Κύπελλο Ελλάδας

Βίντα, Πόνσε και Αθανασιάδης δεν έχουν και το… καλύτερο παρελθόν στα πέναλτι

Η ΑΕΚ πλήρωσε την αστοχία των Βίντα και Πόνσε στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον Άρη. Το sport-fm.gr έχει τα στοιχεία.

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός Κυπέλλου Betsson χάνοντας με 4-2 από τον Άρη στα πέναλτι, σε ένα παιχνίδι όπου ήταν ανώτερη από τον αντίπαλό της. Στη ρώσικη ρουλέτα οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικοί και οι επιλογές των εκτελεστών για την «Ένωση» δεν δικαιώθηκαν.

Οι Τομ Φαν Βέερτ και Ορμπελίν Πινέδα ήταν μεν εύστοχοι, ωστόσο ο Ντομαγκόι Βίντα στο πρώτο και ο Εζέκιελ Πόνσε στο τρίτο πέναλτι είδαν τον Χουλιάν Κουέστα να τους «ψαρεύει» και να αποκρούει τα σουτ τους. Πάντως τόσο ο Κροάτης στόπερ όσο και ο Αργεντινός φορ δεν έχουν και το καλύτερο παρελθόν ως εκτελεστές από την άσπρη βούλα.

Σύμφωνα με το transfermarkt, ο Βίντα έχει εκτελέσει μόνο ένα πέναλτι στην καριέρα του σε κανονική διάρκεια αγώνα κι αυτό αποτυχημένα και πριν… 14 χρόνια. Στις 20 Μαρτίου 2010, όταν αγωνιζόταν στην Όσιγεκ, είχε αποτύχει να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΝΚ Σεσβέτε για το κροατικό πρωτάθλημα, που είχε λήξει 0-0.

Όσο για τον Πόνσε, παρότι σέντερ φορ έχει εκτελέσει μόλις τρία πέναλτι στην καριέρα του ευστοχώντας σε δύο εξ αυτών. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016 ως παίκτης της Γρανάδα στο 2-2 με την Μπέτις στη Σεβίλλη είχε δει τον Αντόνιο Αντάν να αποκρούει την προσπάθειά του στο 79ο λεπτό.



Αντίθετα, μέχρι χθες είχε 2/2 στα πέναλτι που είχε εκτελέσει ως παίκτης της ΑΕΚ στην πρώτη του θητεία στην ομάδα. Στις 20/1/2019 είχε διαμορφώσει με πέναλτι στο 20’ το τελικό 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, ενώ στις 7/2/2019 είχε κρίνει το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο 86’ με πέναλτι.



Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Αθανασιάδη, που χθες δεν κατάφερε να αποκρούσει κάποιο πέναλτι του Άρη, έχει τέσσερις επεμβάσεις στα 33 πέναλτι που έχουν εκτελεστεί εναντίον του σε κανονική διάρκεια αγώνα στην καριέρα του. Φέτος είχε πριν τα χθεσινά 0/3, αφού είχε νικηθεί δύο φορές από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», αλλά και από τον Ζοάο Πέδρο στο 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ως τερματοφύλακας της ΑΕΚ έχει νικηθεί δέκα φορές από το σημείο του πέναλτι, ενώ έχει μία επέμβαση, στις 15/2/2021, στη νίκη με 2-4 επί της ΑΕΛ, όταν απέκρουσε το πέναλτι του Μπέντζαμιν Μουκάντζο στο 96’ και στην εξέλιξη της φάσης ο Νταμιάν Σιμάνσκι πέτυχε το τέταρτο γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x