Γενικά

Αποβλήθηκε ο Μάβραϊ, διασύρθηκε η Αλβανία

Σημαντικότατη νίκη 3-0 για τη Σκωτία στην έδρα της Αλβανίας, η οποία υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία. Νίκησε εύκολα τη Λιθουανία και διατήρησε ζωντανές τις μικρές ελπίδες πρόκρισης η Ρουμανία.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Σκωτία, η οποία διέσυρε με 4-0 την Αλβανία και θα παίξει την άνοδο στον «τελικό» με το Ισραήλ. Με παίκτη λιγότερο από το 22’ η Αλβανία, με τον κεντρικό αμυντικό του Άρη, Μεργκί Μάβραϊ, να αποβάλλεται από το διαίτητη της αναμέτρησης με απευθείας κόκκινη κάρτα για κουτουλιά στον Κρίστι. Βασικός ήταν και ο Έργκις Κάτσε, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε αμέσως μετά την αποβολή.

Ο Φρέιζερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14’ με ιδανικό φαλτσαριστό σουτ, στην πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού. Στο 22’ ο Μάβραϊ άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’+2’), η Σκωτία διπλασίασε τα τέρματά της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φλέτσερ, μετά από χέρι του Μάναϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σκωτία έψαχνε τις αντεπιθέσεις και μετά από μία ιδανική τέτοια, ο Φόρεστ έκανε το 3-0 στο 55’. Η κατάσταση είχε δυσκολέψει πολύ για την Αλβανία που έπαιζε με παίκτη λιγότερο και δεν μπορούσε να απειλήσει και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 67’, με τον Φόρεστ να σκοράρει ξανά για το 4-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Έτσι η Αλβανία υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία του Nations League, ενώ από την άλλη η Σκωτία θα παλέψει για την πρωτιά του ομίλου και την άνοδο, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Ισραήλ.



Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Αλβανία – Σκωτία 0-4
(14’ Φρέιζερ, 45’+2’ Φλέτσερ πεν., 55’, 67' Φόρεστ)

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Ισραήλ 6
2. Σκωτία 6
3. Αλβανία 3

Η επόμενη αγωνιστική (20/11):
Σκωτία – Ισραήλ (21:45)

Η Ρουμανία κέρδισε πολύ εύκολα με 3-0 τη Λιθουανία στο Πλοϊέστι και έτσι έφτασε τους 9 βαθμούς, διατηρώντας τις λίγες ελπίδες που έχει για άνοδο από τον τέταρτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας.

Ο Πούσκας έβαλε νωρίς μπροστά τους γηπεδούχους (7’), με τους Ρουμάνους να έχουν χαμένες ευκαιρίες και για άλλα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τους Λιθουανούς να μην απειλούν. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (47’) η Ρουμανία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Κεσέρου να εκμεταλλεύεται μια ασταθή απόκρουση του Σέτκους και να κάνει το 2-0, ενώ στο 65’, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάνκιου και λανθασμένη εκτίμηση του Λιθουανού τερματοφύλακα, διαμορφώθηκε το τελικό 3-0. Λίγα λεπτά πριν το τέλος (87') αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νοβίκοβας για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Ρουμανία – Λιθουανία 3-0
(7’ Πούσκας, 47’ Κεσέρου, 65' Στάνκιου)

Σερβία – Μαυροβούνιο 2-1
(30’ Λιάγιτς, 32’ Μίτροβιτς – 70’ Μουγκόσα)

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Σερβία 11
2. Ρουμανία 9
3. Μαυροβούνιο 7
4. Λιθουανία 0

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (20/11):

Μαυροβούνιο – Ρουμανία (21:45)
Σερβία – Λιθουανία (21:45)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x