Γαλλία

Το Canal+ δεν θα διεκδικήσει τα δικαιώματα του γαλλικού πρωταθλήματος

Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Canal+ αποφάσισε να μην διεκδικήσει τα δικαιώματα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Την απόφασή του Canal+ να μην μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του γαλλικού πρωταθλήματος μεταφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Equipe.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το συνδρομητικό κανάλι με μια του επιστολή ενημέρωσε τη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος της Γαλλίας για την απόφασή του αυτή. Ωστόσο στη συνέχεια με τα στοιχεία που μεταφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η γαλλική ιστοσελίδα μπορεί η εξέλιξη αυτή να θεωρηθεί ως κάτι το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπήρχε μια μεγάλη κόντρα ανάμεσα στη διοργάνωτρια Αρχή αλλά και το συνδρομητικό κανάλι. Το Canal+ είχε θεωρήσει ότι είχε εξαπατηθεί από την LFP όταν το ποσό το οποίο είχε συμφωνηθεί για να αποκτήσει η Amazon το 80% των δικαιωμάτων που είχε… εγκαταλείψει η Mediapro, έναντι του ποσού των 250 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, την στιγμή που το Canal+ είδε δώσει 332 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν για δύο ματς την αγωνιστική.

Το Canal+ είχε κινηθεί νομικά για να σπάσει τη συμφωνία με την LFP αλλά το δικαστήριο δεν είχε κάνει αποδεκτό το αίτημά του και το είχε υποχρεώσει να τηρήσει την συμφωνία για άλλα δύο χρόνια.

Κάπως έτσι -εκτιμά η Equipe ότι εξηγείται και η απόφαση του καναλιού να μην μπει σε διαπραγμάτευση για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1984 που ξεκίνησε η λειτουργία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x