Stoiximan Super League

«Πληρώνουμε τους… προηγούμενους»!

Σχεδόν «καμένη γη» παρέλαβε η νυν διοίκηση της ΑΕΚ απ’ την… κυβέρνηση Θανόπουλου, σύμφωνα με τον Άρναρ Γκρέταρσον! Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη χώρα του λίγο πριν ο… Βάργκας προσθέσει (δικαίως) πόντους στο αμφιλεγόμενο προφίλ του ως τεχνικός διευθυντής, ο Ισλανδός αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της «Ένωσης». Αφού περιέγραψε, λοιπόν, τους τρόπους που προσπαθεί εκείνη να τα λύσει, απέδωσε μεγάλο μερίδιο για τη διόγκωσή τους στην προηγούμενη διοίκηση.

Σχεδόν «καμένη γη» παρέλαβε η νυν διοίκηση της ΑΕΚ απ’ την… κυβέρνηση Θανόπουλου, σύμφωνα με τον Άρναρ Γκρέταρσον!

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη χώρα του λίγο πριν ο… Βάργκας προσθέσει (δικαίως) πόντους στο αμφιλεγόμενο προφίλ του ως τεχνικός διευθυντής, ο Ισλανδός αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της «Ένωσης».

Αφού περιέγραψε, λοιπόν, τους τρόπους που προσπαθεί εκείνη να τα λύσει, απέδωσε μεγάλο μερίδιο για τη διόγκωσή τους στην προηγούμενη διοίκηση.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην ισλανδική «DV», ο Γκρέταρσον αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα και τις ανακατατάξεις που κυοφορούνται στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω του σκανδάλου με τα στημένα. Στη συνέχεια, ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ΑΕΚ:

«Όπως πολλές ομάδες στην Ευρώπη, έτσι κι εμείς αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα», ανέφερε και εξήγησε: «Αναγκαστήκαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες μείωσης των εξόδων, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Κι αυτό γίνεται για ν’ αντέξουμε το βάρος που άφησε η προηγούμενη διοίκηση -η οποία έκανε μεγάλα συμβόλαια και δημιούργησε διαφόρων ειδών προβλήματα. Όλα αυτά κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη».

Αναφερόμενος στους στόχους που έχουν τεθεί, ο Γκρέταρσον εξέφρασε την ελπίδα πως «θα είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τα έξοδα της ομάδας κατά 30% το χρόνο, παρόλο που η φορολογία έχει αυξηθεί από το 21% στο 45%». Αφού πρόσθεσε, δε, ότι «έχουμε καταφέρει, επίσης, να μειώσουμε τις διοικητικές δαπάνες κατά 35%», τόνισε ότι «αυτό που λείπει τώρα είναι ν’ αυξήσουμε περισσότερο τα έσοδα».

Κλείνοντας, εξάλλου, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβολαίου του -αποδίδοντας σε άγνοια τη… σύγχυση που δημιουργήθηκε για την αυτόματη ανανέωσή του:

«Έχουν γραφτεί πολλά γι’ αυτό το θέμα εδώ. Κι αυτό οφείλεται -νομίζω- στο ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι ισχύει. Όταν ήρθα, έκανα ένα συμβόλαιο 15 μηνών, το οποίο εξέπνευσε τον Ιούνιο. Τότε, έκανα ένα ακόμα συμβόλαιο τριών μηνών -με όρο, όμως, που έλεγε πως εφόσον δουλεύω ακόμα μέχρι τις 15 Ιουλίου, η συνεργασία επεκτείνεται για έναν επιπλέον χρόνο. Έτσι, έχω συμβόλαιο τώρα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x