Αγγλία

Μπήκε χαλαρά στο 72’ και έβαλε 4 γκολ: Σαν σήμερα το μυθικό ρεκόρ του Σόλσκιερ στην 8άρα της Γιουνάιτεντ στο Νότιγχαμ!

Μία μέρα σαν κι αυτή το 1999, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με 8-1 τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να σημειώνει καρέ περνώντας στο ματς στο 72’!

Είναι σαφές ότι η 6η Φεβρουαρίου θα αποτελεί για πάντα ημέρα μνήμης και οδύνης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο στη συγκεκριμένη επέτειο της τραγωδίας του Μονάχου, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν καταφέρει να σπάσουν όλα τα κοντέρ.

Πριν από ακριβώς 25 χρόνια, στις 6/2/99, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αγωνιζόταν εκτός έδρας ενάντια στη Νότιγχαμ Φόρεστ και μέχρι το 7ο λεπτό, είχε πάρει προβάδισμα 2-1 με γκολ των Γιορκ (2’) και Κόουλ (7’). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 6’ με τον Ρότζερς, με τη Γιουνάιτεντ να καθαρίζει το ματς στο δεύτερο μέρος με δύο ακόμη γκολ των επιθετικών της στο 50’ και στο 67’.

Στο 72ο λεπτό λοιπόν, ο Φέργκιουσον αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος ήταν ανέκαθεν γνωστός ως... χρυσή αλλαγή.

Εκείνη τη μέρα πάντως, με το ματς να έχει ήδη κριθεί, ο Νορβηγός αποφάσισε να... σπάσει κάθε ρεκόρ! Βλέπετε, σημείωσε τέσσερα τέρματα σε 14 λεπτά (80’, 88’, 90+1’, 90+4’) και έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ ως αλλαγή στην Premier League!

Το δε 8-1 με το οποίο η Γιουνάιτεντ είχε συντρίψει τη Φόρεστ αποτελούσε για χρόνια τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο αγγλικό πρωτάθλημα, μέχρι να την ξεπεράσει η Λέστερ με το μυθικό 9-0 στο Σαουθάμπτον το 2019...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x