Koriopolis

Οι απολογίες των κατηγορουμένων του «Koriopolis»

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία που τον συνδέει με το σκάνδαλο των στημένων ο Γιάννης Παπακώστας στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. «Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του», το σχόλιο του Αλέξη Κούγια, που κατέθεσε ως μάρτυρας και αναφέρθηκε σε συνάντηση Μ. Ψωμιάδη-Χριστοβασίλη, όπου ο πρώτος πυροβολούσε… αστακούς. . Κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο χαραλτήρισε την Καβάλα ο Σταύρος Ψωμιάδης.

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία που τον συνδέει με το σκάνδαλο των στημένων αγώνα ο Γιάννης Παπακώστας στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. «Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του», το σχόλιο του Αλέξη Κούγια, που κατέθεσε ως μάρτυρας και αναφέρθηκε σε συνάντηση Μάκη Ψωμιάδη-Χριστοβασίλη, όπου ο πρώτος πυροβολούσε… αστακούς. Άγρια κόντρα Κούγια-Μπέου νωρίτερα.

Υποβλήθηκαν αρκετές ενστάσεις πριν την έναρξη της διαδικασίας. Από πλευράς Καβάλας υποστηρίχθηκε πως δεν προκύπτει καμία αντικειμενική ευθύνη και είναι άκυρη η ποινική δίωξη, αφού παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας με τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συνομιλιών και των ονομάτων. Δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες και είναι άκυρη η πειθαρχική δίωξη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, εκπρόσωπος του Γιάννη Παπακώστα, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν μνημονεύεται σε καμία από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ενώ δεν υπάρχει κανένας διάλογος με συνομιλητή τον ίδιο. «Η θεωρία του Κούγια είναι πως όλοι είναι παλιάνθρωποι, δεν ξέρει αν δωροδοκήθηκε κάποιος. Λέει πως απλά είναι βρώμικες οι ομάδες. Γιατί, η δική του είναι καλύτερη; Παρασύρει εισαγγελείς και φτιάχνει κατηγορητήρια, αλλά θα απαλλαχθούν όλοι και θα ξεφτιλιστεί. Ο κ. Κούγιας δεν καταθέτει γεγονότα και λέει αερολογίες. Κι εγώ σας λέω ότι είναι όλοι παλιάνθρωποι. Σας αρκεί αυτό για να βγάλετε απόφαση; Δεν στέκουν οι κατηγορίες του και δεν αποδεικνύεται τίποτα από το κατηγορητήριο. Συμφωνήσαμε όλοι οι δικηγόροι να μην του κάνουμε καμία ερώτηση, διότι στερείται νοήματος να μπεις σε διάλογο μαζί του. Σήμερα δεν αποδείχθηκε τίποτα, μόνο αοριστίες. Οι Αρχές ήθελαν μια επιτυχία και εξαπέλυσαν τα λιοντάρια στις κερκίδες».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπακώστας είπε: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με καλούσαν στα δικαστήρια, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Έτυχε για μένα να είναι τώρα. Έχω κοουτσάρει πάνω από 300 ματς στην καριέρα μου σε όλες τις κατηγορίες. Όταν ήμουν στη Λάρισα πληροφορήθηκα για πέντε ματς που τα ανέφερε ως ύποπτα η UEFA. Μου φαίνεται περίεργο που δικά μου παιχνίδια αναφέρονται ως ύποπτα ή διεφθαρμένα. Τα παιχνίδια είναι φυσιολογικά, τα ξαναείδα μήπως είμαι τόσο αφελής και έγινε κάτι πίσω από την πλάτη μου και δεν διαπίστωσα τίποτα μεμπτό. Πίστευα ότι θα γίνονταν καταθέσεις από προέδρους, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές και από μένα όσον αφορά τα ματς. Ξαφνικά βρέθηκα να θεωρούμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης στην Καβάλα. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Ποτέ δεν ωφέλησα πρόεδρο, προπονητή, παίκτες με πλάγιο τρόπο και έψαχνα να βρω ένα στοιχείο για να το αντικρούσω στις κατηγορίες. Δεν έχω παίξει ποτέ παράπονο στοίχημα. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ να παίξω. Ούτε έχω συμβάλει στο να καθορίσω κάποιο αποτέλεσμα. Δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να βάλει το όνομα του σε συνομιλία, ως τρίτο πρόσωπο, για κάτι παράνομο».

Ο κ. Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΟΠΑΠ
κατέθεσε ως μάρτυρας και είπε: «Για το Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 στις 14/3/2009. Δύο ώρες πριν το ματς ρίξαμε την απόδοση του άσου στο 1.10 από 1.20. Με νίκη θα εξασφάλιζε την άνοδο η Καβάλα. Υπήρχε έντονος στοιχηματισμός, όμως η UEFA λέει πως στήθηκε το over, αλλά εμείς το over δεν το δίναμε. Για το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 για το Κύπελλο στις 28/10/2009 είπε: «Κυρίως σε 16 πρακτορεία σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Π. Φάληρο και Μοσχάτο παίχτηκαν πολλά δελτία με μεγάλα ποσά που είχαν επιτυχία. Πέντε με τριάντα λεπτά πριν κλείσουν τα πρακτορεία παίχτηκαν τα περισσότερα. Δηλαδή 23:30-24:00 τη νύχτα. Τα στοιχεία μας συγκλίνουν με εκείνα της UEFA για αυτό το ματς», ενώ πρόσθεσε πως τα υπόλοιπα ύποπτα ματς δεν τα προσέφερε για στοίχημα ο ΟΠΑΠ.

Κούγιας: «Αγνοώ τα πάντα περί δωροδοκίας. Ξέρω όμως πως η Καβάλα είναι βρώμικη».

Για τα παιχνίδια της Καβάλας με τον Αγροτικό Αστέρα και την Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Αλέξης Κούγιας είπε:
«Ο Αγροτικός Αστέρας είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και γνωρίζω ότι υπάρχουν αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στον κ. Ψωμιάδη και τον κ. Ριαβόγλου. Ένα όνομα θα σας πω. Περικλής Αμανατίδης. Γνωρίζω ότι η Καρδίτσα είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Παπακώστας είναι μία προπονητική ιδιοφυΐα και πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός, για να φάει η δική του ομάδα τρία γκολ. Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει παιχνίδι που ομάδα του Παπακώστα έχει δεχθεί τρία γκολ. Όταν ήμουν στον ΠΑΣ και τον είχα προπονητή, καταφέραμε να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, παίζοντας με πιτσιρίκια. Το να τρώει ομάδα του Παπακώστα τρία γκολ με βάζει σε πολλές σκέψεις. Η παρουσία του στα Γιάννινα ήταν εξαιρετική, αλλά μετέπειτα έχω κλονιστεί ανεπανόρθωτα από τις ομάδες που αγωνίστηκε στη συνέχεια της καριέρας του. Έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, μου κάνει εντύπωση που εργάστηκε σε τόσο βρώμικες ομάδες. Είναι αδιανόητο να μην κατάλαβε πως ένα παιχνίδι είναι στημένο. Η φραγή των αγώνων από τον ΟΠΑΠ έγινε λόγω των στοιχημάτων και είναι ψέμα πως φράζονται τα παιχνίδια επειδή δεν είναι ανταγωνιστικά», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Για το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την Καβάλα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής δήλωσε πως δικηγόρος της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιώργος Βήτας του μετέφερε ένα περιστατικό όπου ο κ. Μάκης Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον κ. Χριστοβασίλη, πήγαν σε ένα μέρος για να φάνε αστακούς και ο κ. Ψωμιάδης άρχισε να πυροβολεί στους αστακούς! Μετά από αυτό το σκηνικό, ο Όγιος που ήταν τότε προπονητής στον ΠΑΣ αναγκάστηκε να κατεβάσει την δεύτερη ομάδα στο παιχνίδι. «Ο ΠΑΣ τότε είχε ομαδάρα, είχε σχεδόν ανέβει και η Καβάλα ήταν μία ψιλομέτρια ομάδα», συμπλήρωσε, ενώ ολοκλήρωσε την κατάθεσή του με την εξής φράση: «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα, αγαπητό από όλο τον κόσμο, όμως είναι παράλληλα και το πιο βρώμικο, καθώς το διοικούν παράγοντες απαράδεκτοι και διεφθαρμένοι».

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, ο οποίος είπε: «Δεν έχω πει ποτέ πως είμαι αχυράνθρωπος στην ομάδα. Ασχολιόμουν με τα μεταγραφικά επειδή έχω πολύ καλές διασυνδέσεις στο εξωτερικό λόγω των σπουδών μου και την εκπροσώπηση της Λίγκας. Οι κατηγορίες είναι τραγελαφικές. Η Καβάλα είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν ασχολήθηκε ποτέ με το στοιχηματισμό. Αυτά που ακούγονται με τον πατέρα μου είναι καφενειακές συζητήσεις με παράγοντες. Ο πατέρας μου δεν έχει μετοχές στην ομάδα».

Ο κ. Μανωλόπουλος, εκπρόσωπος της Καβάλας, είπε: « Η κατηγορία είναι παντελώς αστήριχτη. Το κατηγορητήριο νεφελώδες. Οι μάρτυρες δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν καμία πράξη δωροδοκίας και κανένα συγκεκριμένο περιστατικό στοιχηματισμό. Στον πρόεδρο της Καβάλας έβαλαν 800.000 ευρώ εγγύηση χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο πόρισμα για εκείνον. Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας. Αναρωτιέμαι πού είμαστε; Στο Αφγανισταν ή την πρώην Σοβιετική Ένωση; Αν προσφύγουμε στα δικαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Σταύρου Ψωμιάδη, θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς. Ο Αλέξης Κούγιας κάθε φορά που αναφερόταν σε κάποια ομάδα, τη χαρακτήριζε την πιο βρώμικη του πρωταθλήματος και υπέπεσε σε μία τρομερή αντίφαση. Αυτό που είπε πως πυροβόλησε ο Μάκης Ψωμιάδης τους αστακούς, ενώ μας είπε πως του το μετέφερε ο δικηγόρος Γιώργος Βήτας, στην κ. Παπανδρέου είπε πως το έκανε ο κ. Χριστοβασίλης».

Ο κ. Στάθης, επίσης δικηγόρος της Καβάλας, υποστήριξε: «Για τη δωροδοκία δεν αναφέρονται πρόσωπα, σκοπός και τίμημα. Σκεφτείτε να υποβιβαστεί η Καβάλα και το ποινικό δικαστήριο να την απαλλάξει».

Ο κ. Μοροζίνης που εκπροσωπούσε τον Μάκη Ψωμιάδη, είπε: «Τέτοιο κατηγορητήριο δεν έχει υπάρξει στα χρονικά. Η επιτροπή σας δεν έχει δικαιοδοσία να ελέγξει τον πελάτη μου αφού δεν υπάρχει στην Καβάλα. Εγκαλείται η ομάδα για ένα πρόσωπο χωρίς δικαιοδοσία. Θα πρέπει να αποφανθεί η ποινική δικαιοσύνη.

Ο κ. Λίβας, επίσης εκπρόσωπος της Καβάλας, είπε: «Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει παραστεί ουδέποτε σε συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας. Η Καβάλα δεν έχει βγει ποτέ από το στοίχημα, είναι σε κάθε κουπόνι. Αν ήταν βρώμικη ομάδα, θα την είχαν βγάλει. Δεν έχει φραγή κανένα παιχνίδι της. Αν είναι ο Παπακώστας μπλεγμένος, τότε το ίδιο συμβαίνει με όλο το ποδόσφαιρο».

Για την υπόθεση ντόπινγκ, ο κ. Λίβας είπε: «Η Καβάλα είχε ελεγχθεί 23 φορές και ποτέ κανένας παίκτης δεν βρέθηκε θετικός. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθεί για μισή φράση που ακούγεται στις συνομιλίες» και κατέθεσε εγγράφως όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, καθώς και τιμολόγια που αφορούσαν την αγορά ηλεκτρολυτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x