Αγγλία

Στα… χάι της η Άρσεναλ!

Πετάει στην Αγγλία η Άρσεναλ! Μετά τη μεγάλη πρόκριση στο «Ολντ Τράφορντ», οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν την επέλαση στο πρωτάθλημα και πατώντας 3-0 τη Γουέστ Χαμ, βλέπουν ακόμα και δεύτερη θέση.

Την Τετάρτη θα πάει για το θαύμα στο Μονακό. Αν σκεφτεί, όμως, κανείς ότι στην Αγγλία εσχάτως κάνει… θαύματα, η Άρσεναλ έχει πιθανότητες να τα καταφέρει.

Λίγο πριν τη ρεβάνς του Champions League με την ομάδα του Ζαρντίμ, οι «κανονιέρηδες» επιβεβαίωσαν ότι το πρώτο ματς μαζί της ήταν μια κακή παρένθεση στη φοβερή πορεία που κάνουν τον τελευταίο καιρό.

Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι παίκτες του Βενγκέρ καθάρισαν τη Γουέστ Χαμ και παίρνοντας με άνεση το λονδρέζικο ντέρμπι, έφτασαν στην έκτη συνεχόμενη νίκη στην Premier League.

Και το έκαναν χάρη σε μια ακόμα… απόκρυψη της μπάλας (που εμφανίστηκε στα δίχτυα απ’ τον Ζιρού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους) και δυο γκολ στο τέλος από τους Ράμσεϊ και Φλαμινί. Έτσι, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στο ευρύ 3-0 που τους κρατά πάνω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ και σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Σίτι.



Αν όμως η Άρσεναλ πετάει, τι να πει κανείς και για τη μεταμόρφωση της Άστον Βίλα! Από ‘κει που σημείωναν γκολ με συχνότητα εκλείψεων σελήνης, οι «χωριάτες» έχουν πάρει φωτιά και μετά τη διπλή φάπα στη Γουέστ Μπρομ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) έκαναν πλάκα και στη Σάντερλαντ. Με τους Μπεντέκε και Αγκμπονλαχόρ λοιπόν να πετυχαίνουν από ένα ζευγάρι γκολ έκαστος, έφυγαν απ’ το «Stadium Of Light» με το εντυπωσιακό 4-0 και απομακρύνθηκαν κι άλλο απ’ τα μπλεξίματα.

Κατά τ’ άλλα, η Γουέστ Μπρομ βρήκε τον τρόπο (μ’ ένα γκολ του Ιντέγιε) να καθαρίσει τη Στόουκ και να επιστρέψει στις νίκες (1-0), ενώ η Χαλ έπαιρνε χρήσιμο πόντο (δεδομένου ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 72’) στην έδρα της ουραγού Λέστερ (0-0).


Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/3

Κρίσταλ Πάλας-ΚΠΡ 3-1
(21’ Ζαχά, 41’ ΜακΆρθουρ, 42’ Γουόρντ - 83’ Φίλιπς)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-0
(45’+1’ Ζιρού, 81’ Ράμσεϊ, 84’ Φλαμινί)

Λέστερ-Χαλ 0-0

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 0-4
(16’, 44’ Μπεντέκε, 18’, 37’ Αγκμπονλαχόρ)

Γουέστ Μπρομ-Στόουκ 1-0
(20’ Ιντέγιε)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 15/3

Τσέλσι-Σαουθάμπτον (15:30)
Έβερτον-Νιούκαστλ (18:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα 16 Μαρτίου
Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο 21/3 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ (14:45)
Άστον Βίλα-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Άρσεναλ
Σαουθάμπτον-Μπέρνλι
Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας
Τότεναμ-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 22/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Χαλ-Τσέλσι (18:00)
ΚΠΡ-Έβερτον (18:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x