Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: «Μπάσιμο» για Μπομπό

Αποφασισμένος να κινηθεί για την απόκτηση του Μπομπό εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, μία ημέρα μετά την είδηση ότι ο Ματ Ντάρμπισαϊρ χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δράσουν αστραπιαία για να ενισχύσουν τη γραμμή «κρούσης» τους, αφού πλέον δεν έχουν το παραμικρό χρονικό περιθώριο για καθυστερήσεις. «Να κάνετε καλή ζωή και μετά την προπόνηση να ξεκουράζεστε. Οχι να πηγαίνετε αμέσως για καφέ στην παραλία ή να ξενυχτάτε», είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια στους παίκτες.

Αποφασισμένος να κινηθεί για την απόκτηση του Μπομπό εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, μία ημέρα μετά την είδηση ότι ο Ματ Ντάρμπισαϊρ χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δράσουν αστραπιαία για να ενισχύσουν τη γραμμή «κρούσης» τους, αφού πλέον δεν έχουν το παραμικρό χρονικό περιθώριο για καθυστερήσεις.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θέλει να γίνει παίκτης των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν σύμμαχο τον Χουάν Φίχερ και επιθυμούν να τελειώσουν τη μεταγραφή που έμεινε στη μέση πριν από ένα μήνα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσφέρουν στην Μπεσίκτας 2,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του 24χρονου άσου, έχοντας τη διαβεβαίωση του μάνατζέρ του πως το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον ίδιο.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή με την τουρκική ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο του Μπομπό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και, αν οι «αετοί» δεν τον παραχωρήσουν τώρα, μπορεί από τον Ιανουάριο να διαπραγματευτεί για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, δίνουν στον Ολυμπιακό δύο πολύ δυνατά «χαρτιά».

Απόφαση με Κετσπάγια

Επίσημα από τη διοίκηση ειπώθηκε: «Το νέο δεδομένο θα αξιολογηθεί από το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση και θα αποφασιστεί αν θα επιταχυνθεί η διαδικασία απόκτησης επιθετικού». Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει μια νέα συζήτηση με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος έχει ζητήσει εδώ και καιρό φορ περιοχής, υπολογίζοντας όμως ότι θα είχε στη διάθεσή του τον Ντάρμπισαϊρ. Όπως αναφέρει η «SportDay», πηγές του συλλόγου δεν αποκλείουν και την περίπτωση (του Τζιόσι) Αλτιντορ, αν και την περασμένη βδομάδα είχε φανεί ότι μπαίνει οριστικά στην άκρη.

Στο προσκήνιο μπορεί να επανέλθει και η λύση του Εντού. Ο Βραζιλιάνος φορ έχει προταθεί αρκετές φορές, είναι ελεύθερος κι έχει και κοινοτικό διαβατήριο. Μάλιστα, ο παίκτης έχει προταθεί από διαφορετικούς μάνατζερ και με διαφορετικά ποσά! Ωστόσο, εκτιμάται ότι μπορεί να αποκτηθεί με ετήσιο συμβόλαιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ψάχνουν για Ματ

Η εξέλιξη με τον Ματ Νταρμπισάιρ έχει προκαλέσει ερωτήματα και είναι λογικό να αναρωτιούνται και στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης του Ολυμπιακού τι ακριβώς έγινε, γιατί έπαιξε με την Μπόχουμ αν δεν ήταν έτοιμος και γιατί δεν έκανε νωρίτερα την επέμβαση.

Βέβαια, εδώ είναι και θέμα ποδοσφαιριστή, αν δηλαδή ήθελε να αποφύγει το χειρουργείο και έλεγε πριν από το ματς στον προπονητή του ότι είναι έτοιμος. Το κρίσιμο ερώτημα όσον αφορά τον Άγγλο επιθετικό είναι πώς αξιολογήθηκαν οι ενοχλήσεις που είχε στο τέλος της σεζόν, στον τελικό του Κυπέλλου, πριν δηλαδή γίνει η μεταγραφή του.

Κετσπάγια: «Οχι καφέδες, παραλίες και ξενύχτια»

Την προσοχή των παικτών του επέστησε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο Γεωργιανός τεχνικός δεν θα βρεθεί σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, αφού θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της Σλόβαν με τη Ζρίνσκι (σ.σ.: μία εκ των δύο θα βρεθεί στον δρόμο των Πειραιωτών στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League). Ο 41 ετών προπονητής έκανε συστάσεις στους ποδοσφαιριστές για την εξωγηπεδική τους ζωή.

«Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα πάω να δω το παιχνίδι της Σλόβαν με τη Ζρίνσκι. Θέλω να είστε σοβαροί στην προπόνηση, σαν να είμαι παρών. Μη γίνει αχούρι», ήταν τα πρώτα λόγια του Κετσπάγια και συνέχισε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προετοιμασία, από τη διάθεση που δείξατε και τη δουλειά που κάναμε. Τώρα έχουμε ένα φιλικό στο Καραϊσκάκη μπροστά στον κόσμο μας με την Γκρόνιγκεν και πρέπει να είμαστε καλοί και σοβαροί, γιατί ακολουθεί το Τσάμπιονς Λιγκ. Σας το έχω πει ότι πρέπει να μπούμε στους ομίλους, εκεί είναι η θέση του Ολυμπιακού, που είναι μεγάλη ομάδα. Μετά έχουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τα παιχνίδια θα είναι πολλά, γι' αυτό όλοι πρέπει να είστε έτοιμοι. Να κάνετε καλή ζωή και μετά την προπόνηση να ξεκουράζεστε. Οχι να πηγαίνετε αμέσως για καφέ στην παραλία ή να ξενυχτάτε».

Λίστα με τους νεαρούς

Μεθαύριο πρέπει να δηλώσει ο Ολυμπιακός τη λίστα στην UEFA για τους αγώνες με τη Σλόβαν ή τη Ζρίνσκι και δύσκολα θα υπάρξει κάποια νέα προσθήκη, εκτός κι αν «τρέξει» τόσο γρήγορα η απόκτηση επιθετικού. Οπως έγινε γνωστό, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να δηλώσουν όλους τους πιτσιρικάδες στη λίστα Β, στην οποία μπαίνουν όσοι είναι από τις ακαδημίες.

Αυτό γιατί έχουν κλείσει μία διετία και είναι πια στον τρίτο χρόνο στον ίδιο σύλλογο. Θα μπουν δηλαδή μέσα και ο Σοϊλέδης και ο Νικλητσιώτης και ο Κ. Παπαδόπουλος και ο Βασιλόγιαννης, χωρίς να πιάνουν τις θέσεις της βασικής ομάδας. Λογικά, θα πρέπει να μείνει εκτός ένας από τους υπόλοιπους, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμη από τον σύλλογο ποιος θα είναι.

Να σημειωθεί ότι κάθε ομάδα δηλώνει 17 παίκτες ελεύθερα. Τέσσερις που να έχουν αγωνιστεί για τρία χρόνια μέχρι τα 21 τους στο οικείο πρωτάθλημα (παίκτες δηλαδή όπως οι Νικοπολίδης, Στολτίδης) και σε ειδική κατηγορία τους προερχόμενους από την ακαδημία.

Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων δεν θα λειτουργήσει αύριο λόγω του φιλικού αγώνα με την Γκρόνιγκεν. Οσοι κάτοχοι διαρκείας δεν έχουν παραλάβει ακόμη την κάρτα τους, μπορούν να πάνε σήμερα και αύριο στην αίθουσα Τύπου του Καραϊσκάκη (ώρες 10:00 - 18:00). Η παραλαβή εισιτηρίου διαρκείας πραγματοποιείται πάντα με την επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοτυπίας αυτής. Από την Πέμπτη 23/07 θα συνεχιστεί η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x