Stoiximan Super League

Ανιγκό: «Με αυτό το σύστημα, έπαιξα τελικό το 2004»

Στην επιτυχία του συστήματος που εφαρμόζει από την αρχή της σεζόν στάθηκε ο Ζοσέ Ανιγκό μετά τη νίκη του Λεβαδειακού επί της Ξάνθης για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γάλλος τεχνικός των Βοιωτών τόνισε πως δουλεύουν στις προπονήσεις και παίζουν σκληρά στο γήπεδο και πως χρειαζόταν το ρίσκο. Ξεκαθάρισε πως είχε αγωνία πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και πως πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το υπόλοιπο της σεζόν.

Αναλυτικά: «Παίζουμε με ένα σύστημα που οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να το καταλάβουν και να το αντέξουν. Στις προπονήσεις δουλεύουμε σκληρά. Θέλουμε να έχουμε ένα σύστημα που θα παίζουμε καλό παιχνίδι και θα βάζουμε πολλά τέρματα. Δουλεύουμε σκληρά και είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και περισσότερα γκολ».

Το 1-0 είναι ένα εύθραυστο σκορ, ανησυχήσατε κάποια στιγμή;

«Ναι, ήταν λίγο ρίσκο το 1-0, γιατί βάλαμε ένα τέρμα πολύ νωρίς, το ρίσκο ήταν να κρατήσουμε μέχρι το τέλος το υπέρ μας σκορ. Η Ξάνθη είναι από τις καλές ομάδες. Φοβηθήκαμε λίγο στη φάση του Μπραντάο και το δοκάρι της Ξάνθης. Με τον τρόπο που παίζουμε, η ομάδα μας θα είναι δύσκολος αντίπαλος τόσο στην έδρα μας, όσο και εκτός».

Φύγατε από τη Γαλλία και ήρθατε στην Ελλάδα σε ένα πρωτάθλημα που δεν γνωρίζατε και σε μια ομάδα, όπως ο Λεβαδειακός. Περιμένατε τέτοιο ξεκίνημα;

«Να σας πω την αλήθεια, όταν είδα το πρόγραμμα ότι θα παίξουμε τα δυο πρώτα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, είχα μια μικρή ανησυχία, αλλά μετά είπα ότι θα τα καταφέρουμε. Η ανησυχία μου είχε να κάνει με το ότι αν δεν ξεκινούσαμε καλά τη σεζόν, δεν θα πήγαινε καλά το πρωτάθλημα.

Η Μαρσέιγ είναι η ζωή μου, το ξέρω, αλλά τώρα είναι πίσω μου. Έχω έρθει εδώ στον Λεβαδειακό σε μια καλή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να αποδείξουμε ότι με μια ωραία ομάδα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι μεγάλο».

Είπατε ότι το σύστημα με το οποίο παίζετε μπερδεύει τους αντιπάλους. Το έχετε επιλέξει, λόγω των παικτών που έχετε, υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι άλλο στη διάρκεια της σεζόν;

«Αυτήν την τακτική που παίζω τώρα με τον Λεβαδειακό είναι ο αγαπημένος μου τρόπος παιχνιδιού, γιατί με αυτή την τακτική έχω φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου UEFA ο 2004 και με αυτούς τους παίκτες που έχω τώρα είναι η καλύτερη τακτική που μπορώ να εφαρμόσω αυτήν τη στιγμή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x