Ισπανία

Ασουνσάο: «Να μην υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Πολύ δυνατή ομάδα που θα είναι μοιραίο λάθος αν υποτιμηθεί χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό μιλώντας στον ισπανικό Τύπο ο Πάουλο Ασουνσάο. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε με θαυμασμό για τον Κώστα Κατσουράνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και εξέφρασε την πίστη πως αν η ομάδα του είναι συγκεντρωμένη, θα φτάσει στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Πολύ δυνατή ομάδα που θα είναι μοιραίο λάθος αν υποτιμηθεί χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό μιλώντας στον ισπανικό Τύπο ο Πάουλο Ασουνσάο. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε με θαυμασμό για τον Κώστα Κατσουράνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και εξέφρασε την πίστη πως αν η ομάδα του είναι συγκεντρωμένη, θα φτάσει στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

«Μελετάμε τον Παναθηναϊκό και τις αρετές του. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα επικίνδυνο ματς και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν να μην υπάρχει επαναληπτικός. Θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για να προκριθούμε. Θα είναι καθοριστικής σημασίας αυτό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει τόσο αμυντικά. Θα παίζει μπροστά στο κοινό του και θα επιτεθεί για να πάρει τη νίκη. Δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε. Παίζουμε καλά εκτός έδρας και προ ημερών νικήσαμε στο Άνφιλντ τη Λίβερπουλ. Η ομάδα μας μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις συνθήκες, είτε ο Παναθηναϊκός παίξει συντηρητικά είτε επιθετικά».

Όσο για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από το ρόστερ των αντιπάλων, είπε: «Ο Κατσουράνης, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ και αντίπαλοι στην Πορτογαλία, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Επίσης ο Καραγκούνης, ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή ομάδα, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Θα πρέπει να πιάσουμε απόδοση υψηλού επιπέδου για να νικήσουμε. Είμαστε κι εμείς σπουδαία ομάδα και πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα», ενώ έκανε ειδική αναφορά στον συμπατριώτη του. «Ο Ζιλμπέρτο είναι μεγάλος παίκτης και έχει πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα. Έδειξε σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να πετύχει αγωνιζόμενος στην Άρσεναλ, ενώ ήταν και παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία. Μπορώ να πω πως είναι σημείο αναφοράς και για μένα. Παίζουμε περίπου στην ίδια θέση. Έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στο ποδόσφαιρο και θα ήταν τιμή μου να τον αντιμετωπίσω και ακόμη καλύτερα να τον νικήσω (γέλια)».

Μιλώντας για την ατμόσφαιρα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τόνισε: «Θα συναντήσουμε πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, τραγουδά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και της δίνει ώθηση. Όμως οι φίλαθλοι δεν παίζουν μπάλα στο γήπεδο, αλλά οι έντεκα παίκτες από κάθε ομάδα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επηρεαστούμε από ό,τι γίνεται στις εξέδρες. Η Ατλέτικο είναι μία ισχυρή ομάδα που πρέπει να κυνηγά τη νίκη σε κάθε γήπεδο».

Ο Πάουλο Ασουνσάο πέρασε προ πενταετίας από την Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ και έχει μόνο καλές αναμνήσεις από τη θητεία του. «Έπαιξα στην Ελλάδα την περίοδο 2004/05. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από εκεί και έμαθα πολλά. Αυτή η χρονιά με βοήθησε να προετοιμαστώ για να επιστρέψω στην Πόρτο. Έπαιζα πολύ και κάθε ματς ήταν σαν πόλεμος. Συν τοις άλλοις, η Ελλάδα είναι μία πολύ όμορφη χώρα και ο κόσμος πολύ φιλικός».

Τέλος, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ατλέτικο τη φετινή περίοδο: «Κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία και έχω την αίσθηση πως θα αρχίσουμε καλά τη σεζόν φέτος. Πιστεύω πως φέτος θα είμαστε καλύτεροι, πιο ώριμοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x