Αγγλία

Τα… χρειάστηκε η Νιούκαστλ, αλλά λύγισε στα πέναλτι την Μπλάκμπερν με «ήρωα» Ντουμπράβκα

Η Μπλάκμπερν έφτασε το παιχνίδι για τους «16» του FA Cup μέχρι τα πέναλτι (μετά το 1-1 κανονικής διάρκειας και παράτασης), εκεί όμως που η Νιούκαστλ επικράτησε 4-3 με δύο αποκρούσεις του Ντουμπράβκα.

Λύγισε στα πέναλτι την αξιόμαχη Μπλάκμπερν η Νιούκαστλ!

Οι «καρακάξες» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του FA Cup, αφού όμως πρώτα πέρασαν… διά πυρός και σιδήρου από την έδρα της ομάδας της Championship.

Και αυτό διότι ύστερα από ένα ημίχρονο όπου είχαν ανούσια κατοχή, στο δεύτερο προηγήθηκαν με τον Γκόρντον στο 71', βλέποντας όμως τον Σζμόντικς να ισοφαρίζει στο 79'.

Έτσι, το 1-1, που παρέμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση. Παρά το καλύτερο πρόσωπο που έδειξε, η Νιούκαστλ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» να παίρνει σειρά.

Εκεί όπου η ομάδα του Έντι Χάου επικράτησε 4-3 -με τον Ντουμπράβκα να βάζει δύο «στοπ»- παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης και διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες των φίλων της για την κατάκτηση του πρώτου τους Κυπέλλου μετά το 1955.

Αναλυτικά η φάση των «16» στο φετινό FA Cup:

Δευτέρα 26/2
Κόβεντρι-Μέιντστοουν 5-0

Τρίτη 27/2
Μπόρνμουθ-Λέστερ 0-1 (στην παράταση)
Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ 3-4 στα πέναλτι (1-1 κ.δ. και παράταση)
Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-6

Τετάρτη 28/2
Τσέλσι-Λιντς (21:30)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)
Γουλβς-Μπράιτον (21:45)
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x