Ισπανία

Ραούλ Γκαρθία: Τρίτος παίκτης στη La Liga με 600 συμμετοχές ο βιονικός Ισπανός της Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ακάθεκτος προχωρά ο Ραούλ Γκαρθία, ο οποίος, μετά την 600η του συμμετοχή σε επίπεδο La Liga βάζει πλώρη για την πρωτιά, με τους Θουμπιθαρέτα και Χοακίν να είναι ελάχιστα μπροστά του

Ακούραστος και αγέραστος συνεχίζει ο Ραούλ Γκαρθία που στον χθεσινοβραδινό αγώνα απέναντι στην Αλμερία συμπλήρωσε 600 συμμετοχές στην La Liga.

«Το εκτιμώ πολύ αυτό και σημαίνει πολλά για μένα, για ότι βρίσκεται πίσω από αυτό και για την προσπάθεια τόσων χρόνων» ανέφερε ο Ισπανός λίγο μετά το τέλος του αγώνα που βρίσκεται πλέον 23 εμφανίσεις μακριά από το να περάσει τους δύο πρώτους, Θουμπιθαρέτα και Χοακίν, οι οποίοι «συγκατοικούν» μαζί στην κορυφή με 622 έκαστος. Ο παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν προλαβαίνει να τους περάσει σε αυτή την σεζόν, αλλά μπορεί να μειώσει αρκετά τη διαφορά και την επόμενη να βρίσκεται μόνος πρώτος σε ένα πραγματικά μοναδικό επίτευγμα.



Ο Γκαρθία λίγο έλειψε να σκοράρει το γκολ της νίκης κόντρα στην Αλμερία, αλλά η κεφαλιά του στο 87ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι και χάλασε την ευκαιρία να ολοκληρωθεί η παραμυθένια βραδιά του 37χρονου. «Δεν χρειάζεται να βρίσκουμε δικαιολογίες. Προσθέσαμε έναν βαθμό, αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα» δήλωσε στην συνέχεια, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να χάνει βαθμούς στο κυνήγι για την έξοδο στο Champions League από την τελευταία και χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.





Η τεράστια καριέρα του Ισπανού μεσοεπιθετικού ξεκίνησε από την δεύτερη ομάδα της Οσασούνα στην τρίτη κατηγορία το 2004, στην μοναδική σεζόν που δεν αγωνίστηκε στην La Liga. Ακολούθησε η πρώτη ομάδα της Οσασούνα με τον Χαβιέρ Αγκίρε να είναι ο προπονητής που τον εμπιστεύτηκε τόσο για το ντεμπούτο του, όσο και για την μεταγραφή του το 2007 στην Ατλέτικο Μαδρίτης σε ηλικία 21 ετών για 13 εκατομμύρια ευρώ, μετά από μία εξαιρετική σεζόν όπου η Οσασούνα έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Γκαρθία αν εξαιρέσουμε ένα μικρό πέρασμα ως δανεικός πίσω στην Οσασούνα τη σεζόν 11-12, έμεινε εννέα χρόνια στην Μαδρίτη με 46 γκολ σε 329 εμφανίσεις. Ήταν φυσικά παρών στην κατάκτηση του Europa League το 2010 αλλά και στην τρομερή πορεία την σεζόν 13-14. Ο Ισπανός βοήθησε τα μέγιστα με 17 γκολ και 6 ασίστ σε 53 συμμετοχές κερδίζοντας, παράλληλα, για πρώτη φορά την κλήση του στην εθνική ομάδα. Με την Ατλέτικο πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία 18 χρόνια μετά το προηγούμενο, ενώ έφτασε μία ανάσα μακριά από το τρόπαιο του Champions League, πριν χαλάσει το όνειρο ο Σέρχιο Ράμος (Νο8 στη λίστα με 522 εμφανίσεις) με γκολ στο 93’.

Επόμενος σταθμός του 37χρονου αποτέλεσε το 2015 η νυν ομάδα του, Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία σκόραρε με τρομερή συνέπεια τα πρώτα επτά του χρόνια εκεί, έχοντας φτάσει αισίως τα 83 γκολ και τις 40 ασίστ σε 352 συμμετοχές κατακτώντας μαζί της το Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2021 με νίκη στην παράταση κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x