαν νικητές και ηττημένοι του τελικού του EURO 2008 την Ισπανία. Ο Λουίς Αραγονές έκανε λόγο για απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, ενώ επανέλαβε πως θα αποχωρήσει από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Την ανωτερότητα των Ιβήρων παραδέχτηκε και ο ομόλογός του της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ

Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης χαρακτήρισαν νικητές και ηττημένοι του τελικού του EURO 2008 την Ισπανία. Ο Λουίς Αραγονές έκανε λόγο για απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, ενώ επανέλαβε πως θα αποχωρήσει από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Την ανωτερότητα των Ιβήρων παραδέχτηκε και ο ομόλογός του της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ. Αναλυτικά:

Λουίς Αραγονές (προπονητής Ισπανίας): «Η νίκη αυτή ανήκει στους παίκτες, γιατί το πίστεψαν περισσότερο από όλους. Έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις σε όλη τη διοργάνωση. Διαθέτουμε μία εξαιρετική ομάδα και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όταν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, καμία ομάδα δεν μπορεί να μας αντισταθεί. Αισθάνομαι πως φέραμε σε πέρας την αποστολή μας και κάναμε το καθήκον μας. Δεν υπάρχει πιθανότητα να παραμείνω στον πάγκο της εθνικής ομάδας».

Φερνάντο Τόρες (σκόρερ Ισπανίας): «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αποδόθηκε δικαιοσύνη, γιατί η ομάδα που έπαιξε καλύτερα σε όλη τη διοργάνωση κατέκτησε το Κύπελλο. Αυτό είναι πολύ καλό για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι ο πρώτος μας τίτλος μετά από τόσα πολλά χρόνια και ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη. Έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Κύπελλο και οφείλουμε να είμαστε φιλόδοξοι. Ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν εδώ και μας στήριξαν, αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη Μαδρίτη για να πανηγυρίσουμε με τους συμπατριώτες μας».

Ίκερ Κασίγιας (τερματοφύλακας Ισπανίας): «Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που καταφέραμε. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά. Το αξίζαμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας πίστεψαν και μας υποστήριξαν».

Σεσκ Φάμπρεγκας (μέσος Ισπανίας): «Είναι κάτι σπουδαίο. Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου. Ένα από τα όνειρά μου έγινε πραγματικότητα. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι πετύχαμε. Ήταν πολλά 44 χρόνια χωρίς τίτλο. Τα καταφέραμε και είμαστε πανάξια πρωταθλητές. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να είμαστε αποτελεσματικοί και επιτέλους φτάσαμε στην επιτυχία που μας άξιζε. Είμαστε νεαρή σε ηλικία ομάδα και σε δύο χρόνια έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Γιόακιμ Λεβ (προπονητής Γερμανίας): «Οφείλουμε να παραδεχτούμε την ανωτερότητα της Ισπανίας από τεχνικής άποψης και ποιότητας. Σήμερα ήταν καλύτερη και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα. Ασφαλώς και είμαστε απογοητευμένοι, αλλά οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες».

Μίχαελ Μπάλακ (αρχηγός Γερμανίας): «Είναι πάντα απογοητευτικό να χάνεις σε έναν τελικό. Η ομάδα μου έκανε εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση, αλλά δυστυχώς σήμερα κάναμε ένα-δύο λάθη που μας στοίχισαν. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Μπορούμε όμως να είμαστε υπερήφανοι για την εθνική ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x