Αγγλία

Ποτσετίνο: «Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου, δώστε μου χρόνο»!

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Τσέλσι και ζήτησε πίστωση χρόνου από τον κόσμο της αγγλικής ομάδας.

Η Τσέλσι βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, αφού εδώ και αρκετό καιρό ψάχνει τα «πατήματά» της στη μετά-Αμπράμοβιτς εποχή. Οι τεράστιες οικονομικές επενδύσεις, που ακολούθησαν την αλλαγή της ιδιοκτησίας, δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά βαρύ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής δέχονται μεγάλη πίεση, με αποκορύφωμα τις έντονες αποδοκιμασίες που βίωσαν από τους οπαδούς των «μπλε», μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τη Λίβερπουλ και τη Γουλβς. Στα δύο αυτά παιχνίδια η Τσέλσι δέχτηκε από τέσσερα γκολ και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επιχείρησε να αντιστρέψει την κατάσταση, με δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Αργεντινός προπονητής σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην λονδρέζικη ομάδα, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αναλύσει το πρότζεκτ που προσπαθεί να «χτίσει», ζητώντας παράλληλα πίστωση χρόνου.

«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ομάδας. Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι. Πρέπει να είσαι σίγουρος για τα βήματα που κάνεις. Χτίζουμε κάτι από το μηδέν. Πάντα χρειάζεται χρόνος. Κοιτάξτε την Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Χρειάζεται χρόνος και σταθερή ηγεσία, όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ. Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και όχι η δουλειά μου. Για να παραμείνεις συγκεντρωμένος πρέπει να διατηρείς ελεύθερο το μυαλό σου. Δεν βασανίζομαι για πράγματα που δεν είμαι υπεύθυνος. Υποφέρω μόνο για τον αθλητισμό, για το ποδόσφαιρο, για να προσπαθήσω να βελτιώσω τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι αθλητισμός. Μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ποτσετίνο.



Επιμέλεια: Λοΐζος Λαϊνίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x