Stoiximan Super League

«Αφεντικό ο Μαρινάκης στη Νότιγχαμ σε έναν μήνα»!

Σε σημερινό του δημοσίευμα το BBC μεταφέρει τις εκτιμήσεις του προέδρου και ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ ότι σύντομα οι περισσότερες μετοχές της ομάδας θα έχουν περάσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέσα σε έναν μήνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι ο μεγαλομέτοχος της Νότιγχαμ Φόρεστ. Σε σημερινό του δημοσίευμα το BBC μεταφέρει την ελπίδα – εκτίμηση του προέδρου της αγγλικής ομάδας, μετά από επικοινωνία μαζί του, ότι θα έχει ολοκληρωθεί το deal με τον Έλληνα εφοπλιστή.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάζει και το προφίλ του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού επισημαίνοντας όμως τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Ο ιδιοκτήτης, Φαράζ Αλ Χασάουι είπε στο BBC ότι ελπίζει πως η αλλαγή ιδιοκτησίας της Νότιγχαμ Φόρεστ θα έχει τελειώσει στον επόμενο μήνα», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο συνεχίζει:

«Το BBC –επίσης- αντιλαμβάνεται ότι ο Έλληνας εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κατηγορείται για στήσιμο αγώνων αλλά και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα είναι ο πιθανός αγοραστής. Ο Μαρινάκης ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αρνείται τις κατηγορίες και οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν θα οδηγηθεί σε δίκη στην Ελλάδα. Ο Αλ Χασαουί υποστηρίζει ότι περιμένει την Football League να αποφανθεί για το deal. Η Φόρεστ υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικές με τους υποψήφιους επενδυτές. Εκτιμάται πάντως ότι ο Αλ Χασαουί ο οποίος αγόρασε την ομάδα το 2012 θα παραμείνει πρόεδρος και θα κατέχει το 20% των μετοχών», υποστηρίζει και συνεχίζει:

«Από την προηγούμενη χρονιά, ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε σκάνδαλο στημένων ελληνικών αγώνων για την περίοδο 2011-2013. Μαζί με άλλους Έλληνες παράγοντες και διαιτητές, κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό, αλλά και για ηθική αυτουργία σε βομβιστική επίθεση με στόχο φούρνο ιδιοκτησίας πρώην διαιτητή το 2012. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Μετά την πρώτη ακροαματική διαδικασία τον Ιούνιο του 2015, ο Έλληνας μεγιστάνας αναγκάστηκε να καταβάλλει εγγύηση 200 χιλ. ευρώ, ενώ του απαγορεύθηκε να έχει ενεργό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες μέχρι να αποφασιστεί αν θα περάσει από δίκη. Εάν ο 48χρονος επιχειρηματίας κριθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή δεκαετούς φυλάκισης»»
, αναφέρει μεταξύ άλλων.

inner

Στο ίδιο ρεπορτάζ εκτιμάται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης –τελικά- θα πάρει την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας της Football League η οποία τεστάρει τους επενδυτές που σκοπεύουν να ασχοληθούν με το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς «δεν έχει αποδειχθεί καμία από τις εις βάρος του κατηγορίες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο τέλος του μεταφέρει τις δηλώσεις της δημοσιογράφου που συνομίλησε με τον Αλ Χασάουι... «Μου είπε ότι έχει βάλει στην ομάδα 106 εκατ. σε διάστημα πέντε ετών. Επίσης μου ειπε: «Το μόνο που περιμένω είναι ένα «ναι» ή «όχι» από την Football League. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα πράσινο φως. Εάν το deal πάρει την έγκριση της Football League, ο Φαβαζ υποστηρίζει ότι θέλει να παραμείνει στην προεδρία και να διατηρήσει ένα μικρό μέρος των μετοχών της ομάδας και να βοηθήσει τη Φόρεστ να επιστρέψει στη Πρέμιερ Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x