Αγγλία

Η Σίτι προηγήθηκε 4-2 στο Λούτον με τέσσερις ασίστ του Ντε Μπρόινε για ισάριθμα γκολ του ιστορικού Χάαλαντ!

Δείτε τις τέσσερις συνεργασίες Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ που επέφεραν ισάριθμα τέρματα της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Λούτον για τη φάση των «16» FA Cup.

To πόσο ονειρικό -και ταυτόχρονα… τρομακτικό για τις αντίπαλες άμυνες- δίδυμο αποτελούν, απέδειξαν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αυτή τη φορά, βέβαια, σε… ακραίο βαθμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να σμπαραλιάσει η Μάντσεστερ Σίτι την άμυνα της Λούτον.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» αγωνίζονταν στην ομώνυμη πόλη για τη φάση των «16» του FA Cup και στο 55' είχαν πετύχει ήδη τέσσερα γκολ (2-4).

«Μικρή» λεπτομέρεια; Ότι και τα τέσσερα τέρματα δημιουργήθηκαν από ασίστ του Βέλγου αρτίστα και είχαν ως σκόρερ τον Νορβηγό «φονιά»!

Μάλιστα, ύστερα από τρία λεπτά (58') ο Χάαλαντ πέτυχε και πέμπτο γκολ (διαμορφώνοντας το 2-5), αυτή τη φορά βέβαια από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα. Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης ύστερα από 54 χρόνια που -αγωνιζόμενος για ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας- πέτυχε 5+ τέρματα σε αναμέτρηση του FA Cup. Τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο θρυλικός Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος στις 7 Φεβρουαρίου του 1970 είχε σημειώσει έξι γκολ και είχε οδηγήσει σε εκτός έδρας ευρεία επικράτηση (2-8) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Νορθάμπτον για τον 5ο γύρο του θεσμού.

Για την... ιστορία, η Σίτι σταμάτησε στα έξι γκολ, εξασφαλίζοντας φυσικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Δείτε τις τέσσερις συνεργασίες Ντε Μπρόινε-Χάαλαντ:





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x