Αγγλία

6 Φεβρουαρίου 1958: Όταν ο χρόνος σταμάτησε στο Μόναχο

Εξήντα χρόνια έχουν περάσει από την τραγική εκείνη μέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα που αγαπήθηκε παγκόσμια, έμελλε να χτυπηθεί τόσο άδικα από τη μοίρα.

«Cut own in their prime, in silence on that day, February ’58 they got what they need, from Belgrade and back home to sleep»

«Κομμένοι στο άνθος τους, σε σιωπή, εκείνη την ημέρα, Φλεβάρη του ‘58, πήραν εκείνο που χρειάζονταν, απ’ το Βελιγράδι και γύρισαν σπίτι να κοιμηθούν»

Στίχοι από τραγούδι “News and Tributes” της Αγγλικής μπάντας The Futureheads στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα


Η θρυλική ενδεκάδα των «Μπέμπηδων» του Ματ Μπάσμπυ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Εισιτήριο από το ματς στο Βελιγράδι

Η ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είχε δημιουργήσει ο μεγάλος Ματ Μπάσμπυ, γνωστοί ως οι «Μπέμπηδες» του, όταν έπαιζε στο Βελιγράδι στις 5 Φεβρουαρίου 1958, αποκλείοντας με 3-3 τον Ερυθρό Αστέρα από τη συνέχεια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (οι «Μπέμπηδες» είχαν νικήσει με 2-1 στο Μάντσεστερ), κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα. Στον αγώνα του Βελιγραδίου οι «Μπέμπηδες» είχαν προηγηθεί 3-0 στα πρώτα 30 λεπτά, για να ισοφαρίσει τελικά ο Ερυθρός Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η πρόκριση είχε ήδη κριθεί. Μετά τον αγώνα, η ομάδα κι οι συνοδοί της παρέστησαν σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν τους η Βρετανική Πρεσβεία στο Βελιγράδι.

Η επιστροφή στο Μάντσεστερ θα γινόταν αεροπορικά με ναυλωμένο αεροσκάφος της ΒΕΑ. Η απόφαση να μισθωθεί αεροσκάφος είχε παρθεί επειδή η ομάδα έπρεπε να επιστρέψει γρήγορα, εν όψει του πολύ σημαντικού αγώνα εναντίον της Γουλβς αφ’ενός και για την αποφυγή ταλαιπωρίας αφ’ετερου. Το αεροσκάφος ήταν δικινητήριο τύπου Ελίζαμπεθ, που εθεωρείτο από τα πλέον ασφαλή της εποχής εκείνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x